adidasheimo

adidasheimo

8.2.2014 Teksti: Elina Hovinen

Nyt se hehkutus sitten alkaa. En vaan lakkaa hymyilemästä. Olen niin onnellinen, että saan olla mukana tässä projektissa. Heimopojektissa on mukana 15 heimosiskoa ja saman verran heimoveljiä ja liuta asiantuntevia valmentajia. Vetäjinä tänä vuonna on positiivinen energiapakkaus Tuija Pehkonen ja hänen aisaparinaan koko kansan oma köntsähousu Aku Hirviniemi. Viimevuotiset vetäjät jatkavat tänä vuonna kummin roolissa. Mahtavaa, nimittäin erityisesti Hannan juoksutreenejä ja fiilistelyä on ollut tosi kiva seurata.

Meillä adidasheimolaisilla on tavoitteena juosta kesäkuun 7. päivänä Helsinki Half Marathon. Sitä ennen on luvassa jokaviikkoiset yhteistreenit ja veikkaisin, että luvassa on myös minulle paljon uudentyyppistä treenaamista. Mukana on kovia juoksun ammattilaisia, joten tekniikasta tulen varmasti oppimaan paljon. 

Eilen oli adidas Heimon ensimmäiset yhteiset treenit. Juoksimme rennosti 45 minuuttia Lauttasaaren rantoja pitkin ja puhua pulputimme.

En tiedä missä vaiheessa uskaltaa miettiä projektin päätöskisalle tavoitetta, saati sanoa sitä ääneen. Sanon nyt tässä vaiheessa sen verran, että 1.4X. X:n tilalle tuleva numero hahmottuu varmasti kevään edetessä.

Heimovetäjät Aku Hirviniemi ja Tuija Pehkonen

Meidän valmennuksesta vastaa Joonas Laurila. Meikän juoksuidoli.

Kuvat: Adidas/Sami Välikangas 

Juoksemista olen nyt yllättäen aika paljon miettinyt. Juokseminen on lajien ykkönen. Mulle se on välillä kuin meditoimista. Jotain sellaista missä on mielellä ja keholla yhteys. Välillä se on taas itsensä ylittämistä, raivon purkamista, hyvän fiiliksen tykitystä – kaikkea laidasta laitaan. Eniten juoksussa rakastan ulkona olemista. En vain koskaan kyllästy ihmettelemään kaunista luontoa. Tänäkin aamuna ilma oli unisen sumuinen, ihan satumainen. Silloin kun on hyvät varusteet, niin säällä ei ole väliä. Silloin kun juoksen enemmän, niin huomaan, että pidän vartalostani ja ruokavaliostani paljon parempaa huolta. Juoksu vaatii paljon parempaa kehonhuoltoa, koska muuten siitä ei saa tarpeeksi irti ja äkkiä huomaa rikkovansa paikkoja. Tämän huomasin heti tänään. Miten niin kehonhuolto on ollut vähän heikolla tasolla viime aikoina? Hierojakin lempeästi vittuili, että et ole tainnut pahemmin venytellä. En tiedä mitä eilen meni pieleen, mutta aamulla sängystä noustessa vasenta pakaraa särki ja nivusta vihloi. Paniikki. Olin päättänyt juosta töihin, joten söin aamupalan lattialla samalla venytellen. Sain nivusen siihen kuntoon, että uskalsin lähteä juoksemaan. Työpäivän aikana kipu tuli takaisin. Huomenna on siis luvassa kehonhuoltoa.

Ps. Heimolaisten juoksuja voit seurata Instagramista #adidasheimo. Instagramista löytyy nyt myös FitFashionin oma profiili @fitfashionfi. 

Pps. Oletteko huomanneet FitFashionin uuden keskustelupalstan? Harmaasta yläpalkista löytyy ”Keskustelu”. Klikkaa ja käy tutustumassa, tule mukaan keskustelemaan.

Lue myös

Suosittelemme