Kauneus

Äidin ja tyttären ihonhoitorutiinit ja tuotteet

12.10.2017 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä A Class Beauty / iS Clinical

Iho on yhtä moniselitteinen asia kuin suolisto tai kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ihosta näkee, jos elämäntavat ovat huonot ja iho reagoi suoliston tavoin erilaisiin elämäntilanteisiin. Ihon kuntoon voi vaikuttaa elämäntavoilla, tosin ihosairaudet on asia erikseen.

Minun ihon kunto romahti viime keväänä jostakin syystä. Siihen saattoi vaikuttaa pitkään jatkunut kuormittava elämäntilanne, stressi, huonontuneet ruokailutottumukset ja mitä näitä nyt on. Kävin HydraFacial-kasvohoidossa, joka oli aivan huippu! HydraFacial-hoito puhdisti ihon aivan silminnähden ja vaikutukset kestivät pitkään.

Hoidon jälkeen aloitin käyttämään säännöllisesti iS Clinicalin ihonhoitotuotteita. Meni jonkin aikaa ennen kuin ihoni alkoi totella uusia tuotteita. Ihoni taitaa olla aika ”hidas” ja jokseenkin herkkä. Kosmetologin mielestä ihoni ei tykkää siitä, jos jatkuvasti vaihdetaan tuotteita. Huomasin tämän saman aikanaan pH formulan kanssa. Samojen tuotteiden käyttö sai ihon asettumaan. Täytyi vain kärsivällisesti tehdä asiat samassa järjestyksessä ja ihon oireillessa tehdä maltillisia muutoksia. Olin koko kevään testaillut monenlaisia ihonhoitotuotteita – niin synteettisiä kuin luonnollisiakin.

Ihon kanssa taisteleminen jatkuu edelleen. Elämäntilanteeni ei ole merkittävästi muuttunut, mutta olen koittanut nyt kohentaa kehoni ja ihoni tilannetta käyttämällä säännöllisesti vitamiineja, juomalla enemmän vettä, käyttämällä viherjauhetta ja syömällä vähemmän epäterveellistä ruokaa (=sokeri, rasva, keinotekoinen). Edelleen läsnä on stressi ja hormonikierukka, näiden kahden piikkiin laitan edelleen jatkuvan taistelun iho-oireiden kanssa.

Samat tuotteet äidille ja tyttärelle

iS Clinical -tuotteita käyttäessäni huomasin nopeasti, miten hyvin ne auttaa ja konsultoin tuotteiden maahantuojan kosmetologia, saisiko tuotteita käyttää myös teinilleni, jolle on alkanut tulemaan näppylöitä. Saimme ohjeet, joiden mukaan teini aloitti tuotteiden käyttämisen. Itse huomasin, että jos illalla iholla punoittaa uusia tulokkaita, levitän päälle Active Serumia, niin aamulla nämä tulokkaat on jo nujerrettu. Teini totesi nopeasti saman ja ensimmäistä kertaa minun ei tarvinnut aamuisin ja iltaisin muistutella ihon puhdistamisesta, vaan hän hoiti sen pyytämättä. Kertonee tuotteiden toimivuudesta!

Meidän ihonhoitorutiinit

Aamu

Minun rutiinit: Puhdistan ihon Cleansing Complex -puhdistusgeelillä. Tämä puhdistusgeeli ei kuivata ihoa koppuraksi, vaan puhdistaa todella hyvin, mutta jättää ihon kuitenkin kosteaksi. Puhdistamisen jälkeen levitän iholle 4-5 tippaa Super Serumia (ruskea pullo). Super Serum ehkäisee arpien syntymistä, auttaa akneongelmiin ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Seerumin jälkeen levitän aurinkosuojaa sisältävää kevyesti sävyttävää kosteusvoidetta. Aurinkosuojaa on tärkeää käyttää Super Serumin jälkeen, sillä se on herkkä auringolle. Tosin enää tähän aikaan vuodesta ei niin ajankohtaista.

Tyttären rutiinit: Tytär puhdistaa ihon Cleansing Complex -puhdistusgeelillä.

Hoitotuotteet vasemmalta oikealle: Puhdistusgeeli Cleansing Complex, Super Serum (aamu), Hydra Cool -serum (ilta), Active Serum (ilta).

Ilta

Minun iltarutiinit: Puhdistan jälleen ihon samalla Cleansing Complex -puhdistusgeelillä. Joskus puhdistan ihon kahteen kertaan, jos olen meikannut tukevammin. Puhdistuksen jälkeen levitän iholle useimmiten Active Serumia 4-5 tippaa. Rakastan Active Serumia. Se kihelmöi ihanasti iholla ja tuntee kuinka ne hapot lähtee vaikuttamaan. Välillä, kun iho on rauhallisempi, käytän Hydra-Cool Serumia, joka tuntuu ihanan viileältä iholla. Serumin jälkeen levitän Moisturizing Complexia, kosteuttamaan ihon yön ajaksi. Kosteusvoide vielä levittää serumin paremmin iholle tai siltä se ainakin tuntuu.

Tyttären rutiinit: Huolellinen puhdistus Cleansing Complexilla, kuivalle iholle 4-5 tippaa Active Serumia ja lopuksi vielä Moisturizing Complex.

Ihon kosteutustuotteet vasemmalta oikealle: Eclipse SPF 50+ – kevyesti sävyttävä 50 aurinkosuojan sisältävä kosteusvoide (aamu), Moisturizing Complex -kosteusvoide (ilta), Extreme Protect SPF 30 (aamu) – todella kosteuttava 30-aurinkosuojan sisältävä voide (aamu). Tätä käytin ihan alussa.

Olemme nyt käyttäneet näitä tuotteita parisen kuukautta, tytär hiukan vähemmän aikaa. Molemmilla pahin punoitus on vähentynyt ja uusien näppylöiden syntymistahti on vähentynyt. Tyttären otsalla eron huomasi kaikista selvimmin – ihan jo muutaman päivän säännöllisten ihonhoitorutiinien jälkeen iho oli selvästi rauhoittunut.

Mutta kuten alussa kirjoitin, iho on vaikea asia, johon vaikuttaa niin moni asia, eikämeidän kummankaan iho ole vielä ihan kunnossa. Jatkamme rutiinejamme ja tulen kertomaan vaikkapa kuukauden päästä miltä meidän naamarit sen jälkeen näyttää.

Suosittelemme