Juoksu

Ajatuksia aamulenkiltä

27.6.2013 Teksti: Elina Hovinen

Eilen illalla sain mieheltä kyydin töistä kotiin. Kello oli tuolloin niin paljon eikä huvittanut lähteä sateeseen polkemaan. Pyörä jäi siis työpaikalle. Illalla kotona sitten muistin, että löin Marsen kanssa vetoa siitä, että ollaan seiskalta töissä +-5 min, jos myöhästyy, joutuu tarjoamaan toiselle aamupalan. Heräsin aamulla klo 6:18, eli ei mitään saumaa ehtiä juosten seiskaksi töihin (noin 8 km matkaa). Arvoin kulkuvälinettä, koska sängystä nouseminen tuntui vaikealta lihaskipujen takia. Maastavedot tuntuu aika mojovasti selässä. Vähän käveleskelin kämppää ympäri ja totesin, että jalat kyllä toimii, joten lenkkikamat niskaan ja ulos. 

Ulkona oli hiostavaa ja kuuma, eikä juoksu kulkenut oikein mitenkään. Mietin, että jos juoksisin pelkästään työmatkaa reppuselässä, mä varmaan vihaisin juoksua. Perille päästyä olin ihan läpimärkä hiestä ja teki mieli kellistyä työpaikan parkkihallin viileälle betonille keräämään voimia. Aamulla vajaan kahdeksan kilometrin juoksu reppu selässä tuntuu 20 kilometriltä. Puuh. Pakko käydä viikonloppuna juoksemassa nautinnollinen pitkä lenkki vaihtelun vuoksi. Oon muuten niin iloinen, että jalkaongelmat ovat aikalailla väistyneet sen jälkeen, kun palasin Asicseihin. Ihanat, uskolliset ja niin hyvät!

Matka: 7,7 km
Kesto: 46 min
Syke: keski – 155 bpm, max – 167 bpm
Kalorit: 474 kcal

Tilasin eilen itselleni uudet Asicsit, koska nuo Cumulukset on ihan loppuun juostu. Tällä kertaa tilasin herkut DS Trainerit. En malta odottaa, että paketti saapuu. Nyt on lenkkarihankinnat taas vähäksi aikaa tehty. Onhan tässä tullut shoppailtua lenkkareita ja muita urheilukamoja.

Huippua lenkkarihankinnan lisäksi on se, että sain uuden lenkkikaverin, kun yksi kaveri ilmoittautui myös Espoon Rantamaratonille ja hän lupautui mulle lenkkiseuraksi!

Tänään aamulla kävin kuvauttamassa vasemman olkapään. Otin pienet torkut magneettiputkessa. Odotin koko päivän ihan kärsimättömänä lausuntoa, mutta en ehtinyt saada sitä vielä. Josko huomenna.

 

Kommentit (10)

Tilasin kengät Wiggle.co.uk:sta. Tällä kertaa kengät eivät olleet kovin halvat, mutta selkeästi halvemmat kuin Suomen kaupoissa ja nettikaupoissa. Mun juoksukengät on 1,5 numeroa isommat kuin kävelykengät.

Kiitos kivasta kommentista, nämä kommentit piristää ja tuo mielekkyyttä tähän hommaan!

Mulla on treinerit käytössä reippaamilla lenkeillä. Ne on osoittautunut eritttäin hyviksi. Pieni pronaatiotuki ohjaa askelta juuri oikein ja kenkä rullaa pehmeästi. Vaikka tukea ja iskunvaimennusta on vähän, kenkä tuntuu pehmeältä ja istuu lähes jämäkästi jalkaan. Hitaat lenkit juoksen 2000 sarjan asicsella.
Uskon, että tykkäät kengästä jos se vain istuu jalkaan.
Näitten lisäksi juoksen fivefingers varvaskengillä ns. tuuletuslenkkejä. Niillä oon saanut jalkoihin jäntevyyttä ja kimmoisuutta. Voisi tuoda helpotusta sinunkin penikkaongelmiin. Testaa joskus jos sellaiset tulee vastaan 🙂

Kiitos kommentista! 🙂 Mulla on nyt arsenaalissa Niken Freet 3.0:t, Addun Adipure Motionit (kans tosi matalat), Asicsin Cumulukset ja kohta nuo DS Trainerit, eiköhän tuolla kombolla saa juostua, jos vaihtelee kenkiä lenkkien mukaan. Pitkikset tulen varmaan juoksemaan Cumuluksilla ja semipitkät DS Trainereilla ja rallit lituskoilla. Pitää nyt vaan jotenkin maltilla edetä lenkkien kanssa, ettei jalat hermostu, mut kyllä musta vielä paljasjalkajuoksija (tai jotain sinnepäin) tulee. Juoksukoulu olis aika kova sana! 🙂

Ps. Ihana blogi sulla!

Mulla on nuo samaiset ds trainerit käytössä. ”Jouduin” fysioterapeutin suosituksesta vaihtamaan Niken freet kyseisiin Asicseihin. Onnistuin aiheuttamaan jalkapöydän rasitusvamman noilla Niken lenkkareilla, ja pitkään meni ennen kuin suostuin uskomaan sen. Puoli vuotta meni jalan kanssa kipuillessa ja juoksut oli aika minimissä. Nyt olen 2 kuukautta juoksut Asicseilla ja pikkuhiljaa taas pystynyt pidentämään lenkkien pituutta ja määrää, ja mikä parasta, voin juosta ilman kipuja. Mulla on myös New Balancen Minimus -lenkkarit ja Five Fingersit, mutta ne täytyy suosiolla pitää salikenkinä, ainakin toistaiseksi.

P.S. Sulla on tosi kiva blogi, positiivinen ja mielenkiintoinen 🙂

Toivottavasti DS Trainerit sopii myös mun jalalle. Uskoisin kyllä, että sopii.

Kiva kun tykkäät mun blogista! 🙂

Siis kauhee ajatus olis JUOSTA tällä hiostavalla säällä. Hyiiii yök. 😀

Mä juoksin yks päivä ehkä 5 metriä pörriäistä karkuun ja sain kivat supparit aikaseks. Voin vaan kuvitella mistä nollasta mä sit joskus lähden liikkeelle, kun ei oo enää tätä koripalloa tossa nahan alla. Mitään muutahan mä en nyt tee, kuin kävele. Cardio here I come.

No onhan se vähän nihkeetä juosta kuumalla, kirjaimellisesti.

Älä nyt mitään juoksentele siellä, ettet vallan synnytä. 😀 Ehtii sitä sit syssymmällä.

Hankin ekat Asicsin lenkkarit viime syksynä ja vitsi miten ne on ihkut! Ihan parhaat!!! 🙂

Asicsit on kyllä mun jalalle kans toiminu ehdottomasti parhaiten. Pakko se on myöntää, vaikka kuin olis halunnut juosta karkkilenkkareilla. 🙂

hei.

ajattelin elvyttää omaa juoksemista ja hyvillä välineillä tietty. joten kiinnostaa sun hankinnat:
mistä tilasit kengät? taisit joskus mainostaa olevasi tarjoushaukka..
ja minkä kokoiset kengät sinulla on? verrattuna normikenkiin.

ja samalla kiitos hyvistä jutuista. lueskelen usein ja nyökyttelen. sulla on jotenkin sopiva balanssi näissä tarinoissa: kovaa reeniä ja muuta elämää, vähän hömppää ja asiaakin. fiksua ja hauskaa.

Tilasin kengät Wiggle.co.uk:sta. Tällä kertaa kengät eivät olleet kovin halvat, mutta selkeästi halvemmat kuin Suomen kaupoissa ja nettikaupoissa. Mun juoksukengät on 1,5 numeroa isommat kuin kävelykengät.

Kiitos kivasta kommentista, nämä kommentit piristää ja tuo mielekkyyttä tähän hommaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *