Musiikki

Apua!

24.9.2011 Teksti: Elina Hovinen

Raflaava otsikko, joka ei liity minuun mitenkään. Olen menossa huomenna kuuntelemaan Candominon ja Soile Isokosken yhteiskonserttia Temppeliaukion kirkkoon kuudelta. Haluan mainostaa konserttia teillekin muutamasta syystä. Musiikki on taivaallisen ihanaa (Mendelssohn, Bach, Kokkonen, Kortekangas, Frank, Schubert), Soile Isokoski on ihan mieletön laulaja, Candomino on loistava kuoro, olenhan itsekin laulanut siinä (haha) ja lipputuloista suurin osa menee hyväntekeväisyyteen.

Lainaus kuoron sivuilta:

Candomino ja sopraano Soile Isokoski esiintyvät hyväntekeväisyyskonsertissa Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 25.9.2011 klo 18.00. Candominoa johtaa Esko Kallio, urkurina on Tapio Tiitu ja pianistina Marita Viitasalo.

Liput (35 € + toimituskulut) ovat myynnissä Lippupisteessä ja kirkon ovella tuntia ennen konserttia. Jokaisesta lipusta ohjataan 30 € Kirkon Ulkomaanavun kautta maanviljelyn kehittämiseen Angolassa. Konsertin lippuja voi ostaa myös suoraan R-kioskeilta ympäri Suomea tapahtumanumerolla 100701.

Konserttia kehystävät Bachin ja Mendelssohnin sävellykset ahdingon keskeltä: Bachin motetti Komm, Jesu, komm on kaikki voimansa menettäneen ihmisen avunhuuto; Mendelssohnin psalmiin 55 perustuva Hymni sopraanolle, uruille ja sekakuorolle on rukous uhkien ja yksinäisyyden keskellä. Konsertissa kuullaan myös Joonas Kokkosen ja Olli Kortekankaan modernimpaa kuoromusiikkia. Kokkosen 1960-luvulla säveltämän Missa a cappellan sävelkieli assosioituu karussa luonnonkauneudessaan Temppeliaukion kirkon arkkitehtuuriin, ja Kortekankaan Chiaroscuro tutkii samassa ilmavassa akustiikassa soinnin kirkkauden ja tummuuden eri valöörejä. Soile Isokoski esittää konsertin jälkipuolella myös Schubertin myöhäistuotantoon kuuluvia liedejä, mm. Goethen teksteihin sävelletyt Mignon-laulut.

Candominon esittämänä Toivo Kuulan Omenapuut
Soile Isokosken esittämänä Frans Schubertin Ave Maria

Mä itken jo valmiiksi. En ole vielä koskaan nähnyt Soilea livenä ja nyt koittaa sekin päivä. Olen kuunnellut hänen lauluaan ihan lapsesta asti. Muut kaverit kuuntelivat lapsena walkmaneistaan poppia, mä kuuntelin Soile Isokoskea, Mozartin huilukonserttoa, Kathleen Battlea ja King’s Singersiä.

Tulkaa tekin nauttimaan kauniista musiikista. Lippuja on vielä jäljellä.