Vegaaninen banaanikakku
Vegaaninen banaanikakku on myös gluteeniton, joten se sopii ihan jokaiseen ruokavalioon. Herkullinen ja näyttävä kuorrute viimeistelee kakun pinnan.
Ainekset
Vegaaninen banaanikakku
- 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl jauhettua kanelia
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 4 keskikokoista banaania
- 1 dl miedon makuista öljyä
- 2 dl kookoskermaa tai omenasosetta
- 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
- 200 g kivettömiä pehmeitä kuivattuja taateleita
Kuorrute
- 150 g vegaanista tuorejuustoa
- 3 rkl karpalojauhetta
- 2 rkl vaaleaa agavesiirappia
Pinnalle
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
Valmistusohje
Vegaaninen banaanikakku leivotaan helposti näin:
1. Laita uuni 175 asteeseen. Voitele keskikokoinen kakkuvuoka öljyllä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit, öljy, kookosmaito tai omenasose, etikka ja kivettömät taatelit sauvasekoittimella tasaiseksi kuohkeaksi soseeksi.
2. Yhdistä kuivat aineet soseeseen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia kakkuvuoan koosta riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia ennen kumoamista.
3. Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja kuorruta jäähtynyt vegaaninen banaanikakku levittämällä se kakun pinnalle tai pursottamalla. Ripottele ennen tarjoilua granaattiomenansiemenet kuorrutteen päälle.
Katso myös: Gluteeniton banaanileipä
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen taateli-banaanikakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous