Reseptit

Vegaaninen banaanikakku

Vegaaninen banaanikakku on myös gluteeniton, joten se sopii ihan jokaiseen ruokavalioon. Herkullinen ja näyttävä kuorrute viimeistelee kakun pinnan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Tämä vegaaninen kakku kruunataan tuorejuustokuorrutteella, jonka veikeän pinkki värisävy saadaan aikaan ripauksella karpalojauhetta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen banaanikakku

  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 4 keskikokoista banaania
  • 1 dl miedon makuista öljyä
  • 2 dl kookoskermaa tai omenasosetta
  • 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 200 g kivettömiä pehmeitä kuivattuja taateleita

Kuorrute

  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 3 rkl karpalojauhetta
  • 2 rkl vaaleaa agavesiirappia

Pinnalle

  • 1 dl granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Vegaaninen banaanikakku leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni 175 asteeseen. Voitele keskikokoinen kakkuvuoka öljyllä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit, öljy, kookosmaito tai omenasose, etikka ja kivettömät taatelit sauvasekoittimella tasaiseksi kuohkeaksi soseeksi.

2. Yhdistä kuivat aineet soseeseen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia kakkuvuoan koosta riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia ennen kumoamista.

3. Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja kuorruta jäähtynyt vegaaninen banaanikakku levittämällä se kakun pinnalle tai pursottamalla. Ripottele ennen tarjoilua granaattiomenansiemenet kuorrutteen päälle.

Katso myös: Gluteeniton banaanileipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen taateli-banaanikakku

X