Juoksu

Boostia juoksuun

22.7.2014 Teksti: Elina Hovinen

Viime perjantaina aloitin yhteistyön Vauhtisammakon Juoksukoulun kanssa. Olen yhteistyöstä aivan superinnoissani. Vauhtisammakot laajentavat toimintansa Turusta ja Tampereelta nyt tulevana syksynä myös Helsinkiin. Kyseessä on Suomen suurin juoksukoulu, jonka Mikko Liukka perusti palattuaan treenileiriltä Keniasta. Keniassa hän sai harjoitella paikallisten kilpaurheilijoiden kanssa. Jotakin maagista siinä juoksukansassa oli, mikä teki häneen vaikutuksen. Nyt minä onnekas pääsen tähän suureen juoksuporukkaan mukaan Helsingissä heti toiminnan alusta asti. Olen vähän kuin koekaniini, jonka tuloksia pääsette täällä blogissa sitten seuraamaan. Paraneeko mun juoksutulokset ja tekniikka, ja mitä kaikkea tästä jää mulle käteen.

Sain ensimaistiaiset tulevasta viime perjantaina, kun Mikko tsekkasi mun tämänhetkisen juoksutekniikan. Videoitiin lähtötilanne ja Mikko analysoi sen minulle. Tulos: kädet vatkaa mihin sattuu, lantio pyörii ympyrää, juoksen kuin catwalkilla ja näemmä tömpsäyttelen vieläkin välillä kannalla alas – näin karusti todettuna. Mikko käytti vähän kauniimpaa kieltä. Sitten alettiin hommiin. Tehtiin lähes tunti töitä tekniikan parantamiseksi ja videoitiin lopputulos. Itse ainakin hämmästyin näkemästäni. Olen ennenkin maininnut, että juoksu on niin kauan helppoa kun tiedostaa tekniikkaa yhtään sen enempää. Sitten kun sitä rupeaa korjaamaan, niin tajuaa, että korjattavia palasia on monta. Sen jälkeen kaikki tuntuu vaikealta, ainakin hetken. Mikko osasi kuitenkin neuvoa minua sen verran selkeästi ja pala kerrallaan, että tuloksia saatiin aikaiseksi jopa noin lyhyessä ajassa.

Tekniikkavideot ennen, ennen, ennen.
Tekniikkaviedot jälkeen, jälkeen, jälkeen.

Olen nyt jo tässä vaiheessa aivan eri tavalla motivoitunut juoksutreeneistä. Tänään sain sähköpostiini oman yksilöllisen juoksuohjelmani, jota alan nyt noudattamaan ihan tosissani. Tulette kuulemaan juoksufiilistelyjä siis jatkossakin ja seuraamaan edistystäni.

Te lukijat olette myös onnekkaita, sillä saatte alkavista juoksukouluista alennusta kaikissa Vauhtisammakko-kaupungeissa, mikäli ilmoittaudutte remmiin mukaan vielä tämän kuun aikana. Ilmoittautuessanne mainitkaa, että olet blogini lukija. Alennus on 10 euroa. Yksi juoksukoulukausi maksaa n. 50-100 euroa riippuen juoksukoulun vaativuustasosta. Käy tutustumassa juoksukouluryhmiin täällä.

Kommentit (4)

Kiitos! 🙂

Kiitos myös haasteesta, saa nähdä ehdinkö koskaan vastaamaan siihen. Olen tehnyt itsestäni vähän turhan kiireisen.

voi kun joensuussa ois juoksukoulu!

Voi ei, eikö siellä ole?

Tervetuloa Vauhtisammakkolaiseksi! 🙂
Heitin sulle haasteen blogissani http://yksipaivaelamasta.blogspot.fi

Kiitos! 🙂

Kiitos myös haasteesta, saa nähdä ehdinkö koskaan vastaamaan siihen. Olen tehnyt itsestäni vähän turhan kiireisen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *