Treenipäiväkirja

Crossfit

26.10.2012 Teksti: Elina Hovinen

Eilen pääsin testaamaan elämäni ensimmäistä kertaa oikeaa crossfittiä ja personal trainerin vetämää treeniä, nämä siis samassa paketissa. Pyöräilin töistä Leppävaaran urheilupuistoon pienen jännityksen vallassa. En tiennyt yhtään minkälainen treeni mua odottaa ja minkälainen heebo mulle treenejä vetää. Jalat olivat jonkin verran tukkoiset ja olin aika piipussa raskaan työviikon jäljiltä. Puhaltelin kirpeässä syysillassa ja odottelin Treenaamon Timoa. Odottelin aluksi vähän väärässä paikassa, kunnes ymmärsin kävellä sinne mihin mua oli alunperin pyydetty. Siellä mua odotti rääkkääjä. 😀 No ei, hymyilevät kasvot mua morjensti.

Aloitimme sisällä lämmittelyillä. Pelkkä alkulämpö oli jo aika tiukkaa settiä. Heti sellainen etäinen verenmaku suussa, mutta hyvällä fiiliksellä ja hyvällä tsemppauksella. Lämmittelyjen jälkeen siirryimme ulos loikkimaan. Timo laittoi mut loikkimaan stadionin penkkejä tasajalkaa, vuorojaloin ja pienempiä portaita yhdellä jalalla, kaks askelta ylös, yks alas… Askelia, askelia, askelia, hyppyjä, hyppyjä, hyppyjä. Syke tapissa ja jalat tulessa. ”Jaksaa, jaksaa!” ”Hyvä Elina, vielä kaks, vielä yks…” Olin aika pihalla välillä, mutta liikuin ja tein parhaani. Rankkaahan se oli. Yksin en olis vikoja kierroksia todellakaan tehnyt, koska tokavikat teki jo tiukkaa.

Hyppyjen jälkeen siirryimme sisätiloihin tekemään lihaskuntoa. Vuorossa oli neljän liikkeen paketti. Liikkeitä tehtiin 45 sekuntia, jonka jälkeen 15 sekunnin siirtymä ja taas jatkuu. Kierroksen jälkeen oli vähän pidempi palauttelu ja sama alusta. Punnerruksia löysän fudispallon avustuksella, vartalonkierto-potkuhässäkkää säkkiin, vinoja vatsoja hooverissa eri variaatioilla ja lopuksi ojentajadippejä hämähäkkiasennossa. Voin kertoa, että 45 sekuntia on pitkä aika. Tein niin kovaa ja hyvin kuin osasin, murisin kuin eläin ja sarjan lopuksi aina lyyhistyin maahan. 

Timo oli hyvä rääkkääjä, ei antanut armoa, mutta hyvällä fiiliksellä jaksoi tsempata. Sanoinkin jossain välissä treeniä, että tämä on ihan perseestä ja sairaan siistiä samaan aikaan. Siisteintä oli se, etten tiennyt pystyväni niistämään itsestäni noin paljon. Kivaa oli myös se kun ei tarvinnut itse miettiä sopivia liikkeitä, ei laskea toistoja, ei tarvinnut oikeastaan miettiä yhtään mitään. Keskityin vain tekemiseen. Timo huomautti, jos liike ei ollut puhdas ja ennenkaikkea tsemppasi!

Käykääs kurkkaamassa Treenaamon facebook-sivut ja pyytäkää Timolta tarjousta. Itse tykästyin lajiin kovasti ja harkitsen mun treenikuvioita nyt vähän uudelta pohjalta.

Treenin jälkeen oli ihan voittajafiilis. Kulunut sanonta, mutta sellainen mun olo todellakin oli. Hymy oli herkässä ja suonissa virtasi iso annos endorfiineja. Tällaista mä just nyt tarvitsin. Niin siisti laji! Kiitos Timo!

Crossfit
Kesto: 49 min
Syke: keski – 146 bpm, max – 174 bpm

Kommentit (12)

Riika: Kannattaa ehdottamasti kokeilla. Mä ainakin tykästyin.

🙂

Olin viimeviikolla ekaa kertaa kans Crossfitissä! Ei oo pitkään aikaan saanu vedettyä itseään niin loppuun, jo alkulämmön jälkeen oli verenmaku suussa 🙂 Tykkäsin kyllä! Ja kyllä tuntu kropassa seuraavina päivinä 🙂

TanjaK: Kiitos kuuluu sulle, että tämä tilaisuus tarjoutui! 🙂

Pinimo: No joo, tuntuu. Se unohtuikin kirjoittaa, että heti treenin jälkeen olin aika sosetta ja tänään jäykähkö, huomista odotellessa…

Niin siistii! Voi kun pääsis kokeileen kans 🙂 Paljon muuten kului kaloreita?

Ihan mahtavaa, että pääsit testaamaan crossfittiä 🙂 itekin alotin sen tällä viikolla uusiks, kun ei vaan nappaa toi perus punttien nostaminen. Kyllä sillä treenillä saa itestään puserrettua ihan eri tavalla irti.

Mulla oli miehen sykemittari lainassa enkä jaksanut muuttaa asetuksia… Miehen asetuksilla kaloreita paloi 622 kcal.

Heidi K. Todellakin! Itse en vaan tuollaista ohjelmaa osais väsätä. Ohjattuna ihan super.

Mäkin katon ihan crossfit sivuilta päivän treenin 🙂 helppoa ja halpaa! noita sivujakin löytyy lähes kaikilta Suomen crossfit-saleilta ja crossfit.com on laajin videoineen.

Ole hyvä vaan! Tosi hauskasti kirjoitettu tää sun kuvaus, repeilin vaan itsekseni sitä lukiessa, väsymyksellä ehkä tosin vähän osaa asiaan myös. Kun kaksi urheiluhullua kohtaa, eihän siitä voi tulla muuta kun hikeä ja verenmakua 🙂

Ei kyllä sykkeiden puolesta huomaa, että ois tehny tiukkaa, mut varmaan tarkotitki enemmän sitä lihaspuolta? Tehokastahan toi on, ei ihan jokapäiväistä just sen takia 😀

Heidi K. Aijaa, okei. Pitääpä vilkaista.

Tanja, 😀 Joo, mitäpä muutakaan…

Elisa: Aerobinen osuus oli myös sykkeiden puolesta rankkaa, mutta eihän lihaskuntoa tehdessä saa sykkeitä kovin ylös, ellei tee isoja lihasryhmiä, kuten jalkoja. Tehokasta oli, huh. Nyt on aika moni paikka aika kipeenä.

Kiitos informatiivisesta postauksesta! Itsekin olen miettinyt tuon crossfitin testaamista, kun siitä niin valtavasti puhutaan 🙂 Ja huippua aina testata uusia juttuja!

Riika

http://www.ReadySteadyGlow.blogspot.fi

Riika: Kannattaa ehdottamasti kokeilla. Mä ainakin tykästyin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *