Ajatuksia

Elämän plussat ja miinukset

7.11.2016 Teksti: Elina Hovinen

Kysyin itseltäni mitä minulle kuuluu ja vastasin tosi hyvää. Kuulun niihin ihmisiin, jotka kysyttäessä vastaa rehellisesti mitä kuuluu. En koskaan sano tosi hyvää, ellei näin ei ole. Elämä tuntuu siis hyvältä tällä hetkellä monestakin syystä. Olen esimerkiksi niin innoissani lanseeraamastani #kaamostaistelu-kampanjasta, että meinaan tukehtua omaan innokkuuteeni. 😀 Uskon taas selviäväni yhden kaamoksen yli suhteellisen hyvällä mielellä. Aikuistumisessa on se hyvä puoli, että aina oppii ja kehittyy. Joka vuosi ei tarvitse kompuroida samojen kysymysten äärellä, ei ainakaan yhtä pahasti polvet ruvella. Virheistä oppii. Mun elämässä tuntuu olevan asiat tällä hetkellä oikeilla paikoillaan. Välillä pitää rähistä ja kyseenalaistaa, että osaa taas arvostaa kaikkea sitä mitä itsellä on. Jos vain eleskellä möllöttelis menemään, niin  kaikesta siitä onnesta tulisi itsestäänselvyys. Pitää muistaa olla kiitollinen ja itseäni haluan muistuttaa siitä, että vain minä olen vastuussa onnellisuudestani.

Olen kiitollinen…

 • perheestäni
 • mielekkäästä työpaikasta
 • hyvistä työkavereista
 • blogiyhteistöistä
 • terveydestä, sekä omasta että perheeni terveydestä
 • uudesta valmentajastani
 • kodista, jossa viihdyn piene sisustamisen jälkeen
 • toimivasta uusperhekuviosta
 • lasten harrastuksista
 • ystävistä
 • tulevasta lomasta

Silloin kun elämä tuntuu takkuiselta ja mikään ei tunnu mielekkäältä, suosittelen laatimaan listan elämän plussista ja miinuksista. Mä tein tuollaisen listan vähän aikaa sitten. Ensin hirveän kiukun vallassa listasin miinuksia. Lista loppui yllätyksekseni aika lyhyeen, jonka jälkeen rupesin listaamaan plussia. Plussia tuli helposti enemmän, olin itse jopa vähän yllättynyt, koska olin lietsonut itseni kauheaan tyytymättömyyden tilaan. Listan laadittuani kävin miinusten kimppuun. Mietin kohta kerrallaan miten minua vaivaavat asiat saisi ratkaistua. Kaikkiin asioihin löytyi jonkinlainen ratkaisu. Aina on asioita, joita ei voi ratkaista heti, mutta silloin voi laatia pidemmän tähtäimen suunnitelman asian hoitamiseksi, sekin helpottaa parhaillaan meneillään olevaa ahdistusta keskeneräisyydestä.

Koska ajatuksissani oli ensin kirjoittaa kuulumisia, lisään tähän loppuun kuvia viime viikoilta.

Oli I love me -messut.

On peitelty vene talviunille.

…ja samalla saimme ihastella kaunista auringonlaskua.

Ollaan nautiskeltu kiireettömistä viikonloppuaamuista.

Olen iloinnut niistä treeneistä, joita pystyn tekemään. Vasen olkapää ei anna tehdä juuri mitään, mutta moni asia silti onnistuu. Niistä oon kiitollinen.

Vanha ystävyyssuhde on elvytetty uudelleen. <3

Fudismimmien treenit jatkuvat lumesta huolimatta vielä ulkona, lämmintä kerrastoa vaan päälle, niin on kiva treenata. * Kerrasto saatu Helly Hansenilta

Oon nauttinut etätyöpäivän rentoudesta. Ei tarvitse miettiä asua eikä mukaan pakattavaa lounasta, voin ihan yhtä hyvin syödä kolme aamupalaa ja sitten päivällisen.

Piipahdimme työporukalla (+puolisot) viettämässä pikkujouluja Suomenlahden toisella puolella. Mahtava reissu! *Reppu saatu Haglöfs

Kaunis Tallinna

Ps. Kaikki kuvat on otettu Honor8:lla. En ole edelleenkään löytänyt puhelimesta mitään vikaa.

Suosittelemme