Kuntoutus

Ensimmäinen treeni ilman kantosidettä

24.4.2013 Teksti: Elina Hovinen

Siis niin mahtava homma, että piti ihan otsikkoon kirjoittaa. Eilen illalla lähdimme koko perheen voimin vaihteeksi salille Salmisaareen. En jotenkin enää tykkää siitä paikasta, koska siellä on nykyään niin ruuhkaista iltaisin. Puitteethan siellä on ihan huiput, mutta se ruuhkaisuus ärsyttää. Lapset tykkäisi eniten Sellon lapsiparkista (koska siellä on Polly Pocketeita) ja itse tykkään eniten Länsiväylän lapsiparkista erityisesti sunnuntaisin, koska siellä lapset voivat temmeltää jumppasalissa sillä aikaa kun me aikuiset hikoilemme salilla. Mun mielestä kaikissa lapsiparkeissa pitäisi olla lapsille jumppasali käytössä, että lapsetkin pääsisivät samaan aikaan liikkumaan. Tai Elixian pitäisi kehittää joku lasten ohjatut tanssi- ja jumppatunnit samaan aikaan aikuisten tuntien kanssa, niin kuskaaminen hoituisi koko perheellä samaan osoitteeseen. Oikeasti, mikä nerokas idea! 😀

Eiliseen treeniin. Tein taas tutut kuviot näin käsipuolena, eli crosstraineria (sitä juoksucrossaria) puoli tuntia, jonka jälkeen tein jalkalihasliikkeitä, vatsalihaksia, selkälihaksia ja takaisin crosstrainerille. Juoksucrossarilla uskalsin heiluttaa käsiä mukana (sain fyssarilta luvan), mutta tavallisella crossarilla liike oli laajempi ja se tuntui vähän ilkeältä, niin en uskaltanut. Käsi vapaana oli jotenkin pelottavampaa treenata, koska aiemmin käsi oli tiukasti vartaloon kiinni, niin ei tarvinnut miettiä mihin sen laittaa. Nyt se oli jotenkin koko ajan tiellä ja onnistuin pariin kertaan vääntämään käden jotenkin kipeästi väärään asentoon. Mutta mikä fiilis olla kädet vapaana? Ihan huikea. On kuin olisin uudestisyntynyt. Vaikka näytänkin ihan hölmöltä, kun käsi vaan roikkuu vartalon jatkeena ihan hyödyttömänä.

30 min crosstraineria

3 x 15 jalkaprässiä 80 kg

3 x 15 vatsarutistusta Bosun päälle 10 kg kiekon kanssa

3 x 15 selänojennusta 10 kg käsipaino vasurissa

3 x 15 jalkojen nostoa

3 x 15 askelkyykkyä/jalka

30 min crosstraineria

Kesto: 1 h 24 min

Syke: keski – 146 bpm, max – 167 bpm

Kalorit: 681 kcal

Treenilook (trikoot – Nike, paita – H&M, toppi – Soc, kengät – Adidas, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan)

Verkkariperhe. Huvitti kun noudin tyttöjä parkista, niin huomasin, että kaikilla oli raitapaidat ja mustat verkkarit.

Palautusjuoma

Iltapala

Tämän päivän lounas (salaattia, tonnikalaa, raejuustoa, kananmunaa, tomaattia ja kurkkua, päällä balsamicoa, suolaa ja pippuria)

Mulla on hyvä mieli! 🙂 Jotenkin se lääkärin ja fyssarin synninpäästö helpotti mun oloa.

Kommentit (4)

Oon ihan varma, että tuo konsepti olisi menestys. Salilla kuitenkin käy tosi paljon lapsiperheitä.

Tiätkö, ehdotin juuri viime viikolla Elixian (Flamingon kylläkin) respatytölle, että ehdottomasti pitäisi olla lapsille ihan omaa actionia sillä välin, kun vanhemmat jumppaa. Nyt keväällähän siellä on ollut aina lauantaisin joku tämmönen Kidz play -jumppa lapsille, mutta se on lisämaksullinen (100e!!) ja vain lauantai-aamuisin. Syyksi sain kuulla tilapulan, eli kun kuulemma saleja on liian vähän muutenkin, niin lapsiin niitä ei voida tuhlata.. Tuntuuhan se kieltämättä vähän kököltä viedä se oma kirppana sinne pikkuruiseen koppiin, missä ei ole edes ikkunoita ( 😀 ), sillä välin ku käy ite nauttimassa liikunnasta.

Tuntuu se monesti aika ankealta viedä lapsia sinne parkkiin, vaikka he kyllä viihtyvät ihan hyvin siellä. Olisi vaan niin kätevää kun sais kaikkien harrastukset yhdistettyä samaan osoitteeseen.

Luulisi, että Länsiväylän Elixiassa lasten liikuntaparkkia ei olis järin vaikea toteuttaa. Se salihan on siinä lapsiparkin vieressä ja muutenkin siellä on kaikenlaisia lapsille kivoja välineitä yms. Voisin kuvitella, että moni vanhempi kyllä innostuisi laittamaan lapsensa ennemmin liikuntaparkkiin 🙂 Tosin, mullahan ei omia lapsia ole mut näin mutu tuntumalla kuitenkin.

Oon ihan varma, että tuo konsepti olisi menestys. Salilla kuitenkin käy tosi paljon lapsiperheitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *