Eltsu testaa

Erilainen risteily

12.8.2014 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä Tallink Siljan kanssa

Sain kutsun mennä kokeilemaan Silja Serenadelle risteilyä, jolla on mahdollisuus joogata kaiken kaikkiaan neljä kertaa Tukholman risteilyn aikana. Joogaristeilyt lähtevät Helsingistä parillisina päivinä ja kokeilu päättyy 14.8. Vielä ehtii. Kyseessä on kokeilu, jonka itse toivoisin jäävän pysyväksi.

Saimme järjesteltyä lastenhoitokuviot niin, että pääsimme miehen kanssa kahdestaan reissuun. Olin aivan innoissani tästä uudenlaisesta ideasta. Tunnelma risteilylle lähdettäessä oli aivan toinen kuin normaalisti. Tällä kertaa laukkuun lähti bilevaatteiden sijaan trikoot. Lähdimme reissuun puhtaasti rentoutumaan ja nauttimaan olosta kahdestaan ennen arjen alkamista.

Melkein heti laivaan päästyä alkoi ensimmäinen joogatunti dynaamista joogaa. Mies lähti ennakkoluulottomasti elämänsä ensimmäiselle joogatunnille. Tunnit piti Mathilda Kurki Yoga Nordicista.

Majoituimme laivassa De Luxe -hyttiin, jossa oli parisänky ja paljon enemmän tilaa ja väljyyttä tavalliseen hyttiin verrattuna. Kaikista ihanin asia oli ikkuna, josta oli näkymä merelle. Koko risteilyn aikana ei tullut sitä normaalia tunkkaista laivafiilistä, vaan oli enemmän sellainen olo kuin olisi hotellissa. Musta tuntuu, etten enää kykene tavallisiin hytteihin tämän kokemuksen jälkeen. Nimittäin De Luxe -hytin palveluihin kuului vähän parempi aamiainen Tavoláta -ravintolassa, sekä hytistä löytyi minibar, joka oli myös meidän käytettävissä.

Kannoimme kamat hyttiin, söimme nopsaa pienet välipalat ja vaihdoimme treenivaatteet päälle. Tuntui hassulta kävellä laivan halki joogapaikalle treenikamoissa. Jengi varmaan ajatteli, että on nuokin kajahtaneita. Tuo fiilis kuitenkin unohtui heti ja heitettiin miehen kanssa  ylävitoset freesille risteilylle.

Joogatunnille oli löytänyt meidän lisäksi kourallinen ihmisiä. Tunti aloitettiin rentoutuksella ja venyttelyllä, jonka jälkeen tehtiin vähän haastavampia juttuja. Ensimmäisellä tunnilla keskityin vain itseeni ja omaan suoritukseeni enkä hoksannut seurata, miten miehellä sujui. Oli sujunut ilmeisen hyvin, koska oli aamulla valmis lähtemään heti uudestaan.

Mulla oli pitkä aika edellisestä joogatunnista, mutta muistin heti miksi mä tykkään siitä. En taas tajua yhtään miksi en ole käynyt joogaamassa pitkään aikaan. Tähän pitää tehdä muutos. Jooga on niin hyvää vastapainoa kaiken suorittamisen rinnalle. Joogatessa on pakko pysähtyä hetkeksi tunnustelemaan kroppaa ja siinä ymmärtää kehon ja mielen yhteyden. Joogan ei pidä olla henkistä, mutta itse saan siitä enemmän irti, jos vähän käperryn itseeni ja kuulostelen itseäni.

Joogan jälkeen olo oli ihanan seesteinen. Loppuilta menikin leppoisasti. Kävimme vain syömässä, jonka jälkeen menimmekin nukkumaan, että varmasti jaksamme herätä aamulla joogaan.

Aamulla kello herätti seitsemältä paikallista aikaa. Nousimme vaivatta ylös ja lähdimme aamupalalle Tavolátaan, jossa olisi ollut heti aamupalalla tarjolla kuohuvaa. Mä skippasin. Aamupalaravintola oli buffet, mutta pikkuisella ekstralla. Kahvipannu tuotiin pöytään ja buffetissa oli valinnanvaraa aivan älyttömästi. Löytyi kaikkea mitä ikinä keksi toivoa ja vielä vähän enemmän. Harvemmin sitä aamupalaksi syö kaviaaria.

Aamupalan jälkeen lyllersimme täydellä mahalla joogaan. Onneksi Mathilda oli edellisenä päivänä kertonut, että luvassa on varsin leppoista joogaa ja lupasi ettei tule paha olo, jos tulee suoraan aamupalapöydästä. Mä voisin tottua tällaisiin aamuihin. Ensin maittava aamupala ja sen jälkeen jooga, tai toisinpäin.

Ei pidetty aamulla mitään kiirettä. Kaikessa rauhassa ja vähitellen siirryimme Tukholmaan ihmettelemään menoa. Käveleskeltiin ympäri kaupunkia ja kävimme vain yhdessä kaupassa ostamassa meidän kuopukselle synttärilahjan. Muuten vain hengailimme. Söimme lounassalaatitkin Sergelintorin laidalla istuskellen. Lähdimme takaisin laivaan hyvissä ajoin nukkumaan päiväunet, että jaksamme taas joogata. 😀 Joogatunnit rytmittivät kivasti päivää, oli jotain mitä odottaa. Mielestäni tällaiset tervehenkiset aktiviteetit laivaristeilyllä on aivan loistava idea. Tämä nosti silmissäni Siljan profiilia kovasti. Risteilyjen maine on tähän asti ollut vähän alkoholinhuuruista, niin tämä on kyllä aivan jotain muuta. Uskoisin, että tällaiselle on kysyntää. Vai mitä mieltä olette?

Meillä oli Riston kanssa laivalla aivan urpo kahdenkeskinen läppä. Kapteeni Lennart, joka oli lähes jokaisessa kuvassa mukana. Kärsikää tästä huumorista nyt sitten. 😀


House-jamit laivan aurinkokannella.

Illalla vielä dynaamista joogaa, johon tämä kapteenikin pääsi mukaan. 😀 😀

Illalla vielä söimme itsemme buffassa tainnoksiin. Eiköhän juuri tällä viikolla mun pidä pitää ruokapäiväkirjaa Vauhtisammakon Mikolle. Noh, elämää.

Kotiin päästyä olo oli kyllä kertakaikkisen rentoutunut. Teki tosi hyvää ennen arjen aloitusta. Tänään meidän kaikki kolme tyttöä lähtivät koulutielle!

Kommentit (38)

No joo, niinpä. Mä uskon tietäväni mikä on asiallista pukeutumista eri tilainteisiin. En todellakaan provosoi pukeutumisellani. Enkä usko, että joogassa kukaan edes ehtii katsoa toisen pukeutumista.

Ai vitsit teillä on ollut onnistunut risteily. Aurinkokannen house-jamit ♥

Niin oli! 🙂

Kyllä kismittää, ettei tätä oo oikeen mainostettu missään, tai ei oo ainakaan mulle tullu missään vastaan.. Mutta ehkä kokeilun kautta tää sitte tulee joillekki lähdöille vakioks. Mutta tottahan se on, että jos lähtee just vaan miehen kanssa liikenteeseen, ei mua ainakaan pätkääkään kiinnosta alkaa ryyppäämään kahestaan 😀 Ja pelkkä syöminen ei ihan riitä tekemiseks, ni se laivalla vietetty aika tuntuu vähän hukkaan heitetyltä :/ Itelle tää sopis ainaki ku nenä päähän..

Tämä tuli itsellenikin ihan yllätyksenä. Ehkäpä tämä pilotti saa jatkoaikaa. 🙂

Tykkään sun blogista ihan älyttömästi! Terveisin ei kertaakaan kommentoinut 😀

Ihana kommentti! 😀 Kiitos! Kiva kun jätit kommentin.

Ihan vaan vinkiksi, että kun iän puolesta on jo neljännelläkymmenennellä, kannattaa päälle pukea jo paitakin. Ainakin, jos on tarve tulla valokuvatuksi ja vieläpä nettiin.

Jos mulla ois ylimääräistä niin lennättäisin Emman vähän lämpimämpiin maihin ja näyttäisin, millaisissa kuteissa porukat esmes Ausseissa ja Aasiassa treenaa ihan täysin iästä ja kunnosta huolimatta. Suomeen paluun jälkeen sai kyllä nopeasti muistutuksen tästä kylmän maan kaksinaismoralismista. Kun ei olla totuttu näkemään ihmisiä vähissä vaatteissa, on se aina vähän ihmeellistä. Helposti myös katsojan silmissä liioitellun seksuaalista.

No joo, niinpä. Mä uskon tietäväni mikä on asiallista pukeutumista eri tilainteisiin. En todellakaan provosoi pukeutumisellani. Enkä usko, että joogassa kukaan edes ehtii katsoa toisen pukeutumista.

Ei terve taas mikä kommentti :D… Tolla kropalla kehtaa vetää vaikka alasti!

🙂 Kiitos!

Haha. Meitä on moneen lähtöön…

Jos mulla oli tollanen kroppa kuin Elinalla niin kulkisin varmaan jatkuvasti puolialasti! 😉

Hehe, kiitos!

Hohhoijaa! Tähän ei voi oikein muuta sanoa. Kyllä tollasta vatsaa kehtaa näytellä. Todellakin!

🙂 Kiitos!

Kiitos vinkistä! Pistän korvan taakse.

Osuttiin samalle risteilylle 🙂

Blogisi on jokapäiväisellä lukulistalla, kiitos inspiraatiosta liikuntaan 🙂

Oikeesti? Törmättiinkö?

Kiva, jos inspiroin. Se on aina kiva kuulla.

Oo tommoselle risteilylle määkin haluaisin.
emma l on kommentteineen nyt enemmän kuin vähän väärillä teillä, ketuttaa että joku edes jaksaa tommosia kommentteja kirjoitella. Kaiken lisäksi pukeudut just niin kuin treenaavan ihmisen kuuluu ja pitää pukeutua, perhana. =D

Oli kyllä tervetullutta vaihtelua.

Niin pukeudunkin, ihan varmasti. Ikä on kaikista vähiten esteenä millekään.

Oi kun kivan kuuloinen reissu ja btw näytät hyvältä!!! Tommoselle risteilylle voisi kyllä lähteä 🙂

Reissu oli kiva! Jospa tämä tulisi pysyväksi muutokseksi, niin mahdollisimman moni pääsisi kokeilemaan joogaa risteilyllä.

Kiitos! 🙂

Voi sinua emma l. Olisi kiva nähdä kuva sinun vatsasta, olitpa sitten 20v tai 40v. Tavallaan myös toivon, että kävisit samalla salilla kuin minä, joutuisit näkemään kuinka oikeasti 40-vuotias treenaa pelkästään pieni toppi päällä. Välillä on sixpack näkyvissä, välillä ei. Välillä turvottaa ja pöhöttää. Se kun on naisen elämää iästä riippumatta. Minä näytän vatsani, oli se kunnossa tai ei, sillä minulla on, varsinkin kesällä kuuma, ja vatsan ollessa ”alasti”, olo on paljon parempi.
Harvalla kolmen lapsen äidillä on vatsa tuossa kunnossa kuin tämän blogin pitäjällä! Vatsat esiin, iästä huolimatta.

Go Laura! 🙂 Pus.

Pukeutumisetiketti vaatii, että napa paljaana ei kuljeta ihmisten ilmoilla. Koskee miehiä ja naisia. Sillä ei ole merkitystä, missä kunnossa vatsa on. Tämä voi tietysti olla fitness-mammoille vaikeasti ymmärrettävä asia.

Vähän kauhistuttaa tuo hikisten jalkojen pitäminen ikkunalaudulla, jossa monilla on tapana pitää elintarvikkeitakin. Toivottavasti desinfioit ikkunalaudan jälkikäteen?

Lapset mukaan ensi risteilylle, tykkäisivät varmasti!

Mitä elintarvikkeita porukka muka pitää ikkunalaudoilla? Eikö laivalla yleensä syödä ravintolassa? Huoneissa on pöydätkin joihin voi karkkinsa ja muut eväänsä iskeä. Huvitti ihan hirveästi tuo ikkunalautakommentti :DDD

Olen itse Symphonylla töissä, toivottavasti tuo konsepti tulisi meillekin!!

Joo, mä kans vähän mietin, mut tuo kommentti taisi olla läpällä kirjoitettu. Pakko olla.

Toivottavasti tulee Symphonyllekin! Uskoisin, että olisi suosittu.

Voi hyvänenaika! Mä en kulje napa paljaana muualla kuin rannalla tai treenatessa ja sitäkin harvemmin. Tuolla oli aivan sairaan kuuma.

Eiköhän ikkunalaudan desinfiointi ole siivoojan hommaa. Olisiko pitänyt sänkykin desinfioida?

Olet kyllä mielettömässä kunnossa! Älä välitä noista negistelykommenteista, ovat varmaan vaan kateellisia 😉 Iällä ei pitäisi olla mitään tekemistä pukeutumisen kanssa. Ihmisten pitäisi pukeutua juuri niinkuin itse tahtovat!
Tuo risteily puolestaan vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta jutulta. Onkin vuosia vierähtänyt viimeisestä reissusta 🙂
Kiitos kivasta blogista, olen tätä selaillut (hyvinkin) useaan otteeseen, kommentoimatta kuitenkaan kertaakaan!

P.s Tuo desinfiointikommentti oli aika huikea 😀 Minäkin aina kuljen desinfiointiaineen kanssa joka paikkaan…Ööö, en!

~Hilla
http://makingthemostofstudentlife.blogspot.fi/

Nyt pitää ihan kiittää Emmaa kommentistaan joka avasi silmiäni lisää <3 Olen nimittäin 43-vuotias kohtuullisen ylipainoinen ns. aikuinen nainen ja tänä kesänä rohkenin ensimmäistä kertaa kulkea vähän pienemmissä vetimissä koska olen hävennyt kilojani. Emman kommentti sai minut oikeasti ymmärtämään, että minulla, aikuisella naisella on oikeus olla juuri sellainen kuin olen ja kulkea juuri sellaisissa vaatteissa kuin haluan.

Kiitos Elinalle aidosta ja elämänmyönteisestä blogista!

Loistavaa! Mulle kommentti teki vähän saman. ****n väliä iälle tai millekään muulle, mä olen se mikä olen ja pukeudun niinku pukeudun.

Kiitos sinä upea nainen kun jätit kommentin!

No hitto! Tuollaiselle risteilylle pitäisi munkin lähteä tuon ylijäykän bodari-miehen kanssa. Millähän sen sais joogaan? Toisaalta se saattais vaikka yllättää ja lähteä mukaan… olipa kiva päästä laivalle ja joogaamaan. Ja Tukholmaan! Että Siljan väelle vinkkinä et mullekin saa tarjota tällaista reissua, lupaan lähteä 😉

Mitä ihmettä ihmiset täällä oikein kommentoi!? Paita päälle ja desinfiointiaineet laivalle messiin? Jo on tyypeillä elämänarvot kohdillaan 😀 Enemmän paidattomia kuvia vaadin minä! Jos ihminen on tuossa kunnossa niin miksi helvetissä sitä ei saa näyttää? En ihan ymmärrä…

Bodarimies saattais yllättäen tykätä. Mun mies ainakin oli positiivisesti yllättynyt joogasta. 🙂 Se on kuitenkin aika fyysistä ja haastavaakin.

Ens risteilylle käsidesit mukaan. 😀

Kommentoin erittäin laiskasti yleensä, mutta nyt on pakko sanoa sananen!
MItä ihmeen ihmisiä täällä oikeen on liikkeellä? 😀
Yleisurheilijathan ovat todella niukoissa vaatteissa kilpakentällä tuhansien ihmisien katseltavana ja siitä ei tule ”sanktiota”, joten miksei tavallinen kuntoilijakin voisi olla ilman toppahaalaria kesähelteillä?
Näköjään toisille on vaikeaa niellä sitä että ”normaalilla perheen äidillä” on urheilijan vartalo 🙂
Kateellisten puhetta! Ja niinku meillä päin sanotaan; ”Se johon kalikka kalahtaa niin se älähtää” 😉

Samaa mä vähän mietin, mutta meitä on moneen lähtöön ja on erilaisia mielipiteitä. Seuraavassa postauksessa napa paljaana. 😀 Tai sit ei. 😛

Erittäin samaa mieltä edellisen kanssa! Tosin kyllä niille yleisurheilijoille näyttää sanktioita tulevan paidatta juoksemisessa 😉

Kiitos Elina hienosta ja motivoivasta blogista! 🙂

Eipä kestä! 🙂 Kiva kuulla, että tykkäät.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *