Juoksu

Free run

3.2.2013 Teksti: Elina Hovinen

Mökiltä tultua lähdin energiaa puhkuen juoksemaan. Monesti energinen olo ei kerro siitä, että juoksu kulkisi. Tänään juoksu kulki tosi hyvin. Olin ikävöinyt kunnon juoksulenkkejä. Marraskuun jälkeen pisin lenkki on varmaankin ollut 10 kilometriä. Pakkasessa ja kinoksessa tarpominen ei ole pidempään lenkkiin houkuttanut. Tänään lämpötila oli sopiva ja tietkin kuivat, vaikkakin liukkaat.

Ihailin auringonlaskua ja fiilistelin Jamie xx Essential mixiä. Mä kun innostun jostain musiikista, niin kuuntelen sitä repeatilla niin kauan että kyllästyn. Tänään tuli jälleen todistettua se, että juoksu + hyvä musiikki + luonto = täydellinen kombo. Parhaat urheilufiilikset saa silti pitkän lenkin jälkeen. Niin se vaan mun kohdalla on.

Matka: 17,4 km
Kesto: 1 h 37 min
Syke: keski – 151 bpm, max – 169 bpm
Kalorit: 742 kcal

Olipa ihana juosta. Kohta alkaa taas maratontreenit. Olen valmistautunut niihin tilaamalla itselleni uudet lenkkarit. Jee!

Kuva

Tilasin taas StartFitnessistä. On siellä vaan halpaa. Maksoin noista 59 puntaa, eli noin 70 euroa. Värivaihtoehtoja ei ollut kauheasti. Olisin tällä kertaa ollut valmis ostamaan jotkut räväkämmän väriset, mutta ei nuo mustatkaan huonot ole. Nyt vain pitäisi malttaa odottaa, että kengät saapuu kotiin. Melkein teki mieli tilata toisetkin, että olisi sisäkäyttöön omat.

Huomenna on ortopediaika olkapään takia. Jännittävää.

Kommentit (13)

Otin Niken kengissä 1,5 numeroa isommat kuin normikengissä, niin kuin muissakin juoksukengissä. Tuntui hyvältä jalkaan, mutten ole vielä juossut kengillä, niin en tiedä miltä ne tuntuu. Kerron sitten kun olen testannut, miltä kengät tuntuu.

Wuhuu, hyvä Ele! Hyvä lenkki!! Ite menin vähän samanmoisen pituudeltaan, mutta hitaammin! Kyllä noi pitkät lenkit on sitten huippuja!! 🙂

Ihanat popot..näyttää siltä, että on kevyet jalassa. 🙂 Toivotaan, että saat oikeanlaisen avun lekurilta! 🙂

Pitkien lenkkien jälkeinen olo on kyllä mahtava! Olen myös osallistumassa toukokuussa HCR:iin 🙂 Kiinnostaisi tietää, että aiotko treenata jonkun tietyn ohjelman mukaan vai miten?

Millä perusteella päädyit juuri noihin kenkiin? T. Lenkkarien ostoa suunnitteleva

Heii, oon tämmönen vähän nuorempi tyttö, joka löysi tänne blogiin instagramin kautta. Oon lukenut sun kaikki juoksu postaukset, kun itsekkin juoksuun olen hurahtanut. Nyt kiinnostas tietää, että miten treenaat maratooniin? teetkö jotain tiettyä treeniohjelmaa? :)) ittiäki kiinnostas osallistua HCM:iin, mutta saas nähä jääkös haaveeksi!! 🙂

Ihana auringonlasku!

Olen siirtynyt sisälle juoksemaan. Kaipaan mainitsemiasi maisemia ja etenkin happea.

Tsekkaapa viimeisimmän blogipäivitykseni (pikkuliten) videota. Ajatella jos tuollaisiin maisemiin pääsisi juoksemaan tai ainakin edes vaeltamaan 🙂

Haamu: Jee, thanks! 🙂 Oli kyllä hyvä lenkki! Ai että! Pitkät lenkit on parhaita!

Vakkari-lukija: Sitä mä uskon, että nuo onkin.

Marianne: Mä en oo vielä päättänyt miten mä treenaan. Todennäköisesti tuun tekemään yhden pitkän lenkin viikossa ja lyhyempiä eri vauhtisia lenkkejä. Pitäisi varmaan suunnitella treenejä vähän paremmin, jos aion tehdä uuden enkkarin.

Anonyymi: Oon uskonut muiden kehuja näistä kengistä ja halusin ehdottomasti mahdollisimman matalaprofiiliset ja neutraalit kengät. Jännittävää on se, sopiiko kengät mun jaloille.

poppis: Ulkona juostuja lenkkejä ei voita mikään! Kevättä kohti mennään ja parempia juoksukelejä, onneksi.

Olipa ihana video sun blogissa. Olis aivan täydellistä juosta tuollaisissa maastoissa. Tai pyöräillä. Nams.

Anonyymi: Sori, meinasin pompata sun yli kommentoimatta. Kivaa, että olet löytänyt tänne! Mä treenaan maratonille oikeastaan treenaamalla kuten tähänkin asti, mutta lisään viikonlopulle yhden pitkän juoksulenkin. Ihmeessä mukaan HCM:lle, se oli ihan huikea kokemus!

Oon niin samaa mieltä tuosta sun kombosta ja pitkien lenkkien parhaudesta! 🙂

Mulla on nuo samaiset kengät pinkkinä ja ihan parhaat juoksulenkkarit! monia olen kokeillut mut nää on parhaan kevyet ja jumppaa myös jalan pikkulihaksia, kun ei ole liikaa tuke 🙂

Madde: Jei, eiks oo mahtavaa!

Anonyymi: Pinkit! Ai että, mäkin haluun!

Kivat uudet kengät! Miten noissa muuten menee koot, onks sulla noissa sama koko kun yleensäkin normikengissä? 🙂

Otin Niken kengissä 1,5 numeroa isommat kuin normikengissä, niin kuin muissakin juoksukengissä. Tuntui hyvältä jalkaan, mutten ole vielä juossut kengillä, niin en tiedä miltä ne tuntuu. Kerron sitten kun olen testannut, miltä kengät tuntuu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *