Maantiepyöräily

Haaveista totta!

20.7.2013 Teksti: Elina Hovinen

Vihdoinkin tämä päivä koitti! Mulla on nimittäin uusi maantiepyörä! Vielä yksi huutomerkki! Olen niin onnellinen, ettei mitään järkeä. Myyjä luotti minuun ja antoi pyörän samantien mukaan, hän ruuvasi omista kengistään maantielukot mun kenkiin kaupanpäällisiksi. Voi onnea! Maanantaina aamulla köpötän pankkiin siirtämään rahat myyjälle.

Kuka on onnellinen?


Eikö ole hieno, uljas ja kaunis?

Runko on Radon, joka on kaiketi samaa tavaraa ja samalta tehtaalta kuin Cube. Pyörässä on Shimanon Ultegra -osat. Pyörä on tosi kevyt, olisko alle puolitoista kiloa. Runko on alumiinia.

Ennen ostopäätöstä kävin kokeilemassa onko ajoasento mulle sopiva ja olihan se. Sitten kättä päälle, sovimme käytännön asiat ja vedin klossikengät jalkaan, kuorin tuulihousut päältä ja hyppäsin pyörän selkään. Hymyä oli vaikea pidätellä. Onhan tuo ihan eri peli kuin maastopyörä. Ihan täysin. Ajoasento on aivan erilainen ja koko pyörä käyttäytyy ihan eri tavalla.

Ajoin tosi varovaisesti, koska vaihteisto oli uusi ja erilainen, klossit erilaiset (tiukemmat) ja lukitussysteemi erilainen ja jarrujen käyttäytyminen ei ollut vielä tuttua. Lisäksi jännitin kaikkia möykkyjä, railoja ja kiviä tiellä. Onhan nuo renkaatkin aivan eri avaruudesta. 

Mutta kyllä mä päästelin ja heti huomasi, että tämä pyörä kulkee, jos vaan reisissä riittää tehoja. Mä oon ihan rakastunut tähän lajiin. Pyöräilin kotiin mutkien kautta (eksyin), matkaa tuli 30 km, mutta en ollut millään tavalla rasittunut tai väsynyt. Pyörä rullasi niin kevyesti, että on ihan eri tason pyörittämistä tuollaisella pelillä. Kulkee kuin itsestään.

Pyörän vaihteet on piilotettu käsijarrujen yhteyteen. Vasemmalla tietysti etuvaihtaja ja oikealla takavaihtajan nappulat. Vaihteet vaihtuivat aivan kuin ajatus. Naps vain ja ketju tipahtaa sille kiekolle kuin pitääkin. Hieman eri meininki on tällä hetkellä Garyssa, jota ei ole hetkeen huollettu. Huoltaminen pitäisi opetella vielä. Onko A käytettävissä tässäkin? 😉 Hän on tämän pyörän löytämisen takana, joten vielä julkinen iso kiitos A:n cycling hotlinelle! Hänelle mä aina ensimmäisenä viestitän, jos mulla on pyöriin liittyviä huolia.

Myyjä oli osannut säätää satulan mulle sopivalle korkeudelle. Penkkikin tuntui hyvältä istua, ei puutunut hanuri eikä kipeytynytkään pahasti, vaikka mulla ei ollut vaippahousuja jalassa. Sellaiset pitäisi ostaa, jotkut huomaamattomat.

Renkaista mulla ei näköjään ole mitään sanottavaa. En tiedä niistä mitään. Pelkään jo valmiiksi ensimmäistä rengasrikkoa, koska en tiedä yhtään mitä nämä on syönyt. Ehkä täytyy miettiä sellaisia pistosuojattujen renkaiden hankkimista.

Eikö ole hieno peli? Olen niin happy, että tekee mieli vaihtaa huominen pitkä lenkki piiiiiiiiitkään pyörälenkkiin. Jalat on muuten hierojakäynnin jälkeen aika hyvässä kunnossa. Penikat on irti, mutta silti on lievää kipua. Hämärää. Kyllä näillä silti juoksee.

Kommentit (11)

Kiitos kiitos! Hienolta lajilta tosiaan vaikuttaa! Ihanaa! 🙂

Vähän ihanaa! <3 Mä haluun joskus tulla sun kanssa ajelee! Rengasrikko on ihan pikkujuttu, sisäkumin vaihto on tosi helppoa ja nopeaa. Ekan kerran katsoin youtubesta jonkun ohjevideon (sieltä löytyy loisto-ohjeet ihan kaiken säätämiseen) ja sen jälkeenpä en ole tarvinnut ohjeita. Vaihtuu paljon helpommin, kuin maastopyörään. Hommaa joku satulalaukku, missä voit pitää varakumia ja työkaluja aina mukana 🙂

Niin on, superihanaa! Mennään ihmeessä joskus yhdessä pyöräileen!

Oonhan mä tuosta maasturista aina itse vaihtanut renkaat ja paikkaillut, joten ei kai se kummempaa tuossakaan ole. Nuo renkaat on vain niin pelottavan ohuet.

Satulalaukku on kyllä ostoslistalla.

Onnea uudesta pyörästä! Mikään ei voita sitä fiilistä, kun ajaa ekaa kertaa uudella pyörällä eikä millään haluais lopettaa. 😀
Meikä on myös `Radonisti`, vaikka mun Rauski onkin täysjoustomaasturi. Maantiepyörä onkin sitten halvin mahdollinen Merida, mutta aivan passeli ekaks maantiepyöräksi!
Hauskoja ajokilometrejä!

Kiitos! Eipä kyllä voitakaan, se on ihan uskomaton fiilis! 🙂

Kiitos, mä niiiin nautin!

WAU 🙂 Onnea ja turvallisia ajokilometrejä.Mua kiinnostais, et mistä ostit ja suunnileen paljonko maksaa?Itsekkin maantiepyörästä haaveilen….Mielellään kuulen kokemuksia, kuhan oot jonkin aikaa ajellut.

Kiitos! 🙂

Ostin kaverin kaverilta tuon pyörän. Hän oli tilannut pyörän ja jokaisen osan erikseen Saksasta, mutta runko oli hänelle harmillisesti liian pieni. Mutta onneksi se oli minulle sopiva!

Pyörän hinta noilla osilla on alennuksessa tällä hetkellä 1300 euroa, ovh on 1500.

Onneksi olkoon uudesta perheenjäsenestä! Kun olet testaillut sitä työmatkoilla niin kerro, kuinka paljon ne ajallisesti lyhenevät kun on uusi vauhtipeli alla.

Hieno on! Maantiepyörällä ei sitten ajeta shortsit jalassa 😉

Haha. Aijaa! Mä pikku kapinallinen ajan sit tahallaankin. 😀

Hieno pyörä, maantiepyöräily on ihan parasta.
Hyviä pyörätreenejä sulle! =)

Kiitos kiitos! Hienolta lajilta tosiaan vaikuttaa! Ihanaa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *