Juoksu

Haglöfsin juoksuvarusteita

20.5.2014 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyöpostaus

Sain Haglöfsiltä testattavaksi Gram-malliston juoksuvarusteita. Olen rakastunut! Haglöfsin urheiluvaatteet ovat herkullisen värisiä ja sopivan simppeleitä malliltaan. Ei mitään ylimääräisiä värikomboja tai kikkailuja. Väri ja laatu vain kertakaikkiaan toimii juuri tuollaisena. Ainakin minulle.

Sain testattavaksi kuvassa näkyvät Gram-juoksutakin, Gram-maastojuoksukengät ja Gram 15 -juoksurepun! Joulu!

Takki on superkevyt. Vedenpitävä, tuulenpitävä, hengittävä ja silti lämmin. Parasta takissa on pidennetty helma selkäpuolella ja pitkät hihat, joissa on peukaloille reiät. Istuu päälle kuin hanska. Toimii varmasti läpi vuoden, kun talvella lisää alle tarpeeksi kerroksia ja kesäsateella alle riittää varmasti pelkkä toppi. Takki soveltuu pitkän helman vuoksi hyvin myös pyöräilyyn.

Juoksureppu on kyllä sellainen väline, josta olen jo pitkään haaveillut, mutta en ole tajunnutkaan kuinka paljon se tuo mukavuutta työmatkajuoksuun. Tänään testasin reppua ensimmäistä kertaa. Onhan se kevyt ja asettuu selkään napakasti eikä hölsky yhtään. Vyötäröklipseissä on taskut, johon saa kännykän ja avaimet ihan hollille. Ainoa mikä tuo haastetta on repun pieni koko. Maru ja Sari tietää, etten ole mikään maailman paras pakkaaja. Nyt mun pitää opetella suunnittelemaan asut etukäteen ja kuljettamaan repussa vain todella välttämättömät jutut eikä koko omaisuutta. 😀

Juoksukengillä en ole vielä kunnollista lenkkiä käynyt juoksemassa, mutta tuntuvat jalkaan mukavilta ja ”tutuilta”. Ovathan kengät Asicsin mallilla valmistettu. Kyseessä on maastojuoksukengät, joten kengät ovat hieman raskaammat ja pohjakuviointi on sellaista, että näillä pysyy ihan varmasti pystyssä talvellakin. Päälykangas on Gore-Texiä, joten varpaat pysyy kuivina ja lämpiminä. Veikkailen, että tulen juoksemaan näillä ison osan työmatkajuoksuista syksyn tultua. Pieni ja erityisen kiva yksityiskohta näissä kengissä on nauhoille tuo pieni tasku tuossa ”kielessä”.

Nämä kaikki varusteet tulevat ihan varmasti kovaan käyttöön, joten tässä ajan kuluessa tulee testattua sekin, miten hyvin nämä kestävät mun käsittelyssä. Aiemmat takit esimerkiksi ovat kestäneet maksimissaan kaksi pyöräilykautta, jonka jälkeen vetoketjut ovat hajonneet ja kangas on ruvennut rispaantumaan. Mulla on kova luotto Haglöfsin tuotteiden laatuun, joten oletan näiden kestävän paljon paremmin.

Kommentit (6)

Kuulostaa hyvältä. Nuo on siis oikeasti laadukkaita. 🙂

Tuo reppu näyttää täydelliseltä! 🙂 Juuri tuollaista olen itsekin etsinyt.

Se on tosi hyvä! Reppuja löytyy tosi moneen eri tarkoitukseen ja eri kokoisia. Itse tarvitsin tuollaisen vähän isomman, vaikka pieneksi tuota haukuinkin. 😀

Oon kans harkinnu noiden maastojuoksukenkien ostamista, kun kesällä tulee enimmäkseen juostua maastossa 🙂 Herkulliset värit niissä ainakin on, jos ei muuta 😀

Värit on kyllä herkut ja kenkä on muutenkin tosi hyvä, onhan se Asicsin malli. 🙂

Itselläni on haglöfsiltä tällä hetkellä jo 5 vuotta vanha takki ( ei tosin juoksutakki), ja ihan samassa kunnossa on vieläkin! Ei oo esim. Hihat rispaantuneet yhtään!
Noi varusteet näyttää tosi houkuttelevilta! 🙂

Kuulostaa hyvältä. Nuo on siis oikeasti laadukkaita. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *