Ajatuksia

Härdellin keskellä vauvantuoksua

14.8.2011 Teksti: Elina Hovinen

Tänään kävimme Kätilöopistolla ihmettelemässä suvun tuoreinta jäsentä. Ihana uusi poikavauva, kummipoika. Uuden ihmislapsen syntymä herkistää joka kerta. Se on vaan niin ihmeellistä. Olen aivan myyty tuon pienen poikasen edessä. Sulaa vahaa.

Härdelliviikko alkaa olla lopuillaan ja uusi sellainen tuloillaan. Ensi viikolla on tiedossa kahdet lasten kaverisynttärit, yhdet sukulaissynttärit ja esikoisen koulun alku. Ensi viikon jälkeen alkaa vihdoinkin normaali arki. On tässä viiletettykin ja odotettu arkea. Tällä viikolla olen käynyt kaksi kertaa siivoamassa toimistoa iltakymmeneen asti, olen päässyt vihdoinkin taas kiinni työrytmiin ja palautellut mieleen arkirutiineja.

Keksin kesälomalla asian, joka helpottaa aivan suunnattomasti autottoman perheen arkea. Meidän auto tosiaan meni rikki pääsiäisreissulla ja se on sillä tiellään edelleen. Emme ole saaneet aikaiseksi korjauttaa auton moottoria, koska se maksaakin ihan tähtitieteellisen paljon. Autoton elämä on sujunut ihan yli odotusten. Ei tuota mitään vaikeuksia kulkea bussilla paikasta toiseen, kun täältä on niin hyvät kulkuyhteydet joka paikkaan ja palvelut ihan lähellä. Ainoa hankaluus on ollut kaupassakäynti, koska meidän kokoisen perheen ruokaostokset ovat enemmän kuin yksi tai kaksi kauppakassillista. Muistin, että miehen sisko käyttää Gastronautin paveluita ja minäkin päätin kokeilla. Näpyttelin netissä aamulla tilauksen ja samana iltana kauppa-auton poika kantoi viisi kassillista ruokaa kotiovelle. Ihanan helppoa. Sen ajan, jonka olisin käyttänyt kauppareissuun, käytin kodin järjestelyyn ja ruoanlaittoon. Ei haittaa yhtään maksaa tuosta helpotuksesta 13 euroa.

Mä olen rakastunut syksyyn. Äsken ulkona käydessä ihastelin tähtitaivasta ja pikkuisen kirpeää ilmaa. Tein toissapäivänä inventaarion lankakoriinkin ja kudoin jo syksyn ensimmäisen villasukan. Odotan jo pimeneviä iltoja ja sitä, että saa polttaa kynttilöitä, käpertyä vilttiin, katsoa hömppäsarjoja telkkarista ja kutoa.

Kommentit (2)

Katri: Ei niin! Mullakin munasarjoissa tykytti, kun sain tuollaisen pienen ihmeen syliin. 😀 Se tuoksu! Se huumaa.

Pitääkin testata joskus Gastronautin ravintolapalvelut.

Mullakin syksyyn liittyy voimakkaasti uudet projektit. Syksy on uuden alku.

Ihania syysiltoja sinullekin!

…vauva juttuja, kun just nyt ei ole vauvakuumeeseen hirveästi varaa… 😀 Ei vaan, oi, ihana pieni ihmisen alku.

Gastronautti rokkaa varsinkin talvisin jos ei syystä tai toisesta voi tai jaksa tehdä ruokaa eikä myöskään hakea sitä. Oli kyllä monesti pahimpien lumimyrskyjen aikaan yksin kotona olevan univelkaisen pienen lapsen äidin pelastus… Ravintolavalikoima on ihan jees.

Ruokakauppaan on meillä 300 m niin sinne yleensä kyllä jompikumpi jaksaa vääntäytyä omin jaloin, oli tilanne mikä hyvänsä. 😀

Mäkin rakastan syksyä. Ihan lempparivuodenaika! Mulla siihen liittyy voimakkaasti uusien projektien aloittaminen, opiskelu ja jotenkin ryhdistäytyminen kesän jälkeen. Tietyssä mielessä mun vuosi alkaakin syksystä.

Onneksi on kaikkea kivaa uutta opiskeltavaa ja muutakin jännää työn alla, niin saa ottaa kaiken irti tästä energiasta ja innosta.

Ihania syysiltoja sinne!

Katri: Ei niin! Mullakin munasarjoissa tykytti, kun sain tuollaisen pienen ihmeen syliin. 😀 Se tuoksu! Se huumaa.

Pitääkin testata joskus Gastronautin ravintolapalvelut.

Mullakin syksyyn liittyy voimakkaasti uudet projektit. Syksy on uuden alku.

Ihania syysiltoja sinullekin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *