Treeni

Hippi painonnostaja

27.11.2015 Teksti: Elina Hovinen

Meillä on Ramin kanssa aika kieroutunut huumorintaju. Vaellusvideon katsoneet ehkä tietää tästä pienenpienen palasen. Mä lähetin Ramille tänään töihin itsestäni tosi ruman kuvan (alla) saatesanoilla ”moon Bull”, johon Rami totesi töistä päästyään kun kysyin, että oliko hyvä läppä, että ”toltahan sä aina kotona näytät”. Mä vähän järkytyin, koska nauroin itse kuvalle vedet silmissä ja toinen oli ihan tyynenä – tuota mä näen joka päivä. 😀 Pitäisköhän mun tehdä itselleni jotakin? 😀

Tänään oli punttipäivä. Olettekohan nyt varmasti kuulleet, että olen innostunut painonnostosta? Odotin tänään innolla salille pääsyä. Se on ollut näinä epävarmoina päivinä takuuvarma paineidenpoistomenetelmä.

Tänään treeni ei kulkenut. Sain kuitenkin tehtyä kaiken sen mitä pitikin ja niillä painoilla, joilla piti, mutta esimerkiksi rinnallevetoa tehdessä neljänsillä painoilla (40 kg) vedin tangon ylös ja sitten se tipahtikin nenän eteen, kun mietin kesken liikkeen, että mitä mä olinkaan tekemässä. 😀 En oikein jaksanut keskittyä tarpeeksi ja se kostautui. Keskityin tuon sattumuksen jälkeen ja sain sarjat tehtyä loppuun onnistuneesti. Kannattaisi varmaankin keskittyä.

Tänään, vaikka moni asia ei treeneissä sujunutkaan, niin kuitenkin moni asia meni eteenpäin. Painonnoston vaikeus on sen haastavuus. Kun muistaa yhden asian, unohtaa toisen. Esimerkiksi tempauksessa, kun yrittää muistaa vetää kropalla, sitten läheltä vartaloa, pomppu reisistä ja nopeasti kädet ylös ja taakse. Kun keskittyy noston alkuvaiheeseen, jokin muu unohtuu ja kärsii ja näin edespäin. Toisaalta lohdullista on se, kun mulla on takana aika vähän toistoja, että kyllä se siitä, kun tekee tarpeeksi.

Viime viikolla tein onnistuneesti kyykkyennätyksen, tällä viikolla kyykky tuntui todella vaikealta, mutta niin tuntui kaikki muukin. Rinnallevedot ja työnnöt onnistui edes jotenkin, vaikka siinä yhdessä sarjassa epäonnistuinkin. Tätä se urheilu on – välillä tuntuu hyvältä, mutta useimmiten vaikealta tai pahalta, mutta ne päivät, jolloin treeni kulkee, ne palkitsee. Sama pätee juoksussa. Välillä tuntuu tosi hyvältä, välillä ei miltään ja välillä pahalta, mutta se fiilis treenin jälkeen on lähes aina tosi hyvä. Harvemmin treenin jälkeen miettii, että voi harmi kun tuli tehtyä, vaan päinvastoin.

Tänään mä tein treenin kuvissa näkyvissa vaatteissa. Oli vähän sellainen fiilis, että nyt ei vaatteet ja treeni sovi yhteen, mutta tavallaan mä nautin siitä. Kukkapöksyt toi aika kivasti kontrastia painonnostomaailmaan. 🙂

*Treenivaatteet saatu Biancaneveltä: toppi, trikoot, pitkähihainen paita