Musiikki

Höttöoloa ja musiikkia

24.8.2012 Teksti: Elina Hovinen

Aivan tolkuton väsymys. Koko päivän on ollut ihan usvainen olo. Lihaksia särkee, päätä särkee ja pää ei toimi. Ihan ku kipeeksi olisin tulossa, vaikka en mä kyllä usko. Mä sairastan aina vain näin, että on sellainen kipeeksitulemisolo, joka sit menee ohi ja taas painetaan.

Eilen illalla kävin pyöräilemässä hitaasti ja rauhassa 17 kilometriä. Ei ehkä ollut paras mahdollinen idea. Jalat hapotti pienestäkin, jos vähän innostuin polkemaan. Keskityin sitten fiilistelyyn. Oli ihan syksyinen fiilis. Näin jo asfalttiin liiskautuneita lehtiäkin.

Pyöräily
Matka. 17,3 km
Kesto: 53 min
Syke: keski – 118 bpm, max – 154 bpm
Kalorit: 284 kcal

Oon kuunnellut viime päivinä taas innoissani musiikkia. Joka päivä mä musiikkia kuuntelen, mutta nyt soittolistoilta on osunut korviin jotenkin juuri ihanaa musiikkia. Musiikki on iso asia. Musiikin kautta voi käydä läpi kaikenlaisia tunteita ja ajatuksia. Jotkut biisit ilmentävät tietynlaisia olotiloja. Mä kuuntelen tosi monenlaista musiikkia. Töissä ei voi kuunnella mitä tahansa musiikkia, treenimusat pitää olla erikseen, samoin rauhoittumismusiikit… Mutta onneksi maailma on täynnä musiikkia ja jokaiseen tunteeseen ja tilanteeseen löytyy sopivaa musiikkia.

[spotify id=”spotify:track:41d3nmN4qNgxGqd1KbNjan” width=”300″ height=”380″ /]

Esimerkiksi tämä biisi tuo mieleen talvipakkasen ja vähän hämmentyneen olon.

Seuraavat biisit ovat tavalla tai toisella puhutelleet mua viime päivinä.

[spotify id=”spotify:track:7kmW9XZje1KRIgNMQVyPr7″ width=”300″ height=”380″ /]

[spotify id=”spotify:track:6rgiOOEplSoLJZ3A31xoNb” width=”300″ height=”380″ /]

[spotify id=”spotify:track:2kUZWllQOPN4f6j4oHgGNc” width=”300″ height=”380″ /]

[spotify id=”spotify:track:19HKlXmZufh0YPeYo3TkfM” width=”300″ height=”380″ /]

Höttöpäästä ei nyt irtoa muuta.

Kommentit (5)

niobe: Pitääpä laittaa google töihin. 🙂

Anonyymi: Sama juttu. Kevyt liikunta palauttaa parhaiten.

En selannut, joko tää on tullut esiin, mutta.. Muista nyt oikeasti levätä ja palautua kunnolla? Nyrkkisääntöjähän on että jokaista kymmentä kilometriä kohden viikko tai jokaista mailia kohden päivää.. eli 4vk/26päivää tai jotain sille välille menee mitä kroppa oikeasti tarvitsee maratonin jälkeen rauhaa ja lepoa..

<3

niobe: Kiitos muistutuksesta! <3 Oon mä levännyt, vaikka olen muutaman kevyen pyörälenkin tehnyt. Hirveä hinku olisi lenkille, mutta kyllä kroppa kertoo, että pitää vielä ottaa löysemmin. Juoksen seuraavan kerran ensi lauantaina Midnight Runilla ja täytyy kyllä ottaa tosi löysästi sekin.

On olemassa tapa mitata kuinka ruumis on palautunut. Se liittyy jotenkin ortostaasiin (yritin googlailla, mutten varsinaisesti löytänyt mitään). Eli mitataan syke esim yöunien yli ja jatketaan kun noustaan sängystä. Se, kuinka syke palautuu tuon nousemisen jälkeen, kertoo omasta palautumisesta. Ja se voi ottaa tosiaan viikkoja. Mutta nyt tarvittaisiin viisaampaa neuvojaa, itse olen tuosta kuullut, mutten osaa tarkemmin neuvoa kuinka se tehdään ja googlaaminen ei oikein auttanut. Ehkä ortostaasi + palautuminen voisivat olla hyviä hakusanoja.

Itselle ainakin parasta palautumista maratonin jälkeen on kevyt liikunta. Eli niin pian kuin vaan pystyy, niin kävelylle/kevyelle hölkälle. Totaalinen liikkumattomuus pitkittää lihasten palautumista.

niobe: Pitääpä laittaa google töihin. 🙂

Anonyymi: Sama juttu. Kevyt liikunta palauttaa parhaiten.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *