Elämäntyyli

Hyvä joulu!

27.12.2013 Teksti: Elina Hovinen

Olipa ihana joulu! Jouluvalmistelut sujuivat stressittömästi, vaikkakin tiukalla aikataululla. 

Kaksi päivää ennen jouluaattoa siskoni luona oli perhebrunssi. Samana päivänä myöhemmin suoritin kaikki joululahjaostokset täsmäiskuna. Perhebrunssilla oli leppoisaa. Laulettiin neliäänisesti joululauluja, siskontyttö ja sisko soittivat ja tietysti syötiin mahat pullolleen hyvää ruokaa. 

Aatonaattona mulla oli vielä työpäivä ja töiden jälkeen ampaistiin vielä jouluruokaostoksille, normaalit kaapintäydennykset oli hoidettu pari päivää aikaisemmin. Reilussa puolessa tunnissa oli kinkut, paistit, juustot ja kaikki muut herkut lastattu kärryyn. Se on kuulkaas tehokasta, jos sen osaa. 😀

Aatonaattoiltana myöhään paketoitiin lahjat ja viimeisteltiin kämppä joulukuntoon aamua varten. Puoli kolmelta yöllä lopulta ummistin silmät, kun aamulla kahdeksan jälkeen heräsin tyttöjen jännittyneeseen höpöttelyyn.

Jouluaatto sujui leppoisasti joululauluja kuunnellen, ruokaa kaikessa rauhassa valmistellen, leffoja katsellen ja tietysti joulurauhan julistus piti myös katsoa.

Harmi kun en ottanut kokonaan katetusta pöydästä kuvaa. Lapset olivat tuossa vaiheessa jo niin nälkäisiä ja malttamattomia, joten siirryttiin suoraan syömään.

Jouluaattona tehtiin olohuoneen lattialle jättimäinen siskonpeti, missä nukuttiin koko perhe. Mä taisin nukahtaa ensimmäisenä kahdentoista jälkeen. 

En tiedä miten onnistuin pitämään itseni koko joulun aivan rauhallisena ja stressittömänä. Oliko se vain siitä kiinni, että päätin niin? Pitäisi ehkä päättää useammin, koska tämä joulu oli ihana.

Miten sun joulu meni?

Kommentit (4)

Totta puhut. Kiire on usein ihan itse aiheutettua, löysää vaan tahtia, niin eiköhän se kiirekin siitä helpota ja stressi sen mukana. Eiköhän sitä iän myötä opi näitä pikkujuttuja, jotka helpottaa elämää.

Joulunne kuulosti ja näytti kauniilta ♡
Ja mitä tohon stressiin tulee, itse ainakin huomasin sen että kun oltiin aatto ihan vaan kotosalla, mentiin lasten rytmejä ”noudattaen” eikä ollut sitä edestakaista lahjojen ja lasten pakkaamista aamusella autoon ja illalla taas samaa operaatiota uudestaan olo oli jotenkin stressittömämpi! 🙂 Miehen kanssa puhuttiinkin että seuraavat jouluaatot voisikin alkaa viettää omassa kodissa! 😉

Kiitos, joulu oli tosi onnistunut.

Tuo on kyllä hyvä pointti. Lahjojen ja ruokien roudaaminen esim. mökille on aika isotöistä ja stressaavaa hommaa.

Me mietittiin joulun aikaan, että mikä ihme se joulukiire ja stressi on.. Ensin sitä kauhistellaan joulun alla enenevissä määrin, kunnes aaton jälkeen päivitellään miten nyt on kiire ja stressi ohi. 🙂
Onkohan se kuitenkin jotain ihan itse kehitettyä ongelmaa. Ennen jouluahan kuuluu ilmeisesti olla kiire ja stressi 😉

Meillä ei ollut ja päätettiin myöskin että vähemmälläkin stressaamille ne pari päivää selvitään. Ja vaikka suunnitelmat menikin ihan mönkään.. Sairastuin aattoa edeltävänä päivänä ja edelleen tauti poskionteloissa jyllää..(nyt tosin ab-kuuri). Mutta eihän se maailma siihen kaatunut, saatiin vietettyä suunnitelmia muuttaen sitten toisenlainen joulu. Sairaana ei kiva olla, mutta yleisesti ottaen kiva kun ei turhia hötkyilty 🙂

Yhdessäolo on se tärkein!

Totta puhut. Kiire on usein ihan itse aiheutettua, löysää vaan tahtia, niin eiköhän se kiirekin siitä helpota ja stressi sen mukana. Eiköhän sitä iän myötä opi näitä pikkujuttuja, jotka helpottaa elämää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *