Kauneus

Iho-ongelmista eroon

20.8.2017 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä A Class Beauty & Albergan Bella Rosette

Kirjoittelin kesäkuun lopulla iho-ongelmistani. Tuolloin häät lähestyivät ja iho kukki iloisesti. Mun iho on oikutellut keväästä lähtien eikä ole rauhoittunut millään. Finnien ilmentyessä naamariin lähdin hätäpäissäni kokeilemaan vähän kaikenlaista ja iho riemastui kokeiluistani entisestään.

Olen taistellut erinäisten iho-ongelmien kanssa koko aikuisikäni, niistä voi lukea tarkemmin ihonhoito-tunnisteen takaa. Talvisin ihoni on kauttaaltaan kuiva ja hilseilevä, kesällä pinnalta rasvainen. Stressi ja muut huolet näkyvät heti iholtani. Olen tainnut aiemminkin sanoa, että minun kuulumiset voi päätellä naamasta. Toki näppytilanne vaihtelee myös kuukautiskierron mukaan.

Mun ihotyyppi on sekaiho. Nyt jälleen iho-ongelmien ilmetessä iho on ollut pinnalta hyvinkin rasvainen, jolloin voisi kuvitella, että ihoa täytyy jotenkin kuivattaa, mutta usein silloin juuri kosteutus on jäänyt puutteelliseksi.

Sain heinäkuun alussa yhteydenoton A Class Beautysta ja ilahduin nähdessäni tutun nimen lähettäjäkentässä. Tämä sama henkilö taikoi ihoni kuntoon vajaat kolme vuotta sitten.

Ihon lähtötilanne

Varasin ajan Mintun neuvomana Kauneushoitola Albergan Bella Rosettesta HydraFacial -kasvohoitoon. Olen näissä kauneudenhoitoasioissa melkoisen toope, enkä ole erityisemmin perehtynyt ihonhoitomenetelmiin tai tuotteisiin. En siis ollut koskaan kuullutkaan HydraFacial -kasvohoidosta.

Menin kasvohoitoon keskellä pahinta ihokriisiä. Tiedättekö, kun aina häpeilee omaa ihoa ja ihonhoitotapojaan kosmetologin käsissä? Siinä kosmetologin penkillä tuntuu, että kosmetologi näkee ihon kautta sieluun asti. Albergan Bella Rosettessa minulle ei tullut yhtään sellainen syyttelevä tai nuhteleva fiilis. Tuntui pelkästään siltä, että ammattilainen näki heti mitä minun kasvoilleni täytyy tehdä ja sai minut vakuutettua, että iho saadaan kuntoon. Hän sitten lempeästi neuvoi, miten asiassa edetään ja kertoi koko hoidon ajan vaihe vaiheelta mitä tapahtuu.

Kasvot heti hoidon jälkeen.

Minulle tehtiin syväpuhdistava HydraFacial-hoito (tuosta linkistä kannattaa lukea lisätietoja hoidosta). Aluksi iho puhdistettiin ihan tavalliseen tapaan katupölystä ja voiteista ja sen jälkeen ihon puhdistamista jatkettiin pienellä alipaineistetulla ihoimurilla. Kosmetologi kuvaili imuroinnin tuntuvan kissan nuolemiselta ja vähän siltä se kyllä tuntuikin. Kasvohoito oli täysin kivuton. Ihoni imuroitiin puhtaaksi kaikesta kuonasta muutamaan kertaan erilaisten vaikuttavien aineiden kanssa, jotka tehostavat puhdistusta, pienentävät ihohuokosia ja kuorii samalla. Hoidon aikana minä tunsin, miten ihoni puhdistui. Lopuksi iho kosteutettiin hyvin aurinkosuojaa sisältävällä voiteella, sillä iho on hoidon jälkeen herkkä auringolle. Iho oli hoidon jälkeen hiukan kirjava, koska imuroinnin jälkeen ihon pinnalla näkyy selvemmin epäpuhtaat kohdat sekä arpien jättämät pigmenttihäiriöt, mutta samaan aikaan iho näytti harvinaisen raikkaalta ja tuntui myös raikkaalta ja puhtaalta. Oli kaunis olo, vaikken ehkä näyttänyt kovin kauniilta.

Pari viikkoa kasvohoidon jälkeen. Meikitön naama.

Iho on pysynyt hoidon jälkeen pitkään raikkaamman värisenä ja näköisenä, vaikka finnien kanssa jouduin kamppailemaan vielä jonkin aikaa hoidon jälkeenkin. Kosmetologi suositteli, että hoidoissa kävisi noin kuukauden välein, jotta tulos olisi mahdollisimman hyvä. Nyt pitäisikin varailla aikaa seuraavaan hoitoon, joskin silloin mulle tehdään jokin toisen tyyppinen hoito. Kerron siitäkin sitten lisää, kunhan olen ensin kokeillut hoitoa. Toivottavasti olen siihenkin yhtä tyytyväinen.

Mikään hoito yksistään ei hoida iho-ongelmia pois, vaan iho vaatii myös tunnollista puhdistusta ja hoitamista. Sain käynniltä mukaani iS Clinicalin -ihonhoitosarjan tuotteet, jota olen nyt kuuliaisesti käyttänyt ohjeiden mukaan aamuin ja illoin. Kerron tuotteista lisää erillisessä postauksessa. Voin nyt kuitenkin paljastaa sen verran, että tuotteet ovat ihan hämmästyttävän hyviä.

Ihon tilanne reilun kuukauden päästä kasvohoidosta ja uusien ihonhoitotuotteiden käyttöön ottamisen jälkeen. Iholla on heleyttävää postipunaa, ei meikkivoidetta. Arpia näkyy vielä, mutta eikö olekin selkeä muutos?

Suosittelen hoitoa vaikeista iho-oireista kärsiville ja syväpuhdistusta kaipaaville. Tämä hoito toimii ihan oikeasti! Voin vakuuttaa, että hoito on jokaisen euron arvoinen, vaikka postaus onkin toteutettu yhteistyössä.