Juoksu

Jos kenkiä voi rakastaa…

4.7.2013 Teksti: Elina Hovinen

Aamulla heräsin kahdeksalta ja ensimmäinen ajatus oli, että syön nopeasti aamupalan ja lähden hakemaan lenkkarit postista. Niin tein. Jonotin postin ovella 5 vaille yhdeksän odottamassa avautumista.

 

Jännityksellä avasin pakettia ja sovitin lenkkareita jalkaan ovatko sopivat. Meinasin nimittäin tilauksen lähettämisestä seuraavana päivänä laittaa viestiä Wiggleen, että voisivatko vaihtaa sittenkin puoli numeroa pienempiin kenkiin. Ne olivat siellä ilmeisesti lukeneet mun ajatuksia, sillä koko oli EUR 40 sijaan EUR 39,5. Normaali kengännumeroni on 38, mutta juoksukenkiin otan aina vähän turpoamisvaraa. Mutta oliko ne sopivat, niin oli! Aivan täydelliset. Kiskoin kengät onnellisena jalkaan ja lähdin juoksemaan.

Asics DS Trainerit

Juoksu kulki reppuselkäjuoksuksi ja aamuksi tosi hyvin. Pistelin onnellisena menemään ja vilkuilin kenkiä säännöllisesti. Teki mieli juosta niin kuin venäläinen sotilas, joka marssii niin, että jalat nousee 90° kulmaan asti, että varmasti näkyy. 😀

Juoksu oli oikeasti aika hurmoksellista ja olin koko päivän lenkkareista onnellinen. Sari ja Maru tuli mun lounasseuraksi ja mun piti käydä näyttämässä kengät tytöille. 😀 Teki mieli hakea kengät työpöydälle ihasteltaviksi. Odottelin koko päivän, että pääsen taas juoksemaan. 


Oh noes! Oltiin TAAS Sarin kanssa samanlaisissa vaatteissa. Mikä meitä vaivaa!?

Kotimatka ei ollutkaan enää nautinnollista, vaan oikeastaan aika nihkeetä. Oli nälkä ja väsy. Seiskan aikaan lähdin juoksemaan ja juoksin kotiin aika hitaasti ja taistellen.

Vihdoinkin kotona, yksin. Tytöt ovat mumman veneessä yötä ja mies salibandya pelaamassa. 

Tätä päivää on varjostanut vasemman olkapään kipu. Iltapäiväkahvia juodessa se jotenkin muljahti ja napsahti. Kysyin fyssarilta mitä tuon kanssa saa tehdä, niin kuulemma mitää kipua aiheuttavaa ei saa tehdä, joten punttijumppa yhdellä kädellä? Hmm. en jotenkin innostu, mutta tottelen tietysti. 

Nyt nukkumaan ja aamulla ennen töitä rakkaiden ystävien kanssa brunssille Fazerille Marun loman kunniaksi.

Kommentit (18)

Aivan, mut noillahan pääsee jo pitkälle. 🙂 Toivottavasti sun olkapää ei heittäydy tuon hankalammaksi.

Noi on niin herkullisen näköiset, että ihan harmittaa ettei Asicsit sovi mun jalkaan vaan nahat kärsii.
Kannattaisiko sille olalle tehdä niitä kuntouttavia liikkeitä mitä teit(teet) sille leikatulle? Toivottavasti kivut helpottaa, mullahan oikea olka on oikea murheenkryyni.

No on niin herkut kyllä!

Mä en tiedä kannattaako tehdä samoja kuntoutusliikkeitä kuin leikatulle kädelle. Ensi viikon välttelen tekemästä mitään kipeyttävää ja sitten Sami palaakin lomalta ja pääsen tykittämään kysymyksiä.

Mikä sun olkapäässä on?

Kerran sparratessa tuli isku täysin jäykälle kädelle ja joku siellä olassa kärsi, jotain lääkärit puhuivat repeämästä takakapselissa tms. Siitä on jo pitkä aika, mutta siitä lähtien on vaivannut ja myöhemmin lääkärit ovat herjanneet kiertäjäkalvosinvammaksi. Jos unohtaa kuntouttavat liikkeet pitkäksi ajaksi niin alkaa aina kipuilemaan… Eli pitää muistaa jumppailla kevyesti eikä aina runttaa isommilla painoilla 🙂

Auts. Onko vaiva diagnosoitu magneettikuvalla, vai kliinisellä tutkimuksella? Mun vaivaahan pitkään epäiltiin kiertäjäkalvosinvaivaksi, mutta kuvantaminen paljasti koko totuuden. Toivottavasti saat käden pysymään kuminauhajumpalla kunnossa.

Kliinisesti vaan… Magneettiin en edes uskalla mennä 😀 Toki jos alkaa haittaamaan taas pahemmin niin pakkohan se varmaan sit on, mutta tavallista treeniä leuanvetoineen ja punnerruksineen kun kestää, niin annan olla.

Aivan, mut noillahan pääsee jo pitkälle. 🙂 Toivottavasti sun olkapää ei heittäydy tuon hankalammaksi.

Noi kengät on ihanat!! 🙂 Mulla lähti tilaukseen ne viime kevään mallit, kun oli niin hyvässä alessa 21run.comissa! 🙂 Mistä sä yleensä tilaat lenkkarit?

Mä oon käyttänyt jo kolmet DS Trainerit (tai nyt on kolmannet käytössä), ja oon ollut tyytyväinen! Onneksi myös tuo uusittu malli sopi jalkaani kun sovittelin urheilukaupassa, niin saa jatkaa onnellista liittoani DS Trainerien kanssa 😀

Niin on!! Ai että, ne on kans hienot ja vähän halvemmatkin. Mäkin tein tripin muihin merkkeihin ja malleihin ja palasin Asicseihin. Toivon nyt, että tuo DS Trainer sopii mun jalalle. Nuo on kyllä rullaavuudessaan ihan omaa luokkaansa.

Mulla on noi samat kengät! Vieläpä ainoina lenkkareina, tosin en juokse kuin murto-osan sun määristä 😉 Mutta tykkään, hulluna. Välillä sorruin muihin malleihin mutta onneksi palasin, keveydessään ja rullaavuudessaan nuo on (mun jalkaan) ihan täydelliset.

Eipä sitä oikeasti monia lenkkareita tarvitse, jos ei juokse ihan hirveästi. 🙂 Nuo on kyllä tooosi ihanat kengät! Ja samaa mieltä keveydestä ja rullaavuudesta.

Kivaa, että ne sopivat!!
Saako urkkia mistä tilaat reenivaatteita, ilm. joku ulkomainen nettikauppa??

Mulla oli kans edelliset nuo ds-trainerit, viime vuoden mallia siis ja periaatteessa muuten tykkäsin, mutta se pieni pronaatiotuki ei sopinut… Pitäis ehkä antaa uus mahdollisuus nyt tämäntä vuoden uudelle neutraalille mallille, on kuitenkin muuten ihanan kevyt ja rullaava.

Miten huomasit, ettei sopinut? Mä yritän aloittaa suhteeni DS Trainereihin maltilla. Juoksen huomisen pitkiksen niillä ja sitten pitäisi välissä juosta vanhoilla, ettei jalka liikaa ärsyynny uudesta.

No siis en tietenkään ole varma, että se johtui siitä pronaatiotuesta, mutta niin se lenkkarimyyjäkin tuolla kaupassakin arveli ja nyt neutraalissa kengässä ongelma on korjaantunut… Mulla varpaat puutuivat niissä kengissä ja vieläkin puhkijuossuista (kuitenkin noilla sen 800-1000 kilsaa pistelin menemään, ettei ne nyt niin huonot 😀 ) tulee rakot holvikaaren sisäsyrjälle.

Niin… Kyllähän se jonkinlaisena oireena se sopimattomuus tulee ilmi. Kuten mulla penikkojen kipeytymisenä litteillä juokseminen. 🙂

Myös viimeisen kuukauden aikana DS trainereilla tuli penikkavaivoja ihan yhtäkkiä, mutta arvelen sen sitten taas johtuneen iskunvaimennuksen kuolemasta, kun kilsat alkoi lenkkareilla olemaan täynnä. Sitä vaivaa ei kuitenkaan melkein vuoteen noilla kengillä ollut.

Okei. Millä kengillä sä nyt sitten juoksetkaan? Asicsin jollakin toisella mallilla?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *