Ajatuksia

Jouluhaaste

21.12.2017 Teksti: Elina Hovinen

Hei te kaikki ihanat lukijani! Mä haluaisin haastaa teidät joulun aikana tekemään jonkin näistä seuraavista asioista tai mahdollisuuksien mukaan kaikki. Inspiraation näihin sain viime viikon lomalla, Mira Luodin Instagram-päivityksestä, Karita Tykän Instagramin Storiesista sekä viimeisimmän Jenny+ -ohjelman aihepiiristä (tuo ohjelma on ollut muutenkin tosi hyvä ja virkistävän erilainen). ❤️

Minulle loman tarkoitus on aina ensisijaisesti palautua arjen rasituksista, levätä ja olla läsnä. Minun kohdalla lepo ei missään tilanteessa tarkoita pelkästään laakereilla lötköttämistä, vaan sellaista rentouttavaa pientä puuhastelua, kuten käveleskelyä luonnossa, lukemista, niiden juttujen tekemistä, johon ei normaalisti arjessa ole aikaa. Joskus se voi tarkoittaa kaapin järjestelyä, uimahallireissua koko porukalla tai leffan katselua sohvalla. Ihan sitä puhdasta lepäämistäkin tarvitaan, sellaista suloista joutenoloa, jonka seurauksena aivoista rupeaa pulpahtelemaan uusia kepeitä ajatuksia ja ehkäpä ratkaisuja joihinkin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Takki: Jack Wolfskin Helium Down Jacket *saatu

Jouluhaaste

  • Tee jokin hyvä teko. Itse valitsin verenluovutuksen ja varasin ajan Ison Omenan Veripalveluun tapaninpäivälle. Jenny+ -ohjelmassa kerrottiin minkälaisia vaikutuksia hyvillä teoilla on sille tekijälle, ei niinkään vastaanottajalle. Hyvän tekeminen tekee hyvää sinulle, unohtamatta tietenkään sitä hyvää mitä teet toiselle. Kehottaisin tiedostamaan asian vähän syvällisemmin ja miettimään myös sitä, miten pienillä teoilla voit tehdä hyvää, jos käytössäsi ei ole isoa määrää rahaa tai muita resursseja. Avaa toiselle ovi, hymyile kauniisti, ole kohtelias ja kohtele kaikkia ihmisiä saman arvoisina.
  • Lue jokin hyvä kirja ja uppoudu siihen. Kirjojen lukeminen tekee hyvää. Hyvien kirjojen kautta saa inspiraatiota omaan kirjoittamiseen, laajentaa maailmankuvaa ja parasta on se, että pääset hetkeksi karkuun omaa arkea. Luin viime viikon lomamatkallamme Katja Kallion Yön kantaja -kirjan. Kirkkaasti parhaiten kirjoitettu kirja mitä olen koskaan lukenut. Suosittelen.
  • Laita someilmoitukset joulunpyhiksi pois päältä ja ota pieni somepaasto. Jos totaalinen somepaasto ei onnistu, niin rajaa somen käyttö edes yhteen tiettyyn hetkeen päivässä. Mulla ei ollut viime viikon lomalla nettiä käytössä ja pääsin netin äärelle vain satunnaisten kauppakeskus wi-fien kautta. Somen pois jättäminen vapauttaa ihan älyttömän määrän kapasiteettia ja tekee olemisesta paljon kevyempää. Jatkuvat ärsykkeet ja jatkuva tiedostamaton oman elämän peilaaminen täydellisiin somehahmoihin kuluttaa. Sitä ei tiedäkään kuinka paljon se syö sun kapasiteettia ennen kuin olet jonkin aikaa ilman. Itse huomasin, että ne hetket kun pääsin someen ei vastoin odotuksiani tuonutkaan minkäänlaista tyydytystä, vaan mua alkoi heti ahdistamaan ja sydämen syke nousi. (Mulla on tosin ylikuormitustila nyt päällä, se vaikuttaa.)
  • Vietä yhteistä aikaa sinulle tärkeiden ihmisten kanssa tai soita jollekin rakkaallesi ja kerro välittäväsi. Onko ehkä syytä pyytää joltakin anteeksi huonoa käytöstä tai ilkeitä sanoja? Jos jotakin olen oppinut tänä vuonna, niin sen, että uhmakas, koppava tai ylimielinen käytös ei johda mihinkään hyvään. Sovitteleva, neuvotteleva ja rakentava keskustelutapa tuo huomattavan paljon paremman lopputuloksen. Ilkeydestä ei jää koskaan hyvä mieli ja vaikka sitä kautta pääsisi haluamaansa lopputulokseen, se ei tunnu niin hyvältä kuin sellainen lopputulos, joka on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä.

Otatko haasteen vastaan? Mihin näistä meinaat tarttua? Voit myös heittää mulle jonkin haasteen. 🙂

Ps. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista edellisiin postauksiin. Olen niitä lukenut ajatuksella. Lupaan myös vastata jokaiseen kommenttiin. Olen viime aikoina priorisoinut muita asioita, mutta vastaan kaikkiin kyllä.

Pps. Jack Wolfskinin talvitakki on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kommentit (6)

Mullakin se verenluovutus ollut aivan liian pitkään pelkissä ajatuksissa, nyt mäkin sain varattua ajan (kun kävin ensin kokeilemassa, mutten saanut vielä luovuttaa kortisonipiikin takia). Somepaastoa ja miksei samalla myös uutispaastoa, suosittelen kaikista lämpimimmin kaikille. Se mahdollistaa paremmin läsnäolon, yhdessäolon ja kaikenlaisen muun rentoutumisen.

Rentouttavaa joulua sullekin, Aikkis! <3

Kyllän nuo oli kaikki niin hyviä, että toteutan kaikki. 🙂

Jee, kiva juttu! 🙂

Somelakko. Sen päätin jo joku aika sitten kun käymme neidin kanssa keskustelua kännykän käytöstä. Hänellä se tuntuu olevan jo addikti.
Ihanaa ja rauhaisaa joulua!

Somelakko on mulleki se tärkein. Tähän pitää saada myös nuo teinit mukaan, jotka voitelee leipiäkin kännykkä toisessa kädessä.

Ihanaa joulua sullekin, Heli & perhe! <3

Verenluovutus on ollut jo pitkään ajatuksissa. Nyt lupaan sen myös käytännössä toteuttaa. Hävettää, etten ole koskaan verta luovuttanut, vaikka työskentelen hoitoalalla?
Toinen konkreettinen haaste mihin aion tarttua on somehaaste! Ajoittain oon pitänyt somelakkoa ja samat hyvät vaikutukset havainnut mitä edellä listasit.? Rentouttavaa ja lämpöistä Joulunaikaa?

Mullakin se verenluovutus ollut aivan liian pitkään pelkissä ajatuksissa, nyt mäkin sain varattua ajan (kun kävin ensin kokeilemassa, mutten saanut vielä luovuttaa kortisonipiikin takia). Somepaastoa ja miksei samalla myös uutispaastoa, suosittelen kaikista lämpimimmin kaikille. Se mahdollistaa paremmin läsnäolon, yhdessäolon ja kaikenlaisen muun rentoutumisen.

Rentouttavaa joulua sullekin, Aikkis! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *