Juoksu

Joulunajan treenejä

27.12.2013 Teksti: Elina Hovinen

Viime aikoina olen treenannut huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin, mutta kuitenkin ainakin neljä-kuusi kertaa viikossa. Mulla on ollut vähän motivaatio-ongelmia. Mulla! Mutta eipä sitä kauaa kestänyt, koska nyt puhkun taas intoa. Jokin aika sitten toivoin lunta ja pakkasta, mutta nyt toivon, että nämä kelit pysyy tällaisina, että voin taas juoksennella ihanasti pitkiä lenkkejä.

Maastavetoennätys 90 kg

Etukyykkytreeniä

Olen koko syyskauden treenannut punttipainotteisesti ja sen kyllä huomaa erityisesti juostessa. Syke hiipii herkästi vähän turhan ylös. Ulkomuotokin on vähän vantteroitunut. Vaatteet kiristää. Teen tähän vuodenvaihteessa muutoksen. Jatkan kyllä punttailuja, mutta yritän malttaa jättää isot painot telineisiin ja siirryn taas tekemään pitkää sarjaa kevyemmillä painoilla. Aion myös lisätä runsaasti aerobista treeneihin. Eritempoisia ja pituisia, mutta tärkeimpänä pitkät ja hitaat peruskestävyyslenkit. Aion muuttaa ruokavaliotakin vähän, jätän karkit ja suklaat kokonaan pois. Kaikkia herkkuja en jätä, koska elämässä pitää olla iloja, mutta karkki on turhaa ja turmioksi mun mahalle. Alkoholin aion jättää vain erityistilaisuuksiin. Kirjoittelen ensi vuoden tavoitteista lisää lähempänä vuodenvaihdetta.

Aatonaattona väänsin rinta-ojentaja-vatsatreenin. Penkkipunnerruksessa mulla oli 20 kg käsipainot. Enkkari!


Tässä on mun mies ja treenikaveri. Tämä tyyppi on saanut mut vääntämään ihan ennätysisoja painoja. Ennen ei tullut mieleenkään edes kokeilla niitä painoja, joilla nykyisin treenaan. Kiitos Risto! 

Joulupäivän peruskestävyyshölökkä. Juostiin miehen kanssa yhdessä kymppi ja sen jälkeen mä juoksin yksin vielä viisi kilometriä melkein tuplasti nopeampaa. Juoksu oli ihanaa ja ilma täydellinen juoksuun.

Tänään oli vuorossa jalkatreeni. Etukyykkyä, rinnallevetoa kyykkyyn, taviskyykkyä, maastavetoa, askelkyykkyä ja kaupan päälle vähän olkapäitä, vatsoja ja hauiksia. Ihana treeni!

Kyykkyenkka 80 kg. Ei mennyt ihan alas asti.

Pystypunnerruksia smithissä.

Huomenna olisi vuorossa työpäivä ja mun rytmit on ihan sekaisin. Mies lupasi viedä mut töihin, mutta takaisin taidan tulla pyörällä tai juosten.

Kommentit (3)

Juoksu on ihanaa! Suosittelen! Uskoisin, että juoksu tai pyöräily parantais kestävyyttä myös crosstrainingissa.

Eihän siinä muuta ku laittaa vaan shortsit jalkaan. Kyllä mullakin on sellua.

Kiitos! Niin motivoi.

Mun pitäis kans saada joku juoksulenkki sovitettua viikkoon. Mun ongelma wodeissa on nopea hengästyminen ja varmaan juoksun aloittaminen voisi parantaa peruskuntoa ja vähentää samalla tuota ongelmaa.

Voi kun mäkin voisin pitää tuollaisia shortseja treeneissä! Tuntuu että kaikki suklaat ja muut mätöt kertyy suoraan reisiin selluna ja loput jenkkoihin… Pieni puhdistautuminen niistä taitaa olla ohjelmassa täälläkin!

Onnea uusista enkoista 🙂 ne motivoi aina treenaamaan lisää!

Juoksu on ihanaa! Suosittelen! Uskoisin, että juoksu tai pyöräily parantais kestävyyttä myös crosstrainingissa.

Eihän siinä muuta ku laittaa vaan shortsit jalkaan. Kyllä mullakin on sellua.

Kiitos! Niin motivoi.

Se on kyllä kiva kun on miehen tuki (ja seura) harrastuksissa.
Mullakin on mies kannustamassa, vaikka öh ihan eri tasoilla treenataan. Se on kannustanu mua läpi ylipainohuuruisten vauvavuosien, läpi tekosyiden ja itseinhon.. ja edelleenkin nyt tässä nousukohteisessa liikunnallisemmassa elämäntavassa. Se myös muistuttaa mua, että teen tän itselleni, itseäni varten..eikä mun tarvitse verrata itseeni muihin.

Kiva lukea pariskunnasta jotka työssäkäynnin ja lapseperheen ohella vielä harrastaakin yhdessä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *