Juoksu

Juoksutapahtumien viikko

2.9.2014 Teksti: Elina Hovinen

Viime viikolla olin kahdessa juoksutapahtumassa ja yhdessä vähän erilaisessa juoksutapahtumassa. Juokseminen on vaan edelleen ihanaa.

Keskiviikkona juoksin RunFestissa DoubleSquaren tiimissä Nanan, Monnan, Ainon ja Tuukan kanssa. Tuo päivä oli tapahtumarikas, mutta onneksi kaikesta härväyksestä huolimatta juoksu sujui niin kuin olin ajatellutkin, eli viidesosapuolimaraton alle 20 minuuttiin. Juoksu oli kevyttä ja kivaa, vaikka vauhti oli minun mittapuulla kova. Keskivauhti oli 4:47 min/km.

Seuraavana päivänä kävin tutustumassa Amer Sportsin uuteen myymälään ja samalla reissulla pääsin testaamaan Salomonin trailrunning-kenkiä ja osa porukasta otti tyypit uudesta Suunnon Ambit 3 -sykemittarista. Mä myöhästyin tiedotustilaisuudesta sen verran, etten ehtinyt kuulla mitä kaikkea uutta, hienoa ja mahtavaa mittari sisältää muuten kuin sen, että laite on synkassa puhelimen kanssa samaan tapaan kuin uudet kännykkään synkassa olevat kellot, jotka näyttävät saapuvat puhelut jne.

Kävimme kaupunkiympäristössä trailrunning-lenkillä, eli polkujuoksemassa. Polkujuoksu on ehkä näin urbaanissa ympäristössä vähän hassu sana, mutta polkujuoksun pointti on juosta vaihtelevassa maastossa erilaisilla alustoilla. Meidän juoksuttajat olivat suunnitelleet meille hauskan lenkin. Mutkiteltiin keskuspuistossa, erilaisia mäkiä, pieniä polun pätkiä ja rappusia. Siinä rupatellessa noin yhdeksän kilometrin lenkki meni kuin siivillä. Polkujuoksu rupesi kiinnostamaan ja sitähän täytyisi sitten hommata siihenkin tarkoitukseen uudet kengät. 😉

Amer Sportsin uudesta myymälästä voit lukea jutun Arctic Sports Addictsista.

Lauantaina oli sitten taas vuorossa Midnight Run. Tällä kertaa en ollut asettanut mitään tavoitetta juoksulle ja olin luvannut juosta ystäväni kanssa yhtä matkaa. Lähtölaukauksen jälkeen mua juoksutti. Voi vitsit, että kaasu poltteli ja teki mieli päästellä, mutta maltoin mieleni ja hillitsin itseni piiskaamaan ystäväni saavuttamaan hänen tavoitteensa. Juoksu oli ihanaa. Jokainen askel oli kevyt ja kimmoisa. Ystävän varmaan teki mieli pätkiä mua turpaan, koska mun suu kävi koko ajan. ”Hyvä hyvä, sä jaksat! Nyt tämä mäki vain ja kohta rullataan alamäkeä. Noniin, nyt takareisistä voimaa, sä jaksat. Enää vain tämä mutka ja kohta ollaan maalissa.” 😀 Me saavutettiin tavoite, saavuimme alle tunnissa maaliin. Mä olin kyllä siinä mielessä tosi paska jänis, koska en ollut suunnitellut vauhdinjakoa yhtään ja alussa päästeltiin kuitenkin vähän turhan kovaa, jonka vuoksi vauhti hiipui loppua kohden.


Midnight Runin juoksin uusissa Peak Performancen juoksuvaatteissa. Trikoot on kivan napakat ja istuvat. Tykkään.

Juoksutapahtuma oli tälläkin kertaa ihan huippu. Tuollainen meininki pitäisi olla aina juoksutapahtumissa. Että melkein koko matkan reitin varrella sois poppi täysillä ja lähtöviivalla jengi tanssii. Mä tykkäsin.

Kommentit (2)

Aijaa! 🙂 Huippu homma, onnittelut tavoitteesta!

Tsemppiä sullekin treeneihin!

Hih, bongasin sut kutakuinkin just tuolla kuvanottohetkellä Midnight Runissa ennen lähtöö 🙂 Mäkin pääsin tavoiteaikaan! Vitsi kuin mahtava tapahtuma, en ollu ikinä aiemmin ollu ja fiilis, valot ja musa vei ihan mennessään. Pakko mennä ens vuonna uudestaan.

Tsemppii juoksun kanssa! Oot asenneidoli <3

Aijaa! 🙂 Huippu homma, onnittelut tavoitteesta!

Tsemppiä sullekin treeneihin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *