Elämä

#KAAMOSTAISTELU

1.11.2016 Teksti: Elina Hovinen

Rakas päiväkirjani, tänään on marraskuun ensimmäinen päivä. Ulkona on pimeää ja kylmää. Aamulla taivaasta ryöpsähti räntäsadekuuro ja päätin jäädä etätöihin. Sytytin kynttilät, vedin villasukat jalkaan ja laitoin soimaan hyvän mielen musiikkia. Paiskin hommia pyjamahousuissani iltapäivään saakka, kunnes ymmärsin pukea päivävaatteet päälle. Olin päättänyt etukäteen, että marraskuussa olen reipas, terveellinen ja aktiivinen, että mieliala pysyisi korkealla ja olo virkeänä. Marraskuu on aina ollut minulle vuoden kahdestatoista kuukaudesta se vaikein. Mieliala painuu lämpöasteiden mukana pakkasen puolelle eikä mikään oikein huvita. Olen miettinyt jo hyvissä ajoin keinoja kaamoksesta selviytymiseen. Nyt sitten ajattelin tehdä tästä tällaisen julkisen kamppailun kaamosta vastaan. Tämä on postaussarjan ensimmäinen osa. Kirjoittelen myöhemmin lisää valinnoistani ja selviytymiskeinoistani.

Olen facebookissa jäsenenä Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -ryhmässä (kestävyyslajien harrastajien ryhmä), jossa on jo useamman vuoden ollut perinteenä haastaa jäsenet #marrasputki -tempaukseen. Kyseessä ei suinkaan ole koko 30 päivää kestävä viinanjuontikampanja, vaan tavoitteena on juosta marraskuun jokaisena päivänä. Tempauksessa on hyvä ajatus, mutta ajattelin hiukan modifioida #marrasputki-ajatusta ja ajattelin kokeilla haastaa itseni ja tietysti myös sinut armas lukijani olemaan joka päivä hiukan aktiivisempi kuin tavallisesti. Haastan sinut ja minut tekemään joka päivä jonkin pienen, sinulle sopivan, paremman valinnan. En näe järkeväksi kannustaa itseäni tai sinua juoksemaan kuukauden jokaisena päivänä, sillä itse saisin sellaisella touhulla itseni vain stressiin ja kroppani rikki.

Evoke Natural Goodsin* instagram-tilillä (@evokenaturalgoods) alkoi tänään otsikossa olevalla hashtagilla kampanja, jossa koitetaan saada ihmiset pysymään iloisella mielellä ja kannustamaan toinen toisiamme selviytymään kaamoksesta. Osallistukaa kampanjaan tägäämällä Evoken tili kuvaasi, jolla avulla haluat jakaa omia selviytymiskeinoja, lisäksi käytä tuota hashtagia #kaamostaistelu. Kampanjaan osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja, mutta itse näkisin että suurin palkinto tässä on toisten kannustaminen.

Oletko mukana #kaamostaistelu’ssa? Mitkä ovat sun arjen parempia valintoja?

Itse lähden tästä nyt vaihtamaan juoksukamoja päälle, otan kaksi vanhinta tytärtäni mukaan sekä keskimmäisen tyttären fudiskaverin ja lähdemme lenkille. Kuopus menee partioon. 🙂 Tehdään tästä marraskuusta yhdessä siedettävä, jooko?

*Evoke Oy on työnantajani
*Kuvissa näkyvät Merrell Around Town Chukka -kengät on saatu blogin kautta