Treeni

Kaikkien yhteinen kuntosali

14.4.2015 Teksti: Elina Hovinen

Moni sanoo, ettei ole rahaa kuntosaliin, tai aikaa lähteä treenaamaan. Tekosyitä, mä sanon. Kaikilla on käytössä kuntosali, se löytyy kun avaa ulko-oven. Ulkoa löytyy kaikki mitä ihminen liikkumiseen tarvitsee, vain mielikuvitus on rajana.

Eilen kuvasin teille kevyen ulkotreenin, jossa mulla oli apuvälineenä TRX-narut, tosin vastaavia liikkeitä voi tehdä ilmankin naruja muuttelemalla liikkeitä hieman. Yritän jokaiseen liikkeeseen kertoa jonkin vaihtoehtoisen liikkeen.


Askelkyykky pitkällä askeleella. Venyttää samalla ihanasti lonkankoukistajaa ja tasapainoilu vahvistaa tukijalan nilkan pieniä lihaksia. Vastaavan liikkeen voi tehdä myös asettamalla takimmaisen jalan esimerkiksi puiston penkille.


Tämä liike on todella tehokas vatsalihasliike. Ilman naruja liikkeen voi esimerkiksi keinulaudalla.


Äskeisestä liikkeestä haastavampi versio.


Pistoolikyykky narujen avulla. Saman voi tehdä esimerkiksi puiston penkin reunalla tai ottaa tukea esimerkiksi aidasta tai tolpasta.


Tasajalkahypyt penkille. Muista suoristaa ylhäällä lantio. Saman voi tehdä puiston pöydälle, jolloin hyppy on korkeampi ja haastavampi. Tosin kannattaa huomioida muut puistossakävijät. 🙂


Liskopunnerruksen esiaste. 😀

Hyviä treenejä! Toivottavasti näistä liikkeistä sai jotain ideoita omiin treeneihin.

Kommentit (3)

Kiitos! 🙂

On pitänyt pitkään kirjoitella mittarista. Jospa mä nyt saisin lähiaikoina kirjoiteltua siitäkin.

Heippa!

Sulla on aivan ihana blogi! Oon kuolannut sun pyöriä 🙂 Voisitko tehdä postauksen sun sykemmittarista. Oon kauan kattonut tuota mallia, ja ois kiva kuulla siitä lisää 🙂

Kiitos! 🙂

On pitänyt pitkään kirjoitella mittarista. Jospa mä nyt saisin lähiaikoina kirjoiteltua siitäkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *