Treeni

Kala vedessä?

28.1.2016 Teksti: Elina Hovinen

Vesi on mulle mieluinen elementti. Se on rauhoittava, mutta samalla pelkään ja kunnioitan sitä. Olen aina tykännyt uimisesta. Lapsena se oli mulle mieluisin liikkumismuoto. Äiti vei meitä viikoittain uimahallille. Olin mielestäni ihan hyvä uimari. Muistan eräät koulun kisat, joissa loppukilpailuissa kilpailin pikkusiskoani vastaan. Voitin! Hahaa!

Olen tässä vuosien varrella käynyt uimassa oikeastaan vain silloin, kun en ole pystynyt juoksemaan, eli en kovinkaan säännöllisesti. Viime viikkoina olen taas innostunut käymään uimassa, koska se on mukava koko perheen yhteinen liikuntamuoto.

Eilen näin facebookissa, että kesällä 2XU järjestää avovesiuintitapahtuman ja inspiroiduin. Kävin tiistaina uimassa kilometrin. Kesken uintireissun mulle iski päänsärky. Menin tänään yrittämään uudestaan, taas meinasi sama päänsärky iskeä, kunnes tajusin, että keskimmäisen tytön lainassa olleet uimalasit, olivat liian tiukalla. Tänään uin vähän reilut kaksi kilometriä niin, että uin aina 50 metriä kerrallaan rintaa ja sen jälkeen 50 metriä vapaata. Rintauinti on mulle lepoa ja vapaata yritän omin neuvoin opetella.

Uinti on tosi haastavaa, tai tarkemmin sanottuna vapaauinti. Rintauintia uin sillä omalla tekniikallani. Rintauintia uidessa mun ei tarvitse ajatella koko asiaa sen kummemmin, mutta vapaauintia en ole kovin montaa uintikertaa vielä uinut. Aluksi se tuntui siltä, että hukun. Sitten yritin rauhoittaa käsien rytmiä ja muistaa vähän myös liukua. Yritän uidessa ajatella, että menisin vedessä siten, että päässäni olisi vaijeri, joka vetää minua päästä päähän. Tänään yritin keskittyä vahvaan käden liikkeeseen veden alla ja rauhoittaa jalkojen potkutahtia.

Olisi hauska tietää miten pitäisi uida. Pitkään olen miettinyt, että olisi kiva mennä uimakouluun oppimaan tekniikoita. Nautin kyllä uimisesta näinkin, mutta uskon, että nauttisin vielä enemmän, jos saisi tekniikan paremmaksi. Onko teillä kokemusta aikuisten uimakoulusta tai uintivalmennuksesta? Minkä hintaista se on ja missä järjestetään?

Kommentit (7)

Kannattaa katsoa Espoo triathlonin tai Helsinki triathlonin kurssit myös. Loistavia vapaauinnin tekniikan oppimisen kannalta ja avovesiuintiin liittyviä juttuja esim. tähystystä harjoitellaan myös. Löytyy joka tason kursseja.

Hei Elina! Ehdottomasti kannattaa mennä aikuisten uinnin tekniikkakurssille! Espoossa niitä järjestää Cetus. Viiden kerran kurssi ei montaa kymppiä maksa, ja siinä oppii jo aika paljon, varsinkin jos käy itsekin kurssikertojen välillä treenaamassa.

Uiminen on niin mahtavaa, ja vielä kivempaa se on kun osaa! Kävin itse Cetuksen kurssilla kuutisen vuotta sitten, ja siitä lähtien olen uinut viikoittain pari-kolme kertaa, talvella hallissa ja kesällä avovedessä. Nyt käyn Helsinki Triathlonin ohjatulla uintivuorolla kerran viikossa ja sen lisäksi ilman ohjausta ainakin kerran viikossa.

Mäkin voin suositella Cetuksen uintikurssia! Kävin sellaisella viime talvena, ja tykkäsin kovasti 🙂 Nyt uinti on jäänyt, mutta pitäisi alkaa käydä hallilla, kun lupauduin menemään kesällä swimruniin 😀 Kivoja uinteja sulle!

Moi! Mä oon kans käynyt aikuisten uintitekniikkakurssin, kun mun piti muutama vuosi sitten fyssarikoulussa päästä läpi pelastusuintitestit ja mun uimataidot siihen saakka oli melkeinpä olemattomat. Opin kurssilla sen verran hyvin, että pelastusuinti sujui sitten lopulta ihan ok. 😉 Tekniikkakurssin järjesti muistaakseni Fix/Urheiluhallit tms. Nyt pitäis vaan pitää tekniikkaa yllä ja nostaa uintikuntoa. 🙂

Itse kävin aikuistenuimakoulun viime syksynä ja tykkäsin kovasti. Kurssin kävin Tampereella ja 10kertaa kustansi reilun 100€. Mielestäni sain rahoilleni vastinetta.
Mun mielestä rintauinnin tekniikka on vaikeampaa mutta vaparissa taas hengittäminen tekee omalla kohdalla sen raskaammaks.
Ja rintauintihan on täysin eri kuin perinteinen sammakko 😀

Uinti on kyllä huippua! Itse olen vuosi sitten opetellut vapaauintia triathlonporukan mukana. Hieno fiilis oppia uusi laji. Vesipeto olen minäkin pienestä pitäen ollut, mutta nyt vasta oppinut uimaan vaparia. Ja avovesiuinti se vasta parasta onkin!!!:)

Htu stadi. Vahva suositus. Sekä uintitekniikka. vapaauintitekniikkakursseja että aikuisten vapaauintiryhmiä, masters uintiryhmiä. Ja hintakaan ei ole paha.

Kannattaa katsoa Espoo triathlonin tai Helsinki triathlonin kurssit myös. Loistavia vapaauinnin tekniikan oppimisen kannalta ja avovesiuintiin liittyviä juttuja esim. tähystystä harjoitellaan myös. Löytyy joka tason kursseja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *