Ajatuksia

Katso muistojasi?

31.5.2016 Teksti: Elina Hovinen

Varmasti jokainen facebookia käyttävä on huomannut toiminnon, joka nostaa vanhoja vuosien takaisia muistoja? Välillä silmille tulee muistoja, jotka aiheuttaa tunnemyrskyn. Välillä päivä paranee huomattavasti ja hymy leviää kasvoille. Joinakin päivinä tulee useampi kuva useamman vuoden varrelta ja fiilikset ovat vähintäänkin sekavat.

Kesällä 2008, kahdeksan vuotta sitten!

Kesä 2009, pienin mirkku ei päässyt tälle Porvoon reissulle mukaan.

Joskus olen poistanut kuvan heti sen noustessa esille, mutta olen yrittänyt käsitellä kuvan nostattamat tunteet pois. Viimeiset vuodet ovat olleet melkoisia. Joinakin päivinä toivoisi, että tuo toiminto lakkaisi olemasta tai etten olisi niin utelias, että haluaisin aina katsoa päivän kuvan. Jossakin vaiheessa päätin suhtautua tähän kuin terapiaan. Avaan muistot ja katson mitä se nostattaa. On ihan hyvä käydä kaikki ne tilanteet ja tunteet uudestaan läpi. Enää ei tarvitse sukeltaa pimeyteen, mutta kyllä sitä vielä muistaa ne tunnelmat ja sen mitä kuva ei ulkopuoliselle kerro.

Vähitellen ikävistä muistoista jää jäljelle vain ääriviivat ja hyvien muistojen kultaiset reunat hohtavat entistäkin kiiltävämpinä. Postauksen kuvat on niitä kultaraunaisia muistoja. Tuo aika, jolloin lapset olivat pieniä, oli ihanaa aikaa. Raskasta, mutta antoisaa ja onnellista.

Mitä ajatuksia Katso muistojasi -toiminto sinussa herättää?

Lue myös

Suosittelemme