c
Pyöräily

Kaunis aamuaurinko ja työmatkapyöräily

17.6.2015 Teksti: Elina Hovinen

Aamuissa on taikaa. Mä tiedän sen, vaikken enää juuri koskaan saa itseäni kovin varhain liikkeelle. Eilen kuvasimme Sykesportiin työmatkapyöräilystä kertovaa videoa ja lähdin kotoa kuuden aikaan. Aamu oli uskomattoman kaunis (alla olevalla videolla todisteita).

https://youtu.be/_OMWaYnznZ4

Mä nautin työmatkapyöräilystä lähes poikkeuksetta. Siinä on vaan jotakin sellaista mitä ilman en halua elää. Eilisten kuvausten aikana tulin ajatelleeksi, että voisin vaihtaa työmatkareittiä ihan vain sen takia, että saisin vähän vaihtelua maisemiin. Ei haittaa, vaikka matka pitenisi muutamalla kilometrillä.

Varusteilla saa pyöräilystä miellyttävämpää. Kuten olen aiemmin sanonut, että melkein lajiin kuin lajiin hurahtaa ja haluaa koko ajan saada vain parempia varusteita. Niin se on myös pyöräilyn kanssa. Jopollakin pääsee, mutta kyllä tuollaisella virtaviivaisella cyclocrossilla homma on mukavaa ja nopeampaa, varsinkin kun on lukkopolkimet ja pyöräilykengät. Välttämätön varuste mulle on myös vedenpitävä Haltin reppu sekä sateen pitävä tuulitakki. Kesällä ei haittaa, vaikka vähän kastuisi, kun kerroksia on sen verran vähän, että ne ehtii kuivata päivän aikana. Syksyllä ja talvella haasteet lisääntyy pukeutumisen suhteen. Vähitellen, varuste kerrallaan, voi satsata, että pyöräily onnistuu vuoden ympäri.


Reppu ja pyörä saatu blogin kautta.

Mä tiedän, että teissä on työmatkapyöräilijöitä. Kertokaa parhaat työmatkapyöräilykokemuksenne. 🙂

Kuvat: Jesse Väänänen

Lue myös

Suosittelemme