Juoksu

Kevään merkki

19.2.2016 Teksti: Elina Hovinen

Arvatkaa mistä tietää, että kevät tulee? Lenkkipolut alkaa kutsua ja tulevan kauden juoksusuunnitelmat pyörii kiivaasti mielessä.

Onnistuin reilu viikko sitten punttitreeneissä jotenkin venäyttämään vasemman olkapään enkä ole sen jälkeen pystynyt tekemään oikein mitään olkapäätä rasittavia liikkeitä. Olen nyt viikon verran tehnyt pelkästään kyykkyjä ja maastavetoa. Keskiviikkona kokeilin rinnallevetoa eikä olkapää ärtynyt siitä enää, joten parempaan suuntaan onneksi on menossa. Se kyykkyohjelma päättyi keskiviikkona. Olihan rypistys. Mulla oli suunnitelmissa tänään kokeilla mikä on tämän hetken kyykymaksimi, mutta jalat on vieläkin aika hapokkaat, joten saa nähdä miten sujuu. Paljonko veikkaatte, että saan? Kyykkyohjelmassa tein aiemman maksimin mukaan 80 %, eli 60 kilolla ja aiempi ennätykseni oli 70 kg x 2.

Kevään tullen ja asfaltin ilmaantuessa näkyviin sisältäni kaivautuu esiin juoksija. Mä jotenkin aina miellän itseni juoksijaksi, vaikka tätänykyä olen uuden ulkoisen olemukseni kanssa aika kaukana siitä.

Punttiharjoittelu on antanut mulle ihan hirveästi mielekkyyttä treenaamiseen ja paljon uusia eväitä jatkoa ajatellen, keskityinpä jatkossa sitten juoksuun tai johonkin muuhun. Toistomäärät ja treenitapa ratkaisee. Painonnosto on myös muokannut vartaloani jytkympään suuntaan. Toisaalta olen hyvilläni kasvaneista lihaksista ja voimatasoista, mutta samalla harmittelen vinkuvan kireitä farkkuja, jotka ei enää oikein istu kuten pitäisi.

Juoksukunnon esiin kaivaminen tulee olemaan melkoinen projekti. En edes yritä itselleni uskotella, että siitä tulisi helppoa. Olen viime kuukaudet keskittynyt oikeastaan vain ja ainoastaan matalan sykkeen treenaamiseen. Puntteja nostellessa syke nousee vain hetkittäin yli sadan. Olen kasvattanut voimaa ja harjoitellut tekniikkaa. Mulla on siis melkoisesti työsarkaa rakennella peruskunto edes jollekin tasolle ja totuttaa jalat juoksemiseen.

Tulevina viikkoina ja kuukausina tulen kertomaan miten tämä nyt epätoivoiselta tuntuva projekti lähtee sujumaan, nimittäin Helsinki City Run, täältä tullaan. Olen jo useampana vuonna juossut kauden ensimmäisenä juoksutapahtumana HCR:n, niin tänäkin vuonna. 🙂

Tiedän, että ainakin yksi lukija on innoissaan tästä mun suunnanmuutoksesta, mutta onko muita? 😉 Tulossa kevään aikana myös yhteislenkkejä, joten olkaahan kuulolla täällä tai Instagramin puolella.

Kommentit (10)

Ihana kommentti, kiva kun kerroit, nimittäin mä tulin tosi hyvälle tuulelle tästä. 🙂 Toivottavasti viihdyt kyydissä.

Tykkään, tykkään ☺️

Jeij! 🙂

Mä oon innoissani myös! ? Jee juoksukevät!

Jee, todellakin! 🙂

Tykkään! 🙂

🙂

Odotan innolla juoksupostauksia! Muutenkin on iivaa että olet vähän sellainen vuodenaikaliikkuja, se tekee blogisi seuraamisesta monipuolisempaa vaikka hiihdot nyt taisikin jäädä aika vähäisiksi säiden takia.

Kiva kuulla! 🙂 Eipä tässä oikein keneksikään toiseksi voi muuttua, eli jatkossakin samanlaista päätöntä menoa. 🙂

Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten ja selailin paljon vanhojakin postauksia läpi. Tulin tosi hyvälle tuulelle tästä blogista ja ihmettelin etten ole blogiisi ennen törmännyt! Keep on going !

Ihana kommentti, kiva kun kerroit, nimittäin mä tulin tosi hyvälle tuulelle tästä. 🙂 Toivottavasti viihdyt kyydissä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *