Kauneus

Kohti unelmaihoa

4.2.2015 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä pHformula

En ole tainnut koskaan kirjoitella tänne iho-ongelmistani, joista olen kärsinyt koko aikuisikäni eri muodoissa. Teini-iässä mun iho oli kuulas ja sileä, mutta ensimmäisen raskauden myötä mulle räjähti kasvoihin akne. Hormonitoiminnan vaihdellessa iho-oireita tulee ja menee. En ole oikein päässyt jyvälle mistä ne milloinkin johtuu. Sen verran mulle on selvinnyt, että mun naamasta näkee milloin mua ahdistaa ja stressaa, silloin on takuuvarmasti paljon finnejä.


Ensimmäisen lapsen synnytyksen jälkeen. Iho ei ole tuossa edes kovin pahana.

Välillä epätoivon hetkillä on tehnyt mieli raastaa naamaa hiekkapaperilla ja heittää perään vielä jotain myrkkyä. Toisinaan olen turvautunut ammattilaisen apuun ja upottanut satoja euroja erilaisiin kosmetologin suosittelemiin purteleihin ja käyttänyt niitä tunnollisesti ja todennut, että ei, ei tästäkään ollut apua. Olen sitten jotenkin alistunut iho-ongelmien edessä ja yrittänyt peittää virheitä meikkaamalla niitä piiloon parhaan kykyni mukaan. Olen käyttänyt huiveja piilotellakseni kaulafinnejä, valinnut tietynlaisia paitoja, ettei hartiaseudun ja niskan finnit näy… Pahimpia ovat ne aamut, kun on tehnyt mieli itkeä peilin edessä ja soittaa töihin, että en tule, olen liian ruma tulemaan töihin. Todella turhamaista ja turhaa, mutta voin ihan rehdisti tunnustaa, että mun itsetunto on välillä näinkin heikoilla.

Viime syksynä kuulin entiseltä työkaveriltani Heidiltä, että hän oli käynyt pHformulan hoidoissa ja kehui niiden auttaneen hänen iho-ongelmiin. Olimme aiemmin töissä yhdessä pohtineet iho-ongelmia ja miettinyt mikä niihin auttaisi. Hän oli sitten jalomielisesti kertonut Benecomin tyypeille minusta ja blogistani ja sain sieltä tiedustelua olisinko kiinnostunut yhteistyöstä. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä – tietenkin!


Ihon tilanne ennen ensimmäistä hoitoa.

Kävin joulun alla ensimmäistä kertaa testaamassa pHformula-hoitoa. Tämä hoitorupeama ei alkanut niin kuin yleensä kosmetologilla olen tottunut, että kosmetologi syynää ihon suurennuslasilla ja kertoo mitä sille pitäisi tehdä. pHformulan konsepti on ihan toisenlainen ja koko ihonhoitoon on ihan uudenlainen lähestymistapa. Minulta kysyttiin minkälaisen ihon haluan ja mitä olen sen eteen valmis tekemään ja sitten lähdetiin liikkeelle. Minä kerroin Mintulle haluavani ihostani kuulaan ja näpyttömän. Mintusta tuli minulle ihon personal trainer, jolta voin tarvittaessa kysyä neuvoja, jos omat keinot loppuu kesken annetuista ohjeista huolimatta tai jos ihon kunnossa tapahtuu jotakin omituista tai ihmetystä aiheuttavaa. pHformula kannustaa asiakasta ottamaan itse vastuuta ihonhoidosta, jolloin tuloksia syntyy paljon varmemmin. Eihän fysioterapiastakaan ole hyötyä, jos et tee kotona vaadittuja harjoitteita tai lihakset kasva, jos et käy siellä salilla treeniohjelman mukaan.


Ensimmäisen hoidon jälkeen. Iho heti jo paljon kirkkaampi.

Olin luonnollisesti alkuun epäileväinen, olihan mulla niin paljon kokemusta siitä, että mistään ei ole apua. Heidin fiilistelystä kuitenkin innostuin ja olin toiveikas, että ehkä siitä voisi olla mullekin apua. Ennen varsinaisen hoidon aloittamista olin aloittanut kotona käyttämään pHformulan seerumia ja kasvovoidetta aamuin illoin. Ensimmäisen hoidon yhteydessä tehtiin kevyt versio akne-happohoidosta. Ensin tietty puhdistus ja sen jälkeen happoa naamaan ja päälle voiteet. Varsinainen hoito ei kestänyt kauaa, mutta sain mukaani järeän arsenaalin puteleita eri tarkoituksiin. Aamulla seerumi ja voide, illalla toinen seerumi ja toinen voide, puhdistusaine, kuorintavoide ja naamio. Ei siis riitä, että tehdään pelkkä hoito ja lähdet taas kotiin sotkemaan naamaasi mitä sattuu, vaan hoidon onnistuminen edellyttää oikeiden aineiden käyttämistä ohjeiden mukaan.

Otin homman tosissani ja olen noudattanut ohjeita kirjaimellisesti. Oon aina ollut sen verran höpsähtänyt, että rakastan purkkeja ja purnukoita, joten musta on ihanaa läträtä voiteiden ja seerumeiden kanssa. Olen kyllä muutenkin hoitanut ihoa aika hyvin viime vuosina. Olisinko kerran elämässni mennyt nukkumaan meikit naamassa.

Ensimmäisestä hoidosta lähtiessäni iho oli kuulas ja näytti heti paljon freesimmältä. Pari päivää hoidon jälkeen iho aina hilseilee ja kuoriutuu, mutta tuloksia rupesi hämmästyksekseni tulemaan aika pian. Isot kaulafinnit alkoivat nopeasti olemaan historiaa ja iho käyttäytyi eritavalla kuin ennen. Finnit olivat sellaisia kuivahtaneita eikä niitä enää tehnyt mieli poksautella, kun niistä ei saanut sitä palkintoräjähdystä enää. 😀

Toinen hoitokerta oli vähän ehkä kesympi. Laitettiin jotain vitamiinia ja perus hapot. Sitten tulikin Espanjan reissu, missä hoitavaa seerumia ei suositeltu käyttämään, koska se saattais olla talvesta kalmakalle iholle auringon kanssa vähän turhan raffi yhdistelmä.


Ihon tilanne ennen maanantain hoitoa. Iho oli vähän ottanut reissusta takapakkia ja huonosta syömisestä.


Iho tänään viimeisimmän hoidon jälkeen, kuoriutumisvaihe menossa.

Kolmas hoitokerta oli tämän viikon maanantaina ja nyt oli kovat aseet käytössä. Jälleen pistettiin aknehoito, mutta nyt astetta tujakammalla happoyhdistelmällä. Aina se happo polttelee ja nipistelee, mutta nyt kyllä tuntui ihan kunnolla. Vedet tuli silmistä, mutta ei sitä polttelua kauaa kestä, joten sen sietää ihan hyvin. Tällä kertaa hoidon jälkeen iho oireili paljon enemmän kuin aiemmilla kerroilla. Tosin olin hölmö ja kävin samana päivänä treenaamassa, jota ei suositella. Treenistä ei sinänsä mitään haittaa ole. Se ei pilaa tulosta, mutta saattaa ärsyttää ihoa entisestään ja sen se tietenkin teki noin raffin hoidon jälkeen. Nyt vain odottelen innoissani mitä täältä käärmeennahan alta paljastuu. Kyllä tässä selvästi ollaan matkalla kohti unelmaihoa. Vielä toki pitää skannata ruokavalio ja miettiä mitä sen osalta voisi tehdä toisin.

Voin siis koko sydämestäni suositella pHformulan hoitoja. Heidän osaavissa käsissä monet iho-ongelmat saattaa jäädä historiaan. Kannattaa ainakin kysyä ja kokeilla. Itselleni parempi iho on ollut tosi iso ilonaihe. Pidän teitä vielä jatkossa ajan tasalla, mihin suuntaan tämän projektin kanssa edetään.

Minkälaisia ihonhoitokokemuksia sulla on? Kärsitkö iho-ongelmista?

Kommentit (11)

Minulle on tehty useampi happohoito, mutta hapot eivät ole sitä samaa tavaraa mitä Suomessa on ennen totuttu käyttämään, vaan kyseessä on uusi menetelmä, joka hyödyntää lääketiedettä. Tarkistan tuotesisältöjä tarkemmin, mikäli kiinnostaa.

Minäkin vannon pH Formulan nimeen… Palautetta hehkuvasta ihosta tulee jopa tuntemattomilta. Deittipalvelussa mua luullaan säännöllisesti kymmenen vuotta nuoremmaksi.

Wau! Tuo on kyllä huikeaa palautetta. 🙂

Hei ja kiitos hyvästä poustauksestasi. Voisitko vielä kertoa mitä hoidot tuli maksamaan?

Sain hoidot blogiyhteistyönä ilmaiseksi.

Moi, kuulostaa hyvältä. Oon kolmikymppinen ja kohta 20 vuotta kärsinyt aknesta!
Haluaisin kuulla, miten paljon muutat ruokavaliotasi?

Sokerin ajattelin ainakin kokonaan pois. Maitotuotteita moni on suositellut jättämään pois, koska se on tosi monille auttanut iho-ongelmissa. Toinen on viljatuotteet. Itselleni maidon jättäminen olisi tosi vaikeaa, mutta viljat on helppo jättää pois. Kirjoittelen aiheesta lisää, mikäli innostun testailemaan ruokavalion vaikutuksia ihon kuntoon.

Moi! Oot ihana kun kirjoitat niin avoimesti tällaisestakin hankalasta aiheesta. Mä ainakin samaistun niiiiiiiiiiiiiin täysin tähän!! 🙂 Ja samaa ongelmaa on toki varmasti monella aikuisella naisella…
Mulla iho rauhoittui hieman, kun lopetin maidon juomisen. Käytän kyllä maitotuotteita edelleen, mutta en enää juo maitoa ruokajuomana.
Mutta kiitos tällaisesta vinkistä! 🙂

Mikä kumma, etten Googlettamalla löydä ainuttakaan tätä hoitoa antavaa hoitolaa pääkaupunkiseudulta? Kertoisitko missä hoitosi annettiin.

Hei, katsoitko jo pHformulan facebook-sivut? Sieltä pitäisi löytyä hoitolat:https://www.facebook.com/phformulafinland

Laitatko viestiä vielä, jos et löydä etsimääsi tietoa, niin selvitän sinulle.

Oliko sinulle annettu hoito pinnallinen kuorinta, joka vaikuttaa vain ihon pintakerroksissa? Vai järeämpi happohoito?

Minulle on tehty useampi happohoito, mutta hapot eivät ole sitä samaa tavaraa mitä Suomessa on ennen totuttu käyttämään, vaan kyseessä on uusi menetelmä, joka hyödyntää lääketiedettä. Tarkistan tuotesisältöjä tarkemmin, mikäli kiinnostaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *