Juoksu

Kolmen lajin päivä

22.7.2013 Teksti: Elina Hovinen

Ensin meinasin kirjoittaa otsikkoon, että kolmen treenin päivä, mutta sehän on ihan normaalia, että treenaan kolme kertaa päivässä (työmatkapyöräilyt molempiin suuntiin ja päälle sali tai juoksu), mutta se ei ole normaalia, että treenaan kolmea eri lajia ja aika kovilla tehoilla saman päivän aikana. Jälleen kerran – en suosittele, mutta tänään tuntui, että energiaa vain riittää ja intoa treenata.

Ensimmäinen laji oli juoksu. Esikoisen pyörä oli jäänyt serkkujen luo ja lähdimme hakemaan sitä. Esikoinen sai mieheltä autokyydin, vaikka aluksi oli tarkoitus, että hän myös juoksee, mutta vasta lähtöhetkellä kävi ilmi, että hänen juoksulenkkarit olivat käyneet auttamatta liian pieniksi. Kaksi pienempää lähti mun rinnalle pyöräilemään. Juoksua tuli yhteensä 7,5 km ja aikaa siihen meni 41 minuuttia. Keskivauhti oli 5:36 min/km.

Toinen laji oli sali. Piti taas päästä tekemään viikon toinen pakollinen olkapäätreeni ja eihän se ikinä pelkkiin olkapäihin jää, kun kerran salille asti pääsee. Vähän kyykkyjä, maastavetoa, jalkaprässiä ja vatsoja.


Kerrankin salilla oli niin hiljaista, että kehtasi ottaa kuvia. Mua jotenkin hävettää ottaa kuvia salilla muiden nähden. Tässä ihana ihana vatsaliike, mut tuo ottaa kyllä moneen muuhunkin paikkaan. Kuvasta päätellen, kädet olisi saanut olla hieman lähempänä. Noiden TRX-narujen avulla olis hyvä opetella hallittua käsiseisontaa. On muuten rankka liike! Ja jei, näillä käsillä onnistuin tekemään tuota liikettä! Vasen tietty suuttui, muttei mitenkään ylettömästi. Oikea on jo tosi hyvä. Vihlaisee vain äkkiliikkeissä ja on vähän jäykkä.


Lähtöasento. Tästä hyvä liike on myös polvien koukistaminen kainaloita/rintaa kohti.

Ja viimeisenä lajina. Ei varmaan ole vaikea arvata, että oli pakko päästä vielä vähän pyöräilemään. Kävin availemassa tukkoisia jalkoja ja tekemässä syvempää tuttavuutta mustaan oriin. 😀 Vielä pitäisi löytää kunnon pyöräbaanat, joita voisi päästellä koko reisien kyllyydestä. Nyt mutkittelin juoksulenkkireittejä eikä ne oikein toimi tuollaisella pyörällä, tosin tänään ei ollut tarkoitus päästellä, vaan pyörittää rennosti.


Garminin applikaatio (iPhone) näyttää muuten kännykällä tältä. Aivan loistava kapistus kaikkinensa!

Nyt unille, ensi viikko on ensimmäinen lomaviikko! Ihanaa! Tosin viikko täytyy aloittaa käymällä pankissa ja soittamalla poliisilaitokselle hävinneestä ajokortista ja pariin muuhun paikkaan ja tilata uudet kortit. Olen ihmetellyt omaa tyyntä suhtautumista tähän häviämiseen. En mä ole näin rauhallinen! 😀 Mutta hyvä näin, kun ylimääräinen draama ja hermoilu puuttuu.