Yleinen

Kostea iltapäivä

14.7.2017 Teksti: Elina Hovinen

*Surffitapahtuman kustansi Evoke Natural Goods, märkäpuvut lainasi Helsinki Surf Shop ja laudat lainasi HSS

Olen aina halunnut kokeilla purjelautailua. Lomamatkoillamme olen rannalta kaihoten katsonut surffareita ja miettinyt, että minäkin haluaisin kokeilla. En ole kuitenkaan rohjennut lähteä yksin harjoittelemaan.

Tämän viikon torstaina viimein koitti päivä, jolloin pääsin kokeilemaan lajia. Olin kerännyt kasaan joukon bloggareita ja suuntasimme Liuskasaareen lauttakyydityksellä opettelemaan lajia. Kaikkia tuntui jännittävän ja mietityttävän miten hommat sujuu, myös meriveden lämpötila arvelutti. Vettä alkoi tiputella taivaalta juuri silloin kun lähdimme silakka-asuissa hipsimään kohti rantaa.

Surffiopetusta meille antoi HSS ja purjesurffauksen Raceboard-luokan tuore MM-pronssimitalisti Aleksandra Blinnikka. Tuo aurinkoinen nainen antoi meille kannustavia ohjeita. Rohkaisevien sanojen saattelemana siirryimme laudoille ja ryhdyimme nostamaan purjeita ylös.

Osalla homma lähti heti sujumaan, jotkut hoitivat homman varovaisen päättäväisesti, toiset (mm. minä) yritin ja molskahdin veteen, raivolla kiipesin takaisin laudalle ja taas uusi yritys. Ensimmäisen polskahduksen jälkeen ei enää mietityttänyt edes putoaminen. Vesi ei tuntunut kylmältä, koska märkäpuvussa tuli kaikesta äheltämisestä lämmin. Aika hujahti kuin siivillä ja loppui kesken juuri siinä vaiheessa kun tuntui, että aloin edes vähän ymmärtää miten sitä lautaa ja purjetta pitäisi käsitellä.

Surffaaminen oli ihan älyttömän hauskaa ja myös ihan hirveän vaikeaa. Minä, purjehtija, en meinannut millään hahmottaa tuulensuuntaa tai purjeen käsittelyä. Olin ajatellut, että tämä olisi jotenkin mun vahvuus lajissa, mutta kaikkea muuta. Kaikki energia tuntui menevän siihen, että saan purjeen ylös. Siinä vaiheessa lauta oli tietenkin tuuleen nähden ihan väärässä asennossa ja molskis.

Nostin purjeen kymmeniä kertoja ylös. Tänään käsiä pestessä ihoa kirveälee. Takareidet, pakarat ja selkälihakset ovat kipeät kaikesta siitä rempomisesta. Mutta voi että oli hauskaa! Haluan ehdottomasti uudestaan surffaamaan!

 

 

 

Kuvat: Svante Gullichsen