Elämä

Koulutarvikeostoksia, sadetta ja pyykinpesurumbaa

16.7.2012 Teksti: Elina Hovinen

Aika arkista meininkiä on ollut viime päivinä. Pyykinpesukone on pyörinyt siitä lähtien, kun tulimme reissusta. Vielä olisi yksi koneellinen ripustamatta kuivumaan, kaksi koneellista viikaamattomia pyykkejä ja yksi pesemätön koneellinen. Illalla täytynee pakata purjehdusreissua varten, mutta sitä ennen täytyy katsoa sääennusteet. Jonkin verran syö fiilistä nämä sadekelit, mutta loppujen lopuksi ei haittaa. Loma on lomaa ilmoista huolimatta. Sisko, joka on yhtä aikaa ja yhtä pitkään lomalla, sanoi eilen, että loma on lopussa. Mulle loma on vasta puolessa välissä.

Pyykkitilanne reissusta kotiuduttua

Sama lajiteltuna, punaiset jo koneessa pyörimässä.

Lauantaina kävimme ostamassa koulutulokkaille ja koululaiselle koulutarvikkeita. Vasemmalta: meidän keskimmäinen, esikoinen ja heidän serkku.

Keskimmäinen nosti tämän penaalin Tiimarin hyllystä kaihoisan näköisenä ja sanoi: ”äiti ei varmasti osta tätä mulle, äiti ei tykkää tästä”. Vertailimme siskon kanssa tarjontaa ja nauroimme erilaisille penaaleille. Sanoin sitten tytöille, että saavat valita minkä itse haluavat. Siinä vaiheessa keskimmäinen vielä varmisti, että ”saanko valita myös tämän?” ”Voi kulta. Saat.” Tytöt haluaisivat monesti valita vaatteita, jotka kimaltavat. Niitä en suostu ostamaan. On muuten jännä huomata, miten tarkkaan tytöt tietävät makuni.

Tässä kaikkien valinnat – esikoisen, serkun ja keskimmäisen.

Lauantai jatkui ”siskojen” kanssa ulkoilemalla. Kävimme syömässä Teatterissa, istumassa puistossa, terassilla ja osa porukasta päätyi vielä yökerhoonkin hetkeksi.

Eilen en saanut tehtyä oikein muuta kuin pyykättyä, laitettua ruokaa ja lojuttua sohvalla. Luin vihdoinkin Kuukausiliitteen ja aloittelin Henkka Hyppösen Nautitaan raakana -kirjaa. Illalla katsottiin tosi paska leffa: Bridesmaids. Älkää katsoko!

Eilen illalla oli hauska tilanne. Meillä oli isosiskon lapset hoidossa sillä aikaa kun sisko oli miehensä kanssa pitkällä lenkillä, sillä välin pikkusisko tuli meille kylään. Istuimme siinä iltaa. Isosisko piteli sadetta ja oli aikeissa lähteä kotiin, kun sade hellittää. Sitten pienempi pikkuveli soitti ja kysyi voiko hakea kameran jalustan lainaan. Lupasin lainata. Kohta soi ovisummeri ja hän kysyy, voiko hän ja hänen neljä kaveria tulla hetkeksi meille. Kohta meillä istui olohuoneessa isosisko, pikkuveli, pikkusisko, veljen suomalainen, kaksi väli-amerikkalaista ja espanjalainen kaveri. Hämmentävä, mutta hauska tilanne. Siinä mä istuin kuvan pyjamashortseissa tukka pystyssä ja sisko lenkkivaatteissa jne. Juttelimme kulttuurieroista ja kielen eroavaisuuksista. Ensin olin tilanteesta vähän kauhuissani. Näytin pahalta, koti sotkussa, viisi lasta riekkuu ja me olemme rupeamassa katsomaan leffaa. Ajattelin sitten, että otetaan rennosti, tästähän voi kehkeytyä vaikka mitä hauskaa.

Kuvassa näkyy viime tiistain saunassa könyämisestä aiheutunut mustelma (alkoholilla ei ollut osuutta asiaan, laude keikkasi).

Tänään haluan päästä joko pitkälle juoksu- tai pyörälenkille.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (2)

PäiviP: Tuo sattui enemmän sen jälkeen, kun mustelma muodostui. Itse tälli ei sattunut kauheasti. Kiitos, kiva kun tykkäät! 🙂

Korvikset löytyi Seppälästä.

Voi ziisus mikä mustelma!!! On täytyny sattua jonkin verran… Mä niin tykkään sun blogista ja nuo tytöt on niin söpöjä, ihana perhe :)Mistä muuten noi sun korvikset on, upeet?

PäiviP: Tuo sattui enemmän sen jälkeen, kun mustelma muodostui. Itse tälli ei sattunut kauheasti. Kiitos, kiva kun tykkäät! 🙂

Korvikset löytyi Seppälästä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *