Treenipäiväkirja

Kuusi leukaa

1.12.2013 Teksti: Elina Hovinen

On ihan kokonaan jäänyt hehkuttamatta tämän viikon treenien kohokohta. Olen tehnyt viimeiset viikot kokonaan erityylistä treeniä kuin ennen. Olen tehnyt jokaista liikettä aluksi 2 x 6  maksimipainoilla ja sen jälkeen 3 x 15 toistoa sellaisilla painoilla, että juuri ja juuri jaksan tehdä sarjat loppuun. Nyt kaksi viimeisintä viikkoa olen siirtynyt tekemään 4 x 6 sarjoja maksimeilla. Uskomatonta miten nopeasti kehittyy. Olen pilkkonut treenin paljon pienempiin paloihin ja tehnyt useampaa liikettä lihasryhmää kohti. Ennen tein joko koko kropan kerralla 3 x 15 tai kahdessa osassa 3 x 15. Painot pysyivät lähes koko ajan samoina. En kehittynyt ollenkaan. Toista on nyt, kun saa melkein joka kerta ottaa isompia painoja ja uskallan haastaa itseäni kokeilemaan rohkeasti isompia painoja. En olisi uskonut, että jaksan tehdä niillä painoilla, joilla nyt teen. Nyt mietin, että pitäisikö vähän hillitä tätä järkyttävää punttaamista ja vaihtaa johonkin vähän hikisempään treenityyliin. Jos tekisin pidempää sarjaa räjähtävästi. Maraton on kuitenkin se juttu, johon haluan taas kevätpuolella keskittyä, joten kamala lihasmassa ei ainakaan auta mua siinä. 

En ole oikeastaan ikinä vetänyt leukoja. Olen aina ihaillen katsonut ihmisiä, jotka vetävät kevyesti leukoja eri otteilla ja lisäpainoja vyöstä roikottaen. Tällä viikolla vihdoinkin päätin kokeilla saanko kiskottua itseäni ylös. SAIN! Sain vedettyä kuusi leukaa vastaotteella. Vitsi mikä fiilis! Kyllä se vaan tuntuu hyvältä, kun huomaa, että on voimaa ja jaksaa tehdä.

Kerro sun treenionnistumisesta kommenttiboksiin. Mistä sait viimeksi onnistumisen kokemuksia?

Kommentit (10)

Voisin yrittää tulevissa postauksissa kertoa vähän tarkemmin liikkeistä ja painoista. 🙂

Mä en tiedä vielä mille maratonille asetan päätähtäimen, mutta keväällä olisi tarkoitus juosta yksi ja syksyllä toinen.

Tervetuloa uudestaankin! Ja hyviä treenejä, onnistumiset tuo lisää motivaatiota. 🙂

Aloitin syksyn alussa kuntosalillani pienryhmävalmennuksen. Ennen olen käynyt salilla satunnaisesti ilman sen kummempaa ohjelmaa. Nyt kun on ohjelmat ja ruokavalio kunnossa kehitys on huimaa! Joka kerta saa ottaa isompaa kahvakuulaa ja painoja lisätä. 🙂 valmentaja on kehunut asennetta ja olen joka treenin vetänyt täysiä. Tuntuu niin hienolta kun huomaa että voimat kasvavat ja vyötärö kapenee ja paino putoaa. Olen siis ylipainoisille tarkoitetussa ryhmässä 🙂 parasta on kuitenkin se, että olen löytänyt liikunnan ilon ja oikein odotan seuraavia treenejä 🙂

Hienoa! Kuulostaa tosi hyvältä! Jatka samaan malliin!

Onnittelut hienoata onnistumisesta!! 🙂 Ittelläni tän syksyn isoin treenisaavutus on se että jaksan nyt uida 3km vaparia ilman suurempia taukoja 🙂

Kiitos! 3 km vaparia kuulostaa mulle ihan mahdottomalta, joten onnittelut! Ehkä mäkin vielä joskus. 🙂

Oma tämänhetkinen treenionnistuminen on ehdottomasti penkkienkka pitkiin aikoihin, 70 kg! Toinen on ojentajat taljassa 80 kg:lla. Voimaa on ja olen siitä toooosi ylpeä 🙂 Itse treenaan tuolla tyylillä kuin sinä olet nyt viime aikoina tehnyt. Saa jatkuvasti lisätä painoja. Ojentajien kanssa on nyt tilanne, että taljassa loppuu levyt, ja on väsytettävä lihakset oheisliikkeiden kera.

Go Girl!

Woohoo! Mieletöntä! Mä tuun pitkästi, tai 20 kg, perässä.

Hei hienoa! Toi on oikeesti hyvä tulos 🙂
Mulla riemu repes, kun jaksoin perjantaina 6 leukaa leveällä myötäotteella. Ja toinen riemu tuli kun pysyi hyvin juoksu kasassa vetojen ajan. Vihdoinkin alkaa sujumaan piikkareilla juoksu, vanha kanta-astuikin voi näköjään oppia tikkaamaan päkiällä!

Kuulostaa upeelta! Vitsit sulla on hyvä draivi treeneissä! 🙂 Olis ihan mieletöntä oppia pikajuoksua.

Moikka, eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi! Kerrotko tarkemmin, millaisia liikkeitä ja millaisilla painoilla teit noilla viikoilla! Mullakin on ensi vuonna maraton tavoitteena, elämäni toinen, ja nyt talvella yritän saada lisää voimaa jalkoihin salilla. Mille maratonille tähtäät? Täytyy lukea lisää sun juttuja, kunhan ehdin :).

Ja siitä onnistumisesta: mulla oli alkukesästä 2 kk juoksutauko, jonka jälkeen aloitin juoksun taas nollasta ja köpöttelin pk-lenkkejä 8 min/km vauhdilla. Nyt menee samoilla pk-sykkeillä parhaat lenkit päälle kuuteen minuuttiin, eli vauhtia on toden totta tullut lisää. Se kyllä kannustaa harjoittelemaan lisää! 🙂

Voisin yrittää tulevissa postauksissa kertoa vähän tarkemmin liikkeistä ja painoista. 🙂

Mä en tiedä vielä mille maratonille asetan päätähtäimen, mutta keväällä olisi tarkoitus juosta yksi ja syksyllä toinen.

Tervetuloa uudestaankin! Ja hyviä treenejä, onnistumiset tuo lisää motivaatiota. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *