Podcast

Kymmenen muutostarinaa

15.4.2019 Teksti: Elina Hovinen

Olen koko kuluvan kevään ajan tehnyt opiskelukaverini Jenni Koskensuun kanssa Muutostarinat-podcastia. Sen tekeminen on tuntunut merkitykselliseltä ja se on ollut todella kivaa ja opettavaista.

Olemme tehneet jaksoja kiinnostavista aiheista ja ihmisistä, joiden kautta olen oppinut valtavasti uutta. Toisen ihmisen kiinnostavan muutostarinan myötä tulee mietittyä myös omaa elämää ja omia arvovalintoja taas ihan uudesta näkökulmasta.

Olemme julkaisseet nyt neljä jaksoa kymmenestä:

 1. Ilmastoahdistusta ja keskustelua lentomatkailusta.
  Vieraana lentomatkustamista vähentänyt Elisa Lepistö Start Living Your Best Life -blogista
 2. Keskustelua kehonkuvasta, kauneuskirurgiasta ja somepaineista.
  Vieraana ulkonäköään kirurgisesti muokannut fitnessurheilija Clarissa Pajukoski.
 3. Ekologisen elämäntavan puolesta #arvokasmaailma.
  Vieraana aidosti ekologista elämäntapaa elävä Instagrammaaja @arvokasmaailma -tilin ylläpitäjä Pipsa Valkeila.
 4. Elämäntyönä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen.
  Vieraana Icehearts ry:n perustaja Ville Turkka.

Olemme nyt nauhoittaneet kahdeksan jaksoa tämän tuotantokauden kymmenestä. Projekti alkaa olla lopuillaan ja samalla myös ammattikorkeakouluopinnot. Olo on todella sekava. Koulun loppuminen ja podcast-projektin loppuminen vapauttaa arkeeni ihan hurjasti lisää aikaa. Toisaalta se tuntuu ajatuksena ihan huumaavalta, mutta toisaalta en millään haluaisi lopettaa podcastien tekemistä, vaan haluaisin tehdä näitä lisää! Haluaisin tehdä näitä elääkseni.

Juuri kun tuntuu, että olemme päässeet vauhtiin ja löytäneet meille sopivat työskentelytavat, projekti loppuu.

Olemme nähneet podcastin eteen tosi paljon vaivaa ja mielestäni meidän jaksot ovat jokainen kiinnostavia. Olen tosi ylpeä meidän Muutostarinat-podcastista. Viime perjantaina julkaisimme jakson, jossa käsittelimme lasten ja nuorten syrjäytymistä. Tämä viimeisin jakso on mun lemppari tähän mennessä julkaistuista jaksoista. Seuraavassa jaksossa puhutaan työuupumuksesta.

Meidän podcastin voi laittaa SoundCloudin lisäksi seurantaan myös Spotifyssa ja iTunesissa, kaikista näistä meidät löytää tietysti nimellä Muutostarinat.