Eltsu testaa

Lasten kanssa ulkona syömässä

6.10.2014 Teksti: Elina Hovinen

Kävin viime lauantaina tyttölöisteni kanssa testaamassa Vapianon uudet gluteenittomat annokset. Olin tästä tarjoutuneesta mahdollisuudesta tosi innoissani, koska en ole tyttöjen kanssa mitenkään ihan kauheasti käynyt ulkona syömässä ja ulkona syömistä aina rajoittaa hieman esikoisen keliakia. Ravintoloista toki saa gluteenitonta ruokaa, mutta monesti joutuu näkemään vähän vaivaa, että todella saa eteensä gluteenittoman annoksen ja voi olla varma, että annos todella on täysin gluteeniton. Usein tästä varmistelusta tulee sellainen olo, että on vaikea asiakas, koska joutuu kyselemään valmistustapaa ja tietoja annoksen raaka-aineista. Keliakia kun ei ole mikään trendiruokavalio tai allergia, vaan kyse on sairaudesta, johon lääkitys on ruokavalio. Jos lääkitystä, eli ruokavaliota, ei noudata, siitä ei seuraa mitään kivaa. Siitä seuraa itkua, kipua ja pahoinvointia, jota on tuskallista seurata vierestä.

Vapiano on kansainvälinen ravintolaketju, jossa on kivan rento ilmapiiri ja mutkatonta italialaista ruokaa. Vapianossa ruoka valmistetaan siinä sun silmien alla ja voit siinä ruoan valmistuessa vaikuttaa raaka-ainevalintoihin ja heittää läppää kokin kanssa. Vapianon henkilökunta on nuorta, iloista ja kansainvälistä.

Annoskuvat Vapianon facebook-sivuilta

Osuimme lauantaina ravintolaan pahimpaan ryysikseen, mutta odotus palkittiin maukkailla annoksilla. Itse otin sienirisoton ja tytöt jättikatkarapu-tomaattirisoton. Oli kiva seurata, miten kokki vaihtoi hanskat ennen annoksen valmistamista ja pannut vaihdetaan tietysti jokaisen annoksen jälkeen uuteen puhtaaseen, samoin muut ruoanvalmistusvälineet. Olin varma, että annokset olivat gluteenittomia, kun ne pöytään kannoin. Olin valintaani tyytyväinen. Mielestäni sienirisotto oli parempaa kuin katkarapurisotto, tosin tytöt jättivät ottamatta annoksiinsa chilin ja valkosipulin. Itse keliaakikko oli risottoon tyytyväinen, mutta pienemmille maut olivat ilmeisesti liian voimakkaita. Yksi tosi kiva asia on se, että annokset ovat riittävän isoja ja niillä takuuvarmasti lähtee nälkä.

Tykkään Vapianon ilmapiiristä. Olen siellä ystävieni kanssa usein viettänyt iltaa pitkään annoksen syömisen jälkeenkin. Erinomainen afterwork-paikka. Milloin mennään taas?

*Yhteistyössä Vapiano
Instagram: @vapianohelsinki

 

Kommentit (4)

Mun aarteet! <3

Kannattaa testata. Mä tykkäsin sienipastasta ihan älyttömästi. Vapiano soveltuu kyllä hiilaritankkauspaikaksi oivallisesti. 😛

Koska sinne on risottoja tullut?!?! Pitää ehdottomasti lähteä testaamaan ne, sillä Vapiano ei oo ikinä pettänyt mua. Se iso antipastilautanen valkoviinin kera, ai herkku!

No nii-i. Ihan nyt!

Kai me nyt mennään! Keskiviikkona?

Voi miten sieviä sun tytöt on!
Ja joo, Vapiano on oikein kiva, varsinkin juoksijalle erinomainen paikka vähän tankata hiilarivarastoja.. 😉
Risottoja en ole kokeillut mutta pastoja senkin edestä! Pitänee käydä tekemässä uusi aluevaltaus.

Mun aarteet! <3

Kannattaa testata. Mä tykkäsin sienipastasta ihan älyttömästi. Vapiano soveltuu kyllä hiilaritankkauspaikaksi oivallisesti. 😛

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *