Treenipäiväkirja

Leppoista

18.11.2012 Teksti: Elina Hovinen

Viikonloppu rullaa ihanasti omalla painollaan. Kerrankin sellainen viikonloppu, ettei ole mitään sovittua menoa. Ihana olla ja oleskella perheen kanssa. Perjantai vietettiin perinteisesti kynttilänvalossa telkkaria katsellen. Kynttilät tunnelman vuoksi ja siksi ettei sotkuun kiinnittäisi liikaa huomiota. En ymmärrä ihmisiä, jotka jaksavat perjantaina työviikon päätteeksi tehdä vielä viikkosiivouksen. Silkkaa hulluutta. Sotku tietysti vähän rassaa, mutta jos päättää, ettei välitä siitä, vaan keskittyy rentoutumiseen, niin kyllä sitä sietää. Perjantain kohokohta on viime viikkoina ollut Vain elämää -telkkariohjelma. Itkemiseksihän se on aina mennyt. Eilen katsoin vielä tuon jälkeen Erilaiset äidit -jaksoja netistä. Kudoin samalla ja itkin vielä vähän lisää. Erityisen koskettava jakso oli jakso, jossa kerrottiin lapsettomuudesta kärsineen pariskunnan tarina. Itse en ole lapsettomuudesta kärsinyt (aijaa!), mutta ennen ensimmäistä vauvan syntymään päättynyttä raskautta ehdin pelätä tulenko raskaaksi ollenkaan ja yksi raskaus päättyi kesken kaiken, joten ymmärrän ihan ministi sitä lapsettomuuden tuskaa.

Tänä aamuna heräsin keskimmäisen keittämille kahveille. Paistoin aamupalaksi kaupan puolivalmiit maalaispatongit, luin Hesarin ja syötiin ihan kaikessa rauhassa. Aamupalan jälkeen rupesimme tekemään lähtöä salille. Salilla vierähti melkein kaksi tuntia, vaikka treeni tuntui varsinkin jalkojen osalta tosi takkuiselta. Päätinkin sitten jättää jalat rauhaan ja keskittyä yläkroppaan. Lopputreeni sujuikin paljon paremmin.

Salitreeni
10 min crosstraineria
10 min soutua (vähän yli 2 km)
Kyykyt 60 kg
Jalkojennostot käsien varassa
Maastavedot 60 kg
Penkki 30 kg
Ylätalja rinnalle 26 kg
Hauikset 6 kg/käsi
Pohkeet istuen 40 kg
Hoover 3 min, 1 min, 40 s
Yhden jalan kyykyt narujen avulla
Naruilla oman painon ”nostamista”… Miten ihmeessä tämän liikkeen selittää? Nojaan taakse suorin vartaloin ja vedän käsillä itseni ylös
Vatsat pallon päällä istuen
Vatsat jalat pallon päällä ja koukistaen vatsan alle
Ojentajat käsipainoilla 5 kg/käsi
15 min crosstrainerilla

Kesto: 1 h 39 min
Syke: keski – 139 bpm, max – 168 bpm
Kalorit: 755 kcal

Kotiin päästyä ruokaa kupuun, nukuimme päikkärit ja sen jälkeen loppuilta menikin siivotessa. Lapsetkin osallistuivat järjestelyyn, pölyjen pyyhkimiseen, astianpesukoneen tyhjentämiseen, pyykkien ripusteluun ja mattojen tamppaamiseen. Kerroinkohan mä teille motivointitarrataulusta, jonka mä lapsille väsäsin? Idea on se, että jokaisesta kotityöstä, muusta kuin oman huoneen siivoamisesta, saa tarran tarratauluun. En ole luvannut mitään tarroja kummempaa motivointikeinoa vielä, mutta ajattelin palkita lapset jollakin tosi mukavalla sitten kun tarrataulu on täynnä tarroja. Ihmeen hyvin tämä on motivoinut ja lapset on ihan eri tavalla osallistuneet kotitöihin. Huippua!

Illalla viimeiseksi menimme vielä saunaan. Ihana touhukas, mutta silti leppoinen päivä.

Ruokakuvista tuli mieleen, että voisin listata päivän eväät.

Aamupala: Puolikas maalaispatonki, välissä juustoa, kananmuna, salaattia, kurkkua, margariinia + kahvi ja litra vettä
Välipala: Banaani
Treenin jälkeen protskupirtelö 
Lounas: Salaatti – tonnikala, raejuusto, kananmuna, ruukkusalaatti, tomaatti, kurkku, suolakurkku
Välipala: Viiliä ja mehukeittoa
Päivällinen: Lanttu-porkkana-jauhelihalaatikko
Iltapala: Itsetehtyä kuningatarrahkaa

Joka väliin vettä vettä vettä. 

Loppuun vielä mun nukkuvat rakkaat.

Miten teidän viikonloppu sujuu? Herkuitta? Raittiina? 😉

Kommentit (5)

Minna: Kiva kun kommentoit! 🙂 Eipä se niin raivotarkkaa tarvii ollakaan, kunhan nauttii elämästä ja on hyvä fiilis. 🙂 Meillä oli oikein leppoinen viikonloppu loppuun asti. Ihanaa vaihtelua. Pitäisi pyhittää viikonloput aikatauluttomiksi aina.

Vakkarilukija: Hienoa!! Hyvä sä!

Elisa: Ei tuokaan mitenkään ihan hirveän pahalta kuulosta. Toivottavasti sun ensi viikonloppu on ihana! 🙂

Herkuitta ei sujunut mutta raittiina kylläkin. Paitsi eilen join yhden viinilasillisen kun käytin isääni syömässä ravintelissa. Eikö 19.11. ole ihan yhtä hyvä päivämäärä aloittaa herkkulakko kuin mikä tahansa muukin? Tässähän ois noin kuukausi jouluun… Pikkujouluja ei lasketa! 😀 (Sekin nimittäin ois jo aika paljon kotiinpäin että arkena ois herkuttelematta…)

Ihanan leppoisa kirjoitus! 🙂

Herkuitta ollaan menty, mutta ei kylläkään ihan raittiina eilisten illanistujaisten jälkeen. Mutta menköön nyt, kun niin harvoin tulee alkomahoolia juotua viinilasillista enempää.

Toivottavasti teidän viikonloppu jatkuu yhtä leppoisalla linjalla:)

Täällä ollaan oltu karkkilakossa koko vuosi 😉

Töissähän se viikonloppu meni, muutoin relaten ja treenin sekä telkkarin merkeissä 😀 noh, parempaa luvassa ens viikonloppuna!

Minna: Kiva kun kommentoit! 🙂 Eipä se niin raivotarkkaa tarvii ollakaan, kunhan nauttii elämästä ja on hyvä fiilis. 🙂 Meillä oli oikein leppoinen viikonloppu loppuun asti. Ihanaa vaihtelua. Pitäisi pyhittää viikonloput aikatauluttomiksi aina.

Vakkarilukija: Hienoa!! Hyvä sä!

Elisa: Ei tuokaan mitenkään ihan hirveän pahalta kuulosta. Toivottavasti sun ensi viikonloppu on ihana! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *