Treenipäiväkirja

Lomailua parhaimmillaan

6.7.2011 Teksti: Elina Hovinen

Eilisillan auringonlasku oli mielettömän kaunis.

Tämä päivä on ollut pelkkää rentoutumista. Heräilimme aamulla yhdeksän aikoihin. Söimme aamupalaa veneen istumalaatikossa ja ihmettelimme pilvistä taivasta, kun täksi päiväksi oli luvattu hellettä ja auringonpaistetta. Tutkimme hetken merikarttoja, katsoimme netistä merisäät ja kysyimme viereisen veneen kapteenilta suosituksia muista satamista. Kohta pilvet väistyivät taivaalta ja päätimme jäädä Dirhamiin päiväksi. Tuulikin on meidän reissusuunnitelmia ajatellen ihan vääränsuuntainen – vastatuulta menosuunnasta, joten merelle lähtö tietäisi jatkuvaa luovimista.

Puimme lenkkivaatteet päälle ja lähdimme juoksemaan Dirhamin kylää kohti. Varsinainen minikylä, taajama loppui satamasta kilometrin päästä ja siitä alkoi maaseutu. Juoksimme pitkää suoraa 42 minuuttia ja käännyimme takaisin. Juoksimme yhteensä 1 h 19 min ja matkan pituudeksi arvioin 14 km.

Lenkin jälkeen pulahdimme hyiseen mereen ja jäimme rantahietikolle ottamaan aurinkoa. Mä ensin asettauduin vanhasta tottumuksesta jalat merellepäin, kunnes tajusin, että aurinko paistaa juuri toisesta suunnasta. Ollaan etelärannikolla. Heh. Aika mieletöntä olla muuten rannalla, jossa merellepäin katsottaessa näkee vain merta. Siellä jossain kaukana edessäpäin on Suomi.

Tässä juuri mietimme, että lähtisimmekö yötä vasten merelle. Tuuli on kääntynyt vähän otollisempaan suuntaan ja maakrapuna oleminen ei enää kiinnosta. Nyt pitäisi vain selvitellä satamien puhelinnumerot ja tutkia vielä vähän merikarttoja. Äiti meni päiväunille lataamaan akkuja yöpurjehdusta varten. Minä ja sisko nukuimme päiväunet aiemmin päivällä.

06.07.2011 juoksu

Kesto: 1 h 19 min
Syke: keski – 130 bpm, max – 147 bpm
Kalorit: 537 kcal