Kuntoutus

Maratonpurjehdus aluillaan

5.6.2013 Teksti: Elina Hovinen

Hip hei! Ollaan koko päivä hengattu Raippaluodon satamassa ja siivottu vene viimeisen päälle ja syöty hyvin. Ollaan rasittavuuteen asti seurattu merisäätietoja ja odotettu otollista hetkeä lähteä takaisin merelle. Eihän tätä maakrapuilua jaksa kukaan. Mutta jaksatteko te lukea näitä mun purjehdusjuttuja? Tätä fiiistelyä jatkuu tämän viikon loppuun asti. Koittakaa kestää. 

Heräsin juuri päiväunilta ja alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti lähteä kahdeksalta merelle, mutta merisäätiedoista paljastui taas ukkosylläri. Sadettakin luvattiin ihan reilulla kauhalla, mutta senkin luvattiin menevän kymmeneen mennessä ohi. Täällä on aivan julmetun kylmä. Edelleen se +10 astetta ja kova tuuli. Onneksi äiti sai moottorin viimeyönä viimeisenä työnään toimimaan, eli nyt veneen lämmitys toimii taas. 

Matkaa on nyt tehty tämän verran. Seuraa merellä meneviä punaisia pallukoita.


Tämän verran matkaa vielä jäljellä, eli Vaasasta Ahvenanmaan pohjoiskärkeen.


Aamupesulle rantsuun. Työpaikan V:lle terkut, katso mikä on aina mukana! 😀 En elä päivääkään ilman hammaslankaa/-lankainta.


Tänään nautittiin hyvin rauhallinen aamupala, samoin kiireetön päiväkahvi ja koko päivä on ollut niin rauhallinen kaikesta puuhastelusta huolimatta, kun on tiennyt, ettei ole mihinkään kiire. On ollut ihanaa, kun on ollut tällainen ihan rauhallinen akkujenlatauspäivä, mutta MENNÄÄNKÖ JO!


Anun suklaakeksi


Tällaisessa satamassa ollaan tällä hetkellä. Vasemmanpuoleinen purjevene on meidän. Taustalla Raippaluodon silta.


Tuulee tuulee tuulee – liikaa


Vesi on matalalla


Tänään tein kuntoutusliikkeet, kun kerran maissa ollaan. Kaikki 960 toistoa läpi. Todistusaineistona äiti otti kuvat, niin voin fyssarillekin todistaa, että tosissaan on kuntoutettu, vaikka purjehtimassa ollaan.

Nyt jos taas söis jotain ja nukkuis vähän lisää, että jaksais sitten kahdentoista aikaan lähteä, jos nyt sääennustukset eivät taas ehdi muuttua. Suunnitelmissa on tästä purjehtia vähintäänkin yksi kokonainen vuorokausi yhteenmenoon, ellei tule jotain sääyllätyksiä tai muuta, mutta jos hyvin käy, niin painelemme loput 150 meripeninkulmaa Ahvenanmaalle asti. Musta ei varmaankaan kuulu ennen Ahvenanmaata, koska läppärin akku ja kelit tuskin kestää bloggaamista, mutta eihän sitä tiedä… Aiotaan mennä rantoja pitkin, niin kännykät ainakin toimii.

Mitä sulle kuuluu? Helsingissä on ainakin facebook-statusten mukaan ärsyttävän lämmin. Vaasa ei kyllä näytä tällä kertaa meille yhtä ihania puoliaan kuin viime kerralla. Antakaa taas elonmerkkejä lukijat, kun tuntuu että teen samaa kuin äiti, joka kiristelee vanttiruuveja ja kiinnittää lippua uudestaan, eli jupisee yksinään. 😀

Kommentit (25)

Kiva kuulla, että langoilla ollaan. 🙂

Voi, mikä seikkailu! Myötätuulta loppumatkaanne! 🙂

Kiitos paljon! 🙂 Tosin sivumyötäinen toimii paremmin! 😀

Kiitos! 🙂

Hei vaan. Täällä ollaan. Kaikki postaukset oon lukenu. tästä meidän ohi ootte menny myös, eli kokkolan.
Täällä tosiaan on kylmä. hyi!! Työmatkapyöräily ei innosta kun on kylmä. Tosin huomiseksi luvattu ukkosta.

Joo mentiin Kokkolan ohi ennen Raippaluotoa. Tankarin saarelle katsoin kaihoten. Se on aivan ihana paikka!

Uskomatonta säävaihtelua tällä hetkellä Suomessa. Täällä etelässä tosiaan 30 astetta lämmintä ja ystäväperhe soitteli eilen Pietarsaaresta, että hirveä tuuli ja vain 10 astetta. Kauniita kuvia ja kulmia olet toteuttanut <3

Sanopa muuta. Kyllä ne helteet olis kelvannut mullekin. Kiitos! <3

Totta kai seuraan!

<3

Siis niinko niin innolla seuraan sun matkaa!! Mä niin haluisin itsekin merille, muttei ole mahdollisuutta! Siks on niin ihana seurata tätä sun reissua! 🙂 Ja voi miten ihania kuviakin oot taas napannut! 🙂

No kiva, jos nämä purjehdusjutut kiinnostaa! 🙂

Oih, olisin niin mieluusti siellä vilpoisessa säässä! 🙂 Ihania kuvia taas! Mukavaa reissua edelleen!

Hyyyi, etkä olis! 😀 Kiitos!

Seuraan ihan intona purjehdusseikkailuanne, vaikka olen totaalinen maakrapu, enkä koskaan purjehtinut X) Merielämä on tosi kiehtovaa, vaikka myös pelottavaa. Maisemat ihania, ihan tekis melkein mieli mukaan.. Tsemppiä loppumatkalle!

Merelläolo on kyllä aina tietyllä tapaa pelottavaa. Ei tähän saa koskaan suhtautua ylimalkaisesti. Merta täytyy kunnioittaa ja sääilmiöitä!

Kiitos, nyt tuntuu, että tsemppiä tarvitaan, vielä 1/3 matkaa jäljellä ja huonoja purjehdustuulia luvattu. Ei huvittais kuitenkaan hampaat irvessä mennä.

Jännään että sulla on siellä noin paljon päällä kun täällä Hesassa ollaan hihattomissa ja on aivan mielettömän ihana keli. Mä oikeesti luulin että koko Suomi nauttisi nyt paisteesta mutta enpä ole sitten uutisia kuunnellut tarkkaan.

Mukavaa reissua ja kyllä täällä purjehdusjuttujakin luetaan innolla:)

No älä! Ihan hullua, että täällä on lähes talvikelit ja toisessa päässä Suomea on täys kesä.

Kiitos! 🙂

Täällä sitä seuraillaan kans jännänä et miten teidän meriseikkailu etenee! Myös FB:ssä ja Instassa, ja hämmästelin merisavua 😮 Mieletöntä! Minusta ei koskaan ois moiseen, oon niin merisairas että risteilylaivallakin on paha olo 😀

Merisavu oli kyllä mulle uusi kokemus merellä. Aiemmin olen ollut merisavussa, mutta rannalla. Merisairaus on kyllä hirveetä, itse olen vanhemmiten päässyt siitä kokonaan eroon. Onneksi.

Kyllä täällä innokkaasti seuraillaan matkaa! Itse rakastan merta ja haaveissa olisi joskus päästä edes pienelle purjehdukselle mukaan koska en ole koskaan purjehtinut. Ja pitäähän se testata rakastanko meren tuoksua ja merta myös oikeasti merillä vai vaan rannalla meren ääressä 🙂

Sun täytyy päästä kokemaan, että tiedät onko se sun juttu vai ei. Mä rakastan tätä yli kaiken!

Hienoja maisemia! Tukholman ja Helsingin helteessä on jo ehtinyt unohtua tuo toisenlainen kesäsää. Niin joo, takkeja ei kannata laittaa naftaliiniin, vaikka aurinkovoide onkin ahkerammassa käytössä. Kunhan muistat kuntoutuksen lomassa puhaltaa sadepilviä ja kylmää merituulta poispäin Helsingistä, kiitos.

Ei se kannata, toppatakkikin on täällä ihan tarpeellinen. Maissa ehkä ihan tavallinen takki riittää. Mä toivoisin, että joku puhaltais ne kylmät tuulet täältä kauas, että saatais nauttia kesäisemmistä säistä. Hrr. Tuntuu, että oon ihan syväjäässä.

Täällä ollaan helteessä ja lueskellaan kivoja purjehdusjuttuja, sekä ihaillaan myös Instagramissa 🙂

Kiva kuulla, että langoilla ollaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *