Purjehdus

Merisumua ja putputusta

7.6.2013 Teksti: Elina Hovinen

Lähdettiin eilen illalla Raippaluodosta taas etenemään. Ilta oli upea ja Raippaluodon silta vaikuttava. Pimeäkään ei ehtinyt kunnolla tulla, kun oli niin selkeä ilta. Aurinko nousi taas henkeä salpaavan kauniina. Bergön saarta ohittaessa näimme äidin kanssa hämmentävän kangastuksen, kuin joku saari olisi noussut siihen horisontin yläpuolella ja yksittäisiä puita siihen viereen. Kohta horisonttiin ilmestyi merisavupalkki ja kohta olimmekin keskellä sitä savua. Merisavua kesti ja kesti. Mä onnellinen nukuin suurimman osan siitä ohi, kun oli mun nukkumisvuoro. En nähnyt sakeinta sumua. Ilma oli tyyni ja sumu pysyi tiukasti paikoillaan ja sumualueen ohittamiseen meni kolme tuntia. Saimme me jossakin välissä vähän purjehdittuakin, mutta taas tuuli tyyntyi ja täytyi käynnistää moottori. Ihmeteltiin mantereen yläpuolella olevia massivisia ja pelottavia kumpupilviä. Seurattiin niiden kehittymistä ja kohta ne lähtivät purkautumaan. Kristiinankaupunkia ohittaessa takana alkoi kuulumaan pauke. Tällä kertaa ei saatu ukkosesta mitään jälkilöylyjäkään. Onneksi. Jossakin vaiheessa putputus rupesi jo kyllästyttämään ja kapteeni alkoi olla sen verran väsynyt, että oli pakko päästä maihin lepäämään. Äiti ei vaan osaa nukkua matkan aikana riittävän pitkiä pätkiä. Nyt nukumme taas jonku pätkän ja sitten lähdemme taas matkaan. Jospa huomenna olisimme jo Ahvenanmaalla. Vielä 1/3 matkaa jäljellä.

Tylsän moottoroinnin aikana ehtii ottamaan kuvia. Yritin pysyä hereillä ja otin yksityiskohtakuvia.

Kaunis aamuaurinko

Sitten tuli puolimatkan juhlat! Äiti ja minä olimme tuolloin ainoina hereillä. Syötiin muutama Pantteri-karkki ja yhdet kaurakeksit. Oon muuten täällä ollessa syönyt muutaman keksin ja karkin. O ou.

Merisavumassa


Ennen savuun sukeltamista


Sumukello

Sumu hälvenemässä

Purkautumisen aloittanut ukkospilvi Kristiinankaupungin edustalla

Kahvinkeittoa


Kiilissä

Akkujenlatausta Kiilissä

Päivän, tai siis vuorokauden, saldo 19 tuntia purjehdusta ja 84 meripeninkulmaa.

Nyt taas hetkeksi uneen ja kohta jatkuu matka. Voi olla, että tämän reissun jälkeen täytyy vähän palautella rytmejä ennalleen.

Kommentit (6)

Kiitos! Kommenttisi lämmittää mieltä! 🙂

Upeita kuvia!!

Kiitos! 🙂

Niin siistiä, edelleen! 🙂 Kiva, kun räpsit paljon kuvia!!!

No niin on! Ihan paras reissu! 🙂

Mielettömän kauniita nämä sinun merikuvat!

Kiitos! Kommenttisi lämmittää mieltä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *