Terveys

Mitä siitä seurasikaan?

15.2.2012 Teksti: Elina Hovinen

Tulin antibioottikuurista raskaaksi. Tai sitä tuo mun maha ainakin näyttää. Kolmas päivä kuuria menossa.

Ei auta vetää vatsaa sisään, kun se ei mene. Maha on kipeä, kivistävä ja pinkeä. Olo on epämiellyttävä. Mies on ehdottanut joka aamu, että jäisin kotiin, mutta en ole jäänyt. En mä niin kipeä ole. Töissä on muutenkin joku älytön sairastusaalto menossa. Olin tänään tiimistä ainoana paikalla toimistolla. Melkoista!

Maitohappobakteereita kehiin. Haluaisin niin paljon treenaamaan! Ehkä huomenna?

Kommentit (4)

Näyttää hurjalta 🙁 Toivottavasti olo on jo parempi!!

Älä välitä. Mulla sama homma. Just kun ois raskaana konsanaan.. Mulla tosin kuukauden kuuri loppui just eilen. Mulla oli ton turvotuksen lisäksi ihan kamalia ilmavaivoja ne pari viikkoa. Huhuh. Nyt kun kuuri on ohi, jatkan maitohappobakteerien syömistä ainaki pari sen viikkoa että suolisto rassukka vahvistuu. Lisäks ostin luomukaupasata aloeveramehua, mikä kuulemma rauhottaa vatsaa.

Voimia sulle ja parane pian!

-Minna

Nyt nopeasti maitohappobakteerit kehiin, koska antibiootit tuhoavat suoliston bakteerikannat (ne hyvätkin) kokonaan, mikä taas saa suoliston tasapainon järkkymään seuraavan puolen vuoden ajaksi. Tästä taas seuraa selittämättömiä vatsavaivoja, kuten juuri tuota turvotusta.

Minna: Argh. Voi ei. Toivottavasti sun maha rauhoittuu. Mun muutenkin herkkä vatsa on nyt ihan reppana. Turvottaa ja korventaa.

Elina: Kiitos muistutuksesta! Luin kommenttisi bussissa ja kävin ostamassa kavereiden suosituksesta Molkosan-litkua. Nyt juon tuota nenästä kiinni pitäen ja toivon, että se auttaa. Maha on nimittäin aika huonossa kunnossa nyt. Täytynee ottaa maitohappobakteerit osaksi ruokavalioa. En kyllä jaksa, jos mun maha alkaa taas hankalaksi. Oon just saanut sen rauhoitettua jättämällä herkut pois ruokavaliosta ja oon vihdoinkin oppinut välttämään sipulia, hiivaa, paprikaa, kaalia jne.

Näyttää hurjalta 🙁 Toivottavasti olo on jo parempi!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *