Treeni

Motivaattorina kisat ja tapahtumat

15.3.2017 Teksti: Elina Hovinen

Niin kauan kuin muistan, olen treenannut aina jotakin tavoitetta varten. Tavoitteet ovat vaihdellut aina elämäntilanteen ja kuntotason mukaan. Tavoitteina on ollut esimerkikis kunnon kohottaminen, puolimaratonin läpi juokseminen, puolimaratonin aikatavoite, kyykkymaksimin nostaminen, liikkuvuuden parantaminen, hyvä olo, uuden lajin opettelu…

Viime vuosi meni pitkälti toipuessa ja totutellessa uuden työn tuomaan rytmiin. Minulla ei ollut yhtäkään kunnianhimoista tavoitetta viime vuodelle, keskityin enemmän tasapainon löytämiseen. Taisin juosta parikin puolimaratonia ihan ilman aikatavoitetta, opettelin vapaauintia, kokeilin avovesiuintia, aloitin maastopyöräilyn ja nostelin painoja.

Olen nyt intoa täynnä ja haluan kokeilla ja tehdä kaikenlaista. Ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. En ole ajatellut palata vanhaan itseäni ruoskivaan versioon itsestäni, mutta en ole myöskään päättänyt luopua jatkuvasta innostumisesta ja halusta opetella uutta ja haastaa itseäni.

Minulla on ollut jo tähän mennessä ihan mahtava kevät ja siitä tulee vieläkin mahtavampi. Olen päässyt opettelemaan uintitekniikkaa Team Speedossa, hiomaan juoksutekniikkaa Vauhtisammakko-jengissä ja saanut oman yksilöllisen juoksuohjelman ja näiden lisäksi olen aloittanut suunnistuksen opettelun yhdessä #evokegoesjukola-joukkueen kanssa. Kalenteri on aika turvoksissa, myönnetään, eikä tarvitse miettiä enää näiden lisäksi muita treenejä, mutta ette arvaa miten paljon nämä jutut antaa mulle! Oon tavannut uusia mahtavia ihmisiä ja oppinut paljon uutta niin treenaamisesta kuin itsestänikin.

Juoksukunto on kehittynyt, koska olen malttanut tehdä asiat treeniohjelman mukaan. Eilen aamulla kävin kiskomassa matolla vedot ja kuvattiin samalla myös juoksuani. Olin iloisesti yllättynyt, että juoksutekniikkani on ainakin omaan silmään mennyt huomattavasti eteenpäin. Askel on vielä hiukkasen liian pitkä ja oikean jalan jalkaterä seikkailee omia reittejä. Mutta huomattavan paljon paremmalta juoksu nyt näyttää kuin ne Vauhtisammakko-yhteistyön alussa otetut videot. En ole edes kehdannut näyttää niitä teille.

Uintitekniikka on parantunut ihanan Annen opeilla, mutta vielä on paljon tekemistä. Liuku puuttuu oikeastaan kokonaan ja rentoutta pitäisi löytää jostakin. Anne kuvasi eilen mun uinnista videon, josta pääsen itse katsomaan mikä siinä hommassa pitää tehdä toisin.

Mua himottaa ilmoittautua kaikenlaisiin kisoihin ja kerätä taas uusia kokemuksia ja elämyksiä. Seuraavat tapahtumat ja kisat on nyt suunnitteilla:

Ihan kaikkiin en ole vielä ilmoittautunut, mutta kaikki paitsi triathlonin olen kirjannut kalenteriini. Saa suositella jotakin Etelä-Suomessa järjestettävää kisaa, johon mahtuisi vielä mukaan.

Kerro mihin kilpailuihin sä oot menossa? 🙂

 

Kuvat: Heidi Tainio

Kommentit (14)

Olen menossa ensimmäistä kertaa juoksutapahtumaan, Bodom Trail Nightiin (joka on 5.5., ei 6.5.).

Tavallisesti tämä pienten lasten äiti on nukkumassa klo 22, jolloin on startti. Pelkästään ajankohta jännittää, vaikka minulle myös 10 km on pitkä matka. Pimeässä metsässä, joita oikeastaan vähän pelkään.

Liiķkujanainen.blogspot.com

Vantaa Triathlon on ollut erittäin upea ensikertalaisen silmin 🙂 Järjestetään kesäkuun alussa! Mäkin mietin, josko johonkin triathloniin tänä kesänä vuoden tauon jälkeen… mutta mulla ei ole maantiepyörää, se on ongelma. Mutta aina voi lainata :’D Swimrunia voin kans suositella (Porkkala Swimrun on heinäkuussa!), mahtavaa touhua!

Vantaa olisi ainakin lähellä!

Porkkala SwimRunille mun piti mennä jo viime kesänä, mutten onnistunut mahduttamaan sitä kalenteriini. Ihan varmasti on mukavaa! 🙂

Mulla samat motivaattorit, ilman ihka ensimmäistä maratontavoitetta olisin helposti voinut jäädä sohvalle.

Perusmatkaksi suosittelen lämpimästi Kiskoa 1.7.2017 tai sitten kuun lopussa Next Triathlon Helsinkiä 30.7. Molempiin olen itsekin osallistunut, Kiskon perusmatka vuonna 2010 oli ensimmäinen tri-kisani. Kaikki kisaraportit löytyvät blogistani http://kaukomara.blogspot.com

Kiitos vinkistä, tästä en ollutkaan vielä kuullut mitään! Täytyypä käydä tutustumassa sun kirjoituksiin! 🙂

Finntriathlon Vierumäki heinäkuun alussa ?

Hmm. Ei huono vaihtoehto!

Kympin nainen 20.5 sekä midnight run syksyllä, päivämäärää en nyt muista 😀

Hyvä hyvä! Kympin nainen on kiva tapahtuma, samoin Midnight Run!

Itse osallistun tänä viikonloppuna uinnin mastersmestaruusuinteihin Lappeenrannassa. Syksyllä sitten sama homma ja vuoden 2018 tavoitteena olisi taas saada juoksukunto ylle ja lähteä juoksemaan taas maratonia Tukholmaan ?

Kuulostaa hyvältä! 🙂 Tsemppiä treeneihin!

Kiva katsoa uintivideota, itsekin opettelen vaparia ja ekat triathlonkisat kesällä edessä. ? Olisi kiva lukea lisää uintitreeneistä, ja mitä ahaa-elämyksiä olet siinä saanut. Omaa uintia paransi se, että kiinnitin huomiota vartalonkiertoon. Johan alkoi sujua paremmin ?

Uintijuttuja tuun varmasti kirjoittelemaan lisää. Nyt mulla on työn alla saada jalat vähän ylemmäksi. Tällä hetkellä potkut jää vedenpinnan alle, kun niiden pitäisi polskia siinä pinnalla. Vartalon kierto + liuku on myös asiat, joiden kanssa tässä tappelen. 🙂

Tsemppiä sulle treeneihin!

Vantaa triathlonia voin suositella aloittelijalle! Itse olin siellä ensikertalaisena 2-vuotta sitten ja oli mukava tapahtuma 🙂

Olen menossa ensimmäistä kertaa juoksutapahtumaan, Bodom Trail Nightiin (joka on 5.5., ei 6.5.).

Tavallisesti tämä pienten lasten äiti on nukkumassa klo 22, jolloin on startti. Pelkästään ajankohta jännittää, vaikka minulle myös 10 km on pitkä matka. Pimeässä metsässä, joita oikeastaan vähän pelkään.

Liiķkujanainen.blogspot.com

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *