Juoksu

Muista näkyä!

25.9.2016 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä FlipBelt

 

Syksy on täällä ja illat ovat koko ajan vain pimeämpiä. Pimeyteen vielä kun tulee lisäksi syyssade, niin iltaisin tuntuu kuin kaikki valo olisi imaistu johonkin jemmaan. Pimeys tai sade ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi treenata ulkona. Päinvastoin. Näillä kirpsakoilla säillä juokseminen on ihanaa, eikä sadekaan haittaa, jos varusteet on kohdallaan.

Syksyllä ja pimeällä kannattaa kuitenkin huolehtia, että näkyy: muistakaa heijastimet ja valot! Pari syksyä takaperin tuossa meidän kodin lähellä vilkkaassa risteyksessä joku jäi auton alle ja kuoli. 🙁 Olen aina sydän syrjälläni, kun tytöt kulkevat pimeän aikaan ulkona. Muistutan heitä heijastimista, valoista ja siitä, että pitää itse olla tarkkana. Pitää olla hereillä ja havainnoida liikennettä normaaliakin tarkemmin, sillä autoilijat eivät pysty kaikkea näkemään. Olennaista on myös riittävät heijastimet ja valot. Sä jäät auttamatta kakkoseksi auton kanssa, jos tulee yhteentörmäys. Itsekin usein säikähdän kun pimeydessä tulee vastaan joku mustissa vaatteissa ja ilman heijastimia, sellaisen ihmisen huomaa pahimmassa tapauksessa aivan liian myöhään, jopa parin metrin-metrin päässä. Ei ihme, että onnettomuuksia sattuu.

Joissakin treenivaatteissa on ihan kivasti heijastimia, mutta pieni logoheijastin ei riitä. En ole jaksanut laskea kuinka monta heijastintikkua, jotka saa räpsäytettyä esim. nilkan tai ranteen ympärille, on jäänyt lenkkipolulle. Aika monta. Juostessa ja treenatessa haluaa, että vaatteet ovat mahdollisimman mukavat ja huomaamattomat eikä ole kiva, jos on mitään heiluvia tai hölskyviä asioita, joita joutuu korjaamaan kesken lenkin. On ollut aika vaikeaa löytää sellaisia heijastimia, jotka ovat huomaamattomat juostessa. Mulle haastavaa on myös muistaa ottaa ne heijastimet ja muut härpäkkeet mukaan.

FlipBeltiltä on tullut uusi tuote: Million Mile Light -juoksuvalo, jossa ei ole lainkaan pattereita, vaan valo herää liikkeestä henkiin. Juoksuaskeleiden tärähdyksen voimasta valo välkkyy. Valon voi kiinnittää vaikkapa housunkaulukseen tai takintaskun reunaan. Valo on pieni ja huomaamaton ja pysyy esimerkiksi juoksuvyössä hyvin kiinni. Tämän valon muistan ottaa mukaan, sillä otan aina lenkille mukaan juoksuvyön puhelinta ja avaimia varten ja olen kiinnittänyt valon juoksuvyöhön jo valmiiksi kiinni. Kuvissa on myös saman merkin Zipper-vyö, joka on myös uusi tuote. Se on vetoketjullinen versio aiemmasta FlipBeltistä. Vetoketjutasku on kivan varma, koska ei tarvitse lainkaan jännittää, että puhelin putoaisi vyöstä, vaikkei siitä vetoketjuttomastakaan FlipBeltistä ole koskaan mitään pudonnut.

Te lukijat saatte nyt FlipBeltin nettikaupasta -10 % alennuksen kaikista tuotteista koodilla endorfiinikoukussa.

Kertokaa parhaat heijastin- ja turvallisuusvinkit kommenttiboksissa. Mulla on nimittäin haussa myös heijastimet, jonka saa esim. nilkkoihin tai takkiin kiinni.

Lenkkarit: New Balance Zante, Trikoot: 2XU Midrise, Takki: Adidas, Kuulokkeet: Bose SoundLink, Urheilukello: Suunto Spartan Ultra – varusteet saatu blogin kautta.

Suosittelemme