Elämä

Nuotiolla Nuuksiossa

20.4.2014 Teksti: Elina Hovinen

Ihanaa kun on pidempi vapaa. Kerrankin ehtii tehdä lasten kanssa asioita ja nauttia ihanista kevätilmoista. 

Perjantaina olimme siskon perheen ja lasten kanssa Nuuksiossa retkellä. Kai te kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat olette tietoisia tuosta ihan mielettömästä kansallispuistosta? Siellä on lääniä vaikka kuinka paljon ja aivan käsittämättömän ihanat maisemat. Ei uskoisi, että noin läheltä löytyy jotain noin upeaa. Nuuksiosta löytyy monta merkittyä reittiä, mutta muistan nuoruusvuosilta meidän seikkailuviikonlopun Nuuksion metsissä, kun suunnistimme pilkkopimeässä ilman taskulamppua kartan ja kompassin avulla upeaan paikkaan. Tuossa paikassa laitoimme leirin neljän lammen keskelle jylhiin maisemiin. Suosittelen retkeä sinne, jos et ole vielä käynyt.

Vitsi, miten kivalta näytti juoksu noissa maisemissa. Mietin myös maastopyöräilyä tuolla. Ehdottomasti testattava molemmat.

Uiminen kävi mielessä, mutta on tuo vesi vielä kylmää.

Tällä reissulla Nuuksiossa hurahti äkkiä neljä tuntia. Oikein huvitti siellä kalliolla istuskellessa ja katsellessa lasten touhuja, kun kotoa lähtiessä he taas kitisivät, että ”ihan tylsää lähteä luontoon, eihän siellä ole mitään tekemistä”. Eipä! Kertaakaan eivät valittaneet, että olisi tylsää ja seuraavana päivänä pyysivät uusintaretkeä. 🙂 

Keskimmäinen ei näköjään ole suostunut koko päivänä kameran eteen.

Kommentit (8)

Okei, hyvä tietää!

Ihana kevät ja kauniita kuvia 🙂 Voisitko kirjotella sun urheiluhistoriasta jotain?

Voisin kirjoitella, vaikka aiheesta löytyy vanha postaus alkuperäisen blogin puolelta, mutta voisin kirjoittaa päivitetyn version siitä ja ehkä hieman eri näkökulmasta.

Tuolla on kyllä oikeesti upeeta!!
Harmi ettei törmätty! 😀 Ollaan oltu varmaan ihan samaan aikaan siellä.
Mutta juu, tuolla kyllä viihtyy niin lapset, aikuiset kuin koiratkin! 😉

Niin on!

Olisi ollut kiva törmätä. Taidettiin tosiaan olla samaan aikaan, mutta ei sitten osuttu samoille poluille. 🙂

Oi mitä kuvia, alkoi itselläkin tehdä mieli nuotiolle vaahtokarkkeja paistamaan! Nuuksio on kyllä paikka jossa pitäisi vierailla useamminkin. Täytyykin laittaa taas ensi kesän agendalle… 🙂

Maastopyöräilystä muuten sen verran, että sehän on sallittu kansallispuistoissa vain sille varatuilla reiteillä. En tiedä Nuuksion nykytilanteesta, mutta joskus vuosia sitten kun suunniteltiin lähtevämme sinne pyörillä oli reittejä vähän ja hankalalissa paikoissa… Varsinaisen kansallispuistossa pyöräilyn sijaan silloin oli lähinnä mahdollista ajaa kansallispuiston läpi hiekkateitä pitkin. Mutta luulisi tilanteen tuosta parantuneen vuosien varrella.

Okei, hyvä tietää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *