Treeni

Nyt se löytyi!

16.2.2015 Teksti: Elina Hovinen

Sain blogin kautta mahdollisuuden mennä kokeilemaan CompactFit Movement Centerin Movement-starttikurssia. Ennen kurssille osallistumistani päätin mennä käymään katsomassa paikan. En ole perehtynyt movementiin aikaisemmin, mutta CompactFitin sivuja selatessa innostuin. Tämähän vaikuttaa juuri siltä, mitä olen etsinyt. CompactFitissä keskitytään luonnolliseen liikkumiseen ja luonnollisiin liikeratoihin.

Perjantaina astelin tuonne salille ja olin heti ihan haltioissani. Pelkkä sali ja sen ilmapirii sai mut inspiroitumaan. Oli puolapuut, renkaita roikkui katosta, tatami, kahvakuulia ja painoja voimaharjoittelua varten. Salin omistaja Nora houkutteli mua jäämään kokeilemaan kohta alkavaa voima-tuntia ja mähän jäin, olihan mulla treenikamat laukussa mukana.

Alkulämmittelyssä jo kävi heti selväksi, että kyseessä on erilainen lähestymistapa liikkumiseen. Alkulämmittelyssä ei tehty aerobicliikkeitä, vaan ensin vähän availtiin lonkkia seisten ja sitten istahdettiin kyykkyyn ja lähdettiin siitä vähitellen availemaan paikkoja tulevaa kyykkytreeniä varten. Vaikka tunti oli ohjattu ja meitä oli treenaamassa useamman henkilön ryhmä, kyseessä ei todellakaan ollut mikään ryhmäliikuntatunti. Ohjaaja Jyrki neuvoi esimerkiksi minulle liikkeitä, joita en ihan heti oivaltanut. Varsinaisen treenin aikana sain kullanarvoisia vinkkejä, miten voisin parantaa kyykkytekniikkaani. En ole koskaan aikaisemmin saanut ammattilaiselta kommentteja tekniikastani, joten olin siitä tosi kiitollinen.

Mä olen ihan aidosti tosi innoissani tuosta salista. Tiedättekö kun usein uudessa paikassa ja uusien ihmisten keskellä tuntee olonsa ulkopuoliseksi ja rupeaa jännittämään. Tuolla mua ei jännittänyt. Ilmapiiri oli tosi avoin ja lämmin – yhteisöllinen. Minut otettiin ryhmään mukaan hymyilemällä lämpimästi ja jutustelemalla.

Mä taisin löytää sen mitä olen etsinyt. Salin, jossa voi tehdä voimatreeniä, mutta parantaa liikkuvuutta ja opetella liikkumaan kehoa kuunnellen. CompactFitissä on nimittäin monenlaisia tunteja, kuten esimerkiksi handstand, talent…  Tänään pääsen ensimmäiselle starttikurssitunnille. Jee! Tulette varmasti kuulemaan paikasta vielä lisää.