Ajatuksia

Olisipa aina tällainen päivä

22.3.2012 Teksti: Elina Hovinen

Minulta kysyttiin erästä tutkimusta varten, miten hallinnoin ajankäyttöäni ison perheen äitinä. Meidän perhe ei ole oikeasti iso, mutta jollakin mittarilla näköjään kuitenkin on. No mutta. Vastasin kyselyyn, että organisoimalla ja priorisoimalla. Herään lähes joka aamu puoli kuuden ja kuuden välillä. Silloin talo on ihan hiljainen. Silloin mulla on eniten energiaa ja saan aivan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa tehtyä kotitöitä ja oltua itsekseni. Aamuisin siivoan keittiön, viikkaan pyykkejä ja laittelen lasten tulevan päivän kamppeita kasaan. Olen oppinut rakastamaan aamuja ja ottamaan rauhallisen hetken itselleni.

Tänään olin töissä vähän yli seitsemältä. Melkein harmittaa, kun aamut eivät ole olleet kuvauksellisia. Haluaisin välittää teille jotenkin sen aamuisen tunteen, joka mulla on aamuisin pyöräillessä. Se äänikin, mikä kuuluu kun paksut renkaat rullaavat hiekoitetuilla kaduilla. Voi sitä ratisevaa huminaa. Olo on vapaa.

Työpäivä oli kiva. Oli hyvä ja kupliva olo. Sain paljon tehtyä palavereista huolimatta. Lähdin töistä puoli neljän pintaan ja pyrähdin nopsaa salilla. Kävin tekemässä vajaan tunnin yläkroppatreenin, jonka jälkeen pyöräilin kotiin päästämään miehen HIFKin matsiin. Tai me vietiin tyttöjen kans mies keskustaan ja sen jälkeen ajoin meidät Ikeaan syömään köttbullareita. Ihanan laiskaa. Ikeasta ajettiin Selloon hakemaan keskimmäiselle puhelinliittymä ja hakemassa Elixia-korttiin työpaikalta saatu sporttipassialennus ja ostin mun ja miehen pyöräilykenkiin klossit.

Kun pääsis joka aamu aikaisin töihin, joka tarkoittaisi sitä, että voisin lähteä töistä aikaisin. Ehtisi illalla paljon enemmän.

Pyöräily töihin
Matka: 7,6
Kesto: 19 min 
Tämän kevään vauhtiennätys! Jei! Tästä se lähtee!

Yläkroppatreeni
Kesto: 57 min
Syke: keski – 120 bpm, max – 155 bpm
Kalorit: 322 kcal 

Lämmittelyt
Penkkpunnerrus 30 kg x 12, 10, 10
Jalkojennosto 3 x 15
Ranskalainen punnerrus 3 x 15, eka sarja 7 kg, kaks muuta 5 kg
Vinopenkki 3 x 15, 8 kg
Soututyyppinen liike laitteessa 😀 3 x 15, 15 kg/käsi
Hauikset narulla 3 x 15, 30 kg, 25 kg, 17 kg
Työntö kahvakuulalla 3 x 10/käsi, 10 kg, 8 kg, 8 kg
Vinot vatsat kiekon kanssa 3 x 20, 10 kg

Pyöräily kotiin

Matka: 7.0 km
Kesto: 20 min
Syke: keski – 145 bpm, max – 158 bpm
Kalorit: 159 kcal

Oikeasti päivä oli ihan tavallinen, mutta mieli oli hyvä.

Kommentit (2)

Hurahtanu Heidi: Joo käyn mä aina töissä suihkussa. Mun vaatteista pystyis puristamaan hikeä, joten ei mun kans kukaan kykenis työskentelemään, jos en kävis suihkussa. Enkä mäkään osaa polkea rauhallisesti, enkä oikeastaan haluakaan.

Tuli tässä vain mieleen, että kun pyöräilet töihin nuinki pitkän matkan ja vielä tuossa ajassa, niin mahtaa olla hiki ko olet perilä? Käytkö siis aina töissä suihkussa? Poljin pari vuotta sitten kesän töissä 10 kilsan päässä kotoa ja joka aamu oli pakko käyä suihkussa töissä – ei sitä hikeä olis kestäny kukaan koko päivää. Tykkäisin enemmän polkea kans pyörälä, mutta aina tullee niin mahoton hiki (enkä ossaa polkea rauhallisesti).

Hurahtanu Heidi: Joo käyn mä aina töissä suihkussa. Mun vaatteista pystyis puristamaan hikeä, joten ei mun kans kukaan kykenis työskentelemään, jos en kävis suihkussa. Enkä mäkään osaa polkea rauhallisesti, enkä oikeastaan haluakaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *