Painonnosto

Painonnostokoulussa

2.6.2016 Teksti: Elina Hovinen

Järjestimme viime sunnuntaina Evoken (työnantajani, jos joku ei vielä tiennyt) ja Str/ke MVMNTin kanssa painonnostokoulun. Yllättävä idea meikältä? 😀 Tapahtuma oli oikein onnistunut ja olin erityisen iloinen, että pääsin itsekin opettelemaan painonnoston tekniikkaa.

Str/ke MVMNT on uusi urheiluvaatebrändi Suomessa, jonka kivijalkamyymälä löytyy Helsingistä Fredrikinkatu 49:stä. Nettikauppakin on ihan näillä näppäimillä auki. Str/ken tuotteet ovat laadukkaita ja suunniteltu monipuoliseen liikkumiseen. Lisäksi tuotteet näyttävät ihan hullun hyvältä! Niillä kehtaa liikkua kaupungillakin eikä tule yhtään kiusallinen fiilis.

No mutta, takaisin sunnuntain tunnelmiin. Olimme kutsuneet mukaan bloggaajia ja mediaa ja saimmekin kasaan aika mukavan jengin. Juuri sellaisia heittäytyjätyyppejä, jotka uskaltaa kokeilla uutta.

Aloitin painonnoston viime syksynä Ramin opastuksella. Rami on tsekannut mun tekniikkaa ja yrittänyt saada mua oivaltamaan, miten liikkeet kuuluisi tehdä. Olenkin mielestäni oppinut ihan hyvin. Nyt pääsin ammattilaisen oppeihin ja olin siitä todella innoissani. Veera on muutenkin yks mun idoleista! Painonnostokoulua veti siis Veera Koskelainen, joka on entinen alppihiihtäjä ja nykyisin kilpailee CrossFitissä. Veera on mua paljon pikkuisempi nainen ja tempaisee päänsä yläpuolelle reippaasti yli minun painosta rautaa! Huikea mimmi! Toinen suomalainen painonnostoidolini on Anna Everin lisäksi Jenni Puoliväli. Wau, mitä naisia, vaikka jos tarkkoja ollaan, niin Jenni on CrossFittaaja eikä painonnostaja, vaikka niitä samoja liikkeitä tekeekin!

Veera Koskelainen

Painonnostokoulun treenijengi

Veera opetti todella hyvin ja havainnollisesti. Lähdettiin pala kerrallaan liikkeelle ja rakennettiin niistä pieniä tempauksen ja rinnallevedon muotoisia palapelejä. Lopuksi vielä kokeilimme vähän työntöäkin. Opetteluun vierähti kaksi tuntia ihan huomaamatta. Ai että olikin kivaa! Tuntui, että oivalsin monia juttuja, joita mun täytyy kehittää ja parasta on se, että nyt tiedän miten niitä voi kehittää. Oon tosi kiitollinen Veeralle kaikista opeista. Ramikin kommentoi maanantain treeneissä, että tempaus näyttää yhtenäisemmältä ja paremmalta, vaikka kehitettävää on vielä paaaljon.

Kiitos siis päivästä kanssatreenaajien lisäksi Evokelle, Strikelle, Vetosalille ja Jungle Juice Barille! Mitäs mahtavaa me seuraavaksi keksittäisiin? Mitä sä haluaisit oppia?

Suosittelemme