Elämä

Päivä Tallinnassa

2.6.2011 Teksti: Elina Hovinen

Eilen oli työpaikan palkintomatka Tallinnaan. Olin edeltävän yön siskoillani keskustassa. Tuli taas valvottua myöhään. Oon viime aikoina nukkunut ihan luvattoman lyhyitä yöunia. Flunssakin vaivaa, poskiontelot on niin kipeät, että poskiluita kolottaa. Olo on kurjan tukkoinen.

Niin, asiaan. Olin siskojen luona yötä, enkä illalla laittanut mitään valmiiksi. Mulla oli kello herättämässä hyvissä ajoin, mutta nukuin 1,5 tuntia liian pitkään. Söin aamupalan, kävin suihkussa, etsin passin, valitsin vaatteet (ongelma, koska ulkona oli 20 astetta lämmintä heti aamusta), katsoin reittioppaasta bussin Länsiterminaalille ja lähdin pysäkille. Olin ajoissa, mutta bussi meni 2 min liian aikaisin nenäni edestä. Tuossa vaiheessa mulla oli 15 min aikaa ehtiä Länsiterminaalille. Juoksuksi siis. Juoksin koko 3 km ja ehdin. Olin ihan yltä päältä hiessä, mutta voitonriemuinen.

Terminaalilla odotti iloinen työporukka valmiina hyökkäämään laivan aamupalabuffettiin. Ilma oli aivan täydellinen. Tallinnassa käveleskeltiin pari tuntia ympäriinsä ja napsittiin valokuvia. Meillä oli pari tuntia vapaata hengailuaikaa ja sen jälkeen kokoonnuimme yhdessä syömään.

Söimme Controvento-ravintolassa. Ruoka oli hyvää, vaikka tarjoilijat ja keittiö sähläsivätkin ison porukan tilauksissa. Tilaukset oli lähetetty heille etukäteen ja silti niiden tekeminen ja toimittaminen oli hankalaa. Mä tilasin Härän sisäfilettä parmesanin kera, mutta sain filettä juustokastikkeessa. Hyvää se silti oli.

Koko päivä meni hikoillessa ihan uskomattomassa helteessä ja hikoilu jatkui vielä kotimatkalla, kun kannoin tuliaisia. Laiva oli myöhässä ja yritin päästä hirveällä kiireellä kotiin lasten luo.

Mukava päivä! Mitäs tänään puuhastelis? Nukuin ainakin univelkoja pois. Kymmenen tunnin yöunet teki hyvää, mutta nyt laiskottaa.