Juoksu

Parasta juoksun jälkeen

4.7.2015 Teksti: Elina Hovinen

Purjehdusreissulta on palattu onnellisesti kotiin ja vietetty kivoja hetkiä yhdessä. En ole lomalla oikein malttanut istua koneella, vaan mieluummin olen viettänyt sen ajan pirpanoiden kanssa hengaillen. Nyt tässä hellepäivän iltana on kiva palata takaisin Vierumäki-viikonlopun fiiliksiin, nimittäin siellä juoksupäivän ilta oli ihana ja arvatkaas miksi? Kävin tuolloin elämäni ensimmäistä kertaa jalkahoidossa.

Mulle oli varattu Vierumäen Scandic-hotellin Spa-osastolta aika ja sain itse päättää minkä hoidon otan. Vastaanotossa oli kuvankaunis Lotta, joka kertoi eri vaihtoehdoista ja kysyi miltä kuulostaa jalkahoito juoksun päätteeksi. Mun mielestä se kuulosti täydelliseltä, vaikka oikeassa jalassani oli kirkkaanpunainen pullottava rakkula.

Spa-osastokin oli ihan luksus, ihan samaa tasoa Kämpin Day Span kanssa. En osannut odottaa, miten ihana maanpäällinen taivas siellä nurkassa olevan oven takaa löytyisi. Spa-osasto oli piilotettu hotellin nurkkaan, ettei siihen kiinnittänyt mitään huomiota. Ai että oli ihana päästä sinne seesteiseen maailmaan lepuuttamaan väsyneitä jalkoja. Pulputusmusiikkia kylypytakissa kuunnellessa rentouduin ihan totaalisesti.

En ollut koskaan aikaisemmin käynyt jalkahoidossa ja vähän jännitti säikähtääkö Lotta mun koppuraisia juoksijan jalkoja, mutta kuulemma jalkani olivatkin juoksijaksi yllättävän hyvässä kunnossa. Jalat puhdistettiin, kuorittiin ja laitettiin naamio ja uudet kynsilakat ja lopuksi hierottiin. Oli ihan parasta mitä voi kuvitella juoksun jälkeen! Olin tosi väsynyt, enkä jaksanut oikein jutella ylimääräisiä, keskityin nautiskeluun ja olin tosi iloinen, kun Lotta toi mulle vielä smoothienkin käteen.

Illan kruunasi vielä huoneistossa odottanut valmis ruoka.