Terveys

Pelottava päänsärky

2.12.2013 Teksti: Elina Hovinen

Olin eilen tekemässä viikon viimeistä treeniä. Tein rinnalleveto-kyykkyjä kovalla sykkeellä, sen jälkeen boksihyppyjä ja vuorotellen TRX-kulmasoutua oman kehon painolla. Kesken boksihyppyjen alkoi yhtäkkiä tosi kova päänsärky vasemmalla ohimolla. Mulla on paljon päänsärkyjä enkä ottanut tosissani. Jatkoin boksihyppyjä, kunnes oksennus meinasi lentää enkä oikein jaksanut enää seistä. Kipu paheni, en voinut pitää vasenta silmää auki ja olo oli tosi heikko. Vasen puoli päästä tuntui omituiselta.

Eihän siinä auttanut kuin viedä lapset siskolle hoitoon ja ajaa Jorviin (mies ajoi). Jorvissa menikin koko yö. Otettiin verensokeri, verenpaine, labrat ja pää kuvattiin. Kärvistelin sykkivän ja viiltävän toispuoleisen kivun kanssa kolme tuntia, jonka jälkeen se yhtäkkiä hellitti. Mitään ei löytynyt. Kotiin ne eivät päästäneet ennen neurologin arviota kuvista ja tilanteesta. Onneksi aivoissa ei ollut  mitään kummallista menossa. Neljän aikaan pääsin vihdoinkin kotiin ja nukkumaan. Pelottavaa. Toivottavasti tämä ei toistu.

Tämä päivä menee lepäillessä. Vieläkin päätä jomottaa ja olo on heikko, mutta enköhän mä huomenna taas viipota normaaliin malliin. 

Kommentit (20)

Samoja lääkärisiskonikin ehdotteli. Toivottavasti kipu ei toistu…

No hui! Varmasti säikäytti. Toipumista ja tsemppiä.

Niin säikäytti, todella. Kiitos! 🙂

Kuulostaa kovin migreeniltä. Toispuoleinen, hassu olo toisella puolen kasvoja, raju kipu (ei verrattavissa normipäänsärkyyn), kesto kolme tuntia, pahoinvointi ynnä muut yleisoireet. Plus sitten jälkiheikotus, mikä saattaa kestää parikin päivää. Migreenin tapauksessa tuo ei siis ole mitään vakavaa, vaikka pelottavaa onkin. Saattoi treenissä jokin sen laukaista.

Terveisin,
21 migreenikohtausta kuuden viikon sisään viime kesänä

Mulla on tosin aurallinen migreeni, eli kaikki muut oireet siihen päälle päänsäryn lisäksi, mutta itse päänsärky mulla kestää aina sen kolme tuntia.

Samaan lopputulokseen mäkin tulin. Migreeniä se varmasti oli, koska en mä mitään yksittäistä ponnistusta tehnyt, siksi en usko, että kyseessä olisi ollut ponnistuspäänsärky.

Pääkivussa säikäytti sen erilaisuus aiempiin verrattuna. Päänsäryt ovat mulle tuttuja, vähän liiankin, mutta tuollaista mulla ei ole ennen ollut.

Mä muistan ne sun migreenit kesältä, teki tosi pahaa lukea niistä! 🙁

Kuulostaa liiankin tutulle 🙁

onko sulla niskat tai selka jumissa? Mulla kun on selassa vamma ja reenaan toisinaan kovaakin. Niin auheuttaa samanlaisia tuntemuksia, mulla tosin on tuo oikeapuoli mika hirttaa kiinni. Kiropraktikko,osteopaatti ja venyttely avaa paikat ja elama taas hymyilee. Kerran meinasin tipahtaa leuanvetotangolta, kun oikeasta kadesta lahti tunto ja silmissa sumeni. Sen jalkeen tuli myos oksettava olo. Toivottavasti tuo ei uusiudu. Tsemppia!

On mulla selkä ja niskat jumissa. Yleensä mulle tulee kokonaisvaltaisempi päänsärky niistä, tällä kertaa nyt sitten tällainen.

Kävin osteopatiaan erikoistuvalla hierojalla, joka sai mun niskat/selän lopulta siihen kuntoon, että päänsärky rauhoittui.

Päänsäryt ovat kyllä ihan viheiliäinen vaiva.

Onneksi selvisit säikähdyksellä! Olisikohan tuo elimistön viesti siitä, että pitäisi vähän himmata tahtia ja muistaa pitää lekottelupäiviäkin välillä? Treenaat kuitenkin aika tavalla ja siihen vielä työt, kotiarki ym. päälle. Itselläni on välillä ollut merkkejä ylirasituksesta ja yleensä kroppa on jostain päästä alkanut ryppyilemään ja on ollut pakko himmata tahtia. Muista siis huilata välillä ja olla itsellesi armollinen 🙂

Mä oon itse asiassa treenannut viime viikkoina aika kevyesti. Mä luulen, että niskat on vaan nyt ihan jökissä jostakin ja ne pitäisi saada huolellisesti avattua, että elämä taas kirkastuisi. 🙂

Kiitos kuitenkin tärkeästä muistutuksesta! 🙂

Oireet täysin tutut! Itselläni tulee todella voimakas toispuoleinen kipu päähän (jyskyttävä,viiltävä) ja silmä särkee sekä oksettaa – joskus ei pelkästään meinaa vaan tulee. Oireet ovat ikään kuin migreenissä, mutta olen todennut, että minulla laukaisijana on kyllä niskajumi. Oireet helpottavat tosi nopeasti, sitten kun alkavat helpottaa. Yleensä kuitenkin menee päivä vielä sen jälkeen, että täysin on taas normaali olo. Viimeksi tosin tämä ”kohtaus” iski yöllä niin siinähän meni sitten pari päivää, että sai olon normalisoitua.

Onneksi ei siis ollut vakavampaa! Säikäyttää kyllä – itsekin kävin ekan kohtauksen tultua lääkärissä.
Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa!

Kuulostaa hyvinkin samalta. Mulle tämä oli ensimmäinen vastaavanlainen, mutta ehkä en sitten seuraavalla kerralla säikähdä näin paljon.

Niskajumithan on yksiä yleisimpiä migreenin laukaisijoita, joten ei se sitä sulje pois – päinvastoin. Mulla se on kanssa yksi selkeä syy kohtauksille jännitysniskani kanssa.

Niskajumista nämä mun päänsäryt aina johtuu. Ärsyttävää!

Kysessä saattoi olla ponnistuspäänsärky, kannattaa googlailla 🙂 ittellä tuli kesällä samanlaisia oireita kesken prässisarjan.. :s

Tämä on toki yksi vaihtoehto, mutta tässä tilanteessa en jotenkin usko siihen, koska tein sen verran pienillä painoilla… Vaikka eihän sitä tiedä.

Kysymys: miksi jatkoit rajua treeniä vaikka kipu oli kehosi viesti, LOPETA. Rakasta kroppaasi, anna sille lempeyttäkin. Mitä pakenet rääkkitreeniin?

Mä olen niin tottunut päänsärkyihin, että jos mä joka kerta jättäisin menemättä töihin/treeneihin, niin en tekisi koskaan mitään. Silti. Hyvä muistutus ja huomio. Koskaan ei pitäisi vetää itseään ihan äärirajoille.

Voisko olla ponnistuspäänsärkyä?

Voi se olla mahdollista.

Itsellä tuli oman koulutuksen puolestä mieleen seuraavat, joita voisit googlettaa ja lukasta: kolmoishermosärky eli trigeminusneuralgia ja hortonin syndrooma. Molemmat ovat toispuoleisesti esiintyviä kasvojen ja pään kiputiloja..

Samoja lääkärisiskonikin ehdotteli. Toivottavasti kipu ei toistu…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *