Elämä

Perfect weekend

10.6.2012 Teksti: Elina Hovinen

Tämä viikonloppu oli ihan täydellinen. Oli sopivassa suhteessa kaikkea mitä viikonlopulta toivoo. Lauantaina siivosimme kodin viimeisen päälle hyvin, ei saatu kyllä viime viikonloppuna aloittamaamme suursiivousta loppuun, mutta homma meni taas vähän eteenpäin ja koti tuli puhtaaksi. Siivouksen jälkeen siskon perhe tuli meille hoitamaan tyttöjä, kun lähdimme juhlistamaan miehen veljen yllätyssynttäreitä. Menimme ensin Megazoneen sotimaan ja sen jälkeen söimme miehen veljen vaimon käsittämättömän hyviä eväitä. Oli brownie-suklaamousse-vadelmakakkua, vaahtokarkki-mansikka-suklaa-vartaita, savupororullia, lohirullia, pestosalaattia ja lettuja. Syöminen on vaan niin parasta. Meitä oli ihan loistava porukka kasassa. Oli tosi hauskaa! Ilta jatkui vielä Namussa tanssien ja jutellen. Kotona olimme puoli neljän aikaan.

Sisko herätti minut ennen yhdeksää aamupalalle ilmoittaen ”sulla on tunti aikaa valmistautua sunnuntain pitkään lenkkiin”. Hieman hirvitti, mutta söin tukevan aamupalan ja kävin henkistä kamppailua. Olin aivan vähällä jättää lenkin väliin tai mennä pyörällä siskon rinnalla. Onneksi päätin lähteä juoksemaan. Siskokin lupasi etukäteen, että jos juoksu tuntuu kamalalta, voimme tehdä lyhyemmän lenkin. Aioimme ottaa varalta bussikortit mukaan, mutta emme kuitenkaan muistaneet. Juoksu kulki aivan yllättävän hyvin. Luulisi, että viiden tunnin yöunien (ja muutaman alkoholiannoksen) jälkeen juoksu olisi melkoista tuskaa, mutta ei. Lenkille kertyi reilut 18 km pituutta ja taivalsimme vähän vajaat kaksi tuntia. Loppumatkasta vasen nivunen rupesi ilmoittelemaan olemassaolostaan. Viimeksi ei tuntunut yhtään missään, joka taisi olla aika poikkeuksellista. Aina jossakin tuntuu jonkinlaista kipua. Viime syksynä loukkasin oikean nivusen ja nyt siis vasen kiristelee. Vedin äsken pari magnesium-tablettia ja pitäisi vielä vähän venytellä.

Juoksu
Matka: 18,7 km
Kesto: 1 h 56 min
Km-aika: 6:19 min
Syke: keski – 141 bpm, max – 162 bpm
Kalorit: 893 kcal 

Lenkin jälkeen meitä odotti miesten tekemä ruoka ja ruokitut lapset (♥), jotka odottivat uimaan pääsyä. Ruoan jälkeen hipsimme tuohon lähiuimahalliin trikoissa. Olipa mukava uimahallireissu. Miehet menivät uimahallin salille ja me naistet lasten kanssa uimahallin puolelle. Vedessä on niin hyvä venytellä ja tehdä vatsalihasliikkeitä. Ja ihana katsoa lasten riemua. Uinnin jälkeen oli ihan pakko pötkähtää sohvalle ja nukuinkin nautinnolliset kahden tunnin päiväunet. Unipöhnässä päätin, etten ala tekemään ruokaa vaan lähdetään ulos syömään. Sain lyhyellä varoitusajalla miehen veljien vaimot messiin ja menimme Dennisiin pitsalle. Tähän mennessä parasta pitsaa ikinä. Aivan törkeän hyvää! Palvelu oli huonohkoa, tai sitä ei ollut, mutta hyvä ruoka paikkasi sen. Lapset viihtyivät saatuaan väritystehtävät eteensä. Pitsojen jäkeen piti saada vielä jotakin syötävää ja haettiin kaupasta jätskiä ja karkkia. Syötiin niitä futista katsellen ja huonoa läppää heittäen.

Täydellinen viikonloppu siis: ystäviä, hyvää ruokaa, lepoa, urheilua, puhdas koti ja rentoa oleilua!

Ja nyt kohti uutta viikkoa hyvillä fiiliksillä. Elämä on jees.

Kommentit (6)

Herppis: Magnesium auttaa tosiaan palautumisessa. En ole itse vielä tarpeeksi lukenut aiheesta, että voisin tiivistää tähän olennaisia pointteja, mutta ehkä joku päivä kirjoitan aiheesta enemmän.

Nuo teidän tytöt on niin mainioita! 😀

Kerro mulle magnesiumtableteista? Mistä kannattaa hankkia ja mimmoisia ja missä määrin otetaan..

Magnesium sitraatti muodossa on parasta ja illalla kannatttaa ottaa, pari tbl illalla.Rentouttaa myös nukkumaan mennessä 🙂

Elina: Ne on! 🙂

niobe: anonyymi vastasikin minun puolesta. Mä syön niitä vain koska ”isot pojat on sanonut, että kannattaa”. 😀 Ja kaks tabua mäkin niitä otan kerrallaan.

Kiitos siis anonyymille! 🙂

kertokaahan minullekin, miksi se magnesiumin otto kannattaa…? Onko jotain tekemistä palautumisen kanssa?

Herppis: Magnesium auttaa tosiaan palautumisessa. En ole itse vielä tarpeeksi lukenut aiheesta, että voisin tiivistää tähän olennaisia pointteja, mutta ehkä joku päivä kirjoitan aiheesta enemmän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *